Μετακομίζει στο «Σπίτι της Άρσης Βαρών» το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Μετακομίζει στο «Σπίτι της Άρσης Βαρών» το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Αξιοποιείται μετά από 17 χρόνια το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Άρσης Βαρών Νίκαιας – Υπερσύγχρονες αίθουσες για τους φοιτητές – Προς ανάπλαση και ο περιβάλλων χώρος - Δείτε βίντεο

arsi-varon-nikaia-5
Στο «Σπίτι της Άρσης Βαρών», το Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο Άρσης Βαρών Νίκαιας μεταφέρεται το Πανεπιστήμιο Πειραιά σε μία προσπάθεια αξιοποίησης των Ολυμπιακών Ακινήτων αλλά και βελτίωσης των συνθηκών μάθησης.

Συγκεκριμένα όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μέσα στο πρώτο δεκαήμερο και συγκεκριμένα από τις 18 Οκτωβρίου αναμένεται να μεταφερθούν ήδη οι πρώτοι μεταπτυχιακοί φοιτητές οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να διδαχθούν σε αίθουσες με όλες τις παροχές από την πιο προηγμένη τεχνολογία. Ήδη σε αυτό έχουν ολοκληρωθεί 20 αίθουσες διδασκαλίας και 4 εξοπλισμένα εργαστήρια για τους 1.100 μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Όπως είπε ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης εδώ και πολλά χρόνια το εν λόγω ακίνητο είχε αποδοθεί στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ωστόσο από το 2006 έως σήμερα η προηγούμενη πρυτανική αρχή δεν είχε προχωρήσει στην αξιοποίησή του. Η νέα πρυτανική αρχή έχει προχωρήσει τον σχεδιασμό και την υλοποίησή του και ήδη έχουν διαμορφωθεί αίθουσες και αμφιθέατρα έτσι ώστε μέσα στις πρώτες μέρες ημέρες να μπορούν να παρακολουθήσουν τις παραδόσεις οι πρώτες χιλιάδες των φοιτητών.

Πρόκειται μία σταδιακή διαδικασία και το πρώτο διάστημα οι δύο χώροι αναμένεται να λειτουργούν παράλληλα έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες έτσι ώστε το άλλοτε Ολυμπιακό Ακίνητο να μπορεί να στεγάσει ολόκληρο το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το οποίο κατά δήλωση του δημάρχου έχει μεγαλώσει πολύ και ασφυκτιά στο κέντρο του Πειραιά.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cewdawqtiuhd-sf)

Παράλληλα, προχωρούν οι εργασίες διαμόρφωσης 6.000 τ.μ. περιβάλλοντος χώρου, ενώ σε διαδικασία δημοπράτησης είναι η μελέτη διαμόρφωσης και αξιοποίησης των υπόλοιπων 24.000 τ.μ. που θα εξυπηρετούν την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ειδήσεις σήμερα:

Παγκόσμια ενεργειακή κρίση μετά από 48 χρόνια: Στο έλεος του Πούτιν η Ευρώπη

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Καταστροφές σε Πήλιο και Εύβοια - Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα σήμερα

Κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών: Απεργία και πορεία στο κέντρο της Αθήνας κατά της αξιολόγησης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης