Σεισμός στην Κρήτη: Κλειστά αύριο τα σχολεία στο Μαλεβίζι

Σεισμός στην Κρήτη: Κλειστά αύριο τα σχολεία στο Μαλεβίζι

Ειδικά κλιμάκια του Δήμου Μαλεβιζίου θα κάνουν επανέλεγχο σε όλα τα δημόσια κτίρια με προτεραιότητα τις δομές εκπαίδευσης – Έλεγχος στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης και στις γεωτρήσεις

seismos_kriti_malevizi
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη 13 Οκτωβρίου όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μαλεβίζι, καθώς και οι Δημοτικοί και ιδιωτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί όπως και τα ΚΔΑΠ -ΜΕΑ.

Όπως αναφέρει το creta24.gr, η απόφαση ελήφθη από τον δήμαρχο Μαλεβιζίου Μενέλαο Μποκέα, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε σήεμρα το μεσημέρι.

Το Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών «ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ» του Δήμου Μαλεβιζίου έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή από τις 27 Σεπτεμβρίου και κινητοποιήθηκε εκ νέου η Πολιτική Προστασία του Δήμου.

Έλεγχοι σε δημόσια κτίρια και δίκτυα

Ειδικά τεχνικά κλιμάκια του Δήμου Μαλεβιζίου σχηματίστηκαν προκειμένου να γίνει επανέλεγχος σε όλα τα δημόσια κτίρια με άμεση προτεραιότητα τις δομές εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους διευθυντές των σχολείων και τους κατά τόπους Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων.

Παράλληλα, έλεγχος πραγματοποιείται και στο δίκτυο ύδρευσης και άρδευσης, καθώς και στις γεωτρήσεις του Δήμου, από την αρμόδια Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Η Πολιτική Προστασία του Μαλεβιζίου λειτούργησε άμεσα ειδικό τηλεφωνικό κέντρο για αναφορές ζημιών σε κτίρια και οικίες (2813-400650) το οποίο θα παραμείνει σε λειτουργία μέχρι τις 19.00 σήμερα.

Σε εφαρμογή η πλατφόρμα για τη δήλωση των ζημιών

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται πως οι κάτοικοι του Δήμου μπορούν να δηλώνουν ζημιές που έχουν υποστεί οικίες και κτίρια, τόσο μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου Μαλεβιζίου όσο και μέσω της δωρεάν εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα «Δημότης Μαλεβιζίου».

Στην ιστοσελίδα του Δήμου έχει δημιουργηθεί ειδική φόρμα με τίτλο «On line Δήλωση Ζημιών από Σεισμό» όπου εκεί θα πρέπει να συμπληρώσουν οι ενδιαφερόμενοι τα στοιχεία που απαιτούνται.

Στην εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου» οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν την ενότητα Πιστοποιητικά και στη συνέχεια Έκτακτα Αιτήματα και On Line Δήλωση Ζημιών από Σεισμό. Ειδικά για την εφαρμογή «Δημότης Μαλεβιζίου» θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν αναβάθμιση της εφαρμογής μέσω play store ή app store.


Ειδήσεις σήμερα:

Δείτε βίντεο: Πανικόβλητοι γονείς έτρεχαν να πάρουν τα παιδιά τους μετά τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη


Σεισμός στην Κρήτη: Προειδοποίηση για κίνδυνο μικρού τσουνάμι μετά τα 6,3 Ρίχτερ


Ο σεισμολόγος Παπαδόπουλος για τα 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη: Αναμένονται μετασεισμοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης