Κακοκαιρία «Αθηνά»: Τρεις περιοχές στο Πήλιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Κακοκαιρία «Αθηνά»: Τρεις περιοχές στο Πήλιο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Μακρυρράχη, Ζαγορά και Ανήλιο θα κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Κουτσάφτης, δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου

kakokairia-pilio
Η «Αθηνά» έπληξε και τη Θεσσαλία. Οι εικόνες από περιοχές του Πηλίου και της Λάρισας είναι ενδεικτικές των καταστροφών που προκλήθηκαν από την επέλαση της κακοκαιρίας. Μετά από τρεις ημέρες βροχοπτώσεων, το βράδυ του Σαββάτου η κακοκαιρία επιδεινώθηκε, πλήττοντας πολλές περιοχές στο βόρειο και νότιο Πήλιο.

Οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Μακρυρράχη Πηλίου καταδεικνύουν την καταστροφή. Δύο σπίτια υπέστησαν υλικές ζημιές στη Μακρυρράχη και τρία αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν, ενώ δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Με μπουλντόζες και ερπυστριοφόρα μηχανήματα οι τοπικές Αρχές επιχειρούν να ανοίξουν τις οδικές αρτηρίες και να απομακρύνουν τα φερτά υλικά από τους δρόμους.



Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου: Τρεις περιοχές σε έκτακτη ανάγκη

Κλείσιμο
Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA, ο Παναγιώτης Κουτσάφτης, δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου, σημείωσε πως τρεις περιοχές θα κηρυχτούν σήμερα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

«Θα βγάλουμε σε έκτακτη ανάγκη τρεις περιοχές Μακρυρράχη, Ζαγορά, Ανήλιο. Τα σπίτια που έχουν πειραχτεί είναι 5 συνολικά. Έχουν πέσει μπάζα στις σκεπές τους, έχει παρασυρθεί η αυλή τους», σημείωσε ο δήμαρχος.

Οι ζημιές στο οδικό δίκτυο έχουν αποκατασταθεί, ωστόσο προβλήματα υπάρχουν στο αγροτικό οδικό δίκτυο.

«Έχουμε αποκαταστήσει τους κεντρικούς οδικούς άξονες, έχουμε κυρίως κατολισθήσεις. Δεν έχουμε μπει καθόλου στο αγροτικό δίκτυο, έχουμε σοβαρές εκκρεμότητες».

Ο κ. Κουτσάφτης τόνισε ότι «πρέπει να γίνει ένα κολοσσιαίο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας», προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια προβλήματα στο μέλλον.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία «Αθηνά» - Λέκκας: Αυτές είναι οι δέκα περιοχές στις οποίες αναμένονται πλημμύρες

Pandora Papers - Ισημερινός: Έρευνα σε βάρος του προέδρου Γκιγιέρμο Λάσο

Δολοφονία στον Εύοσμο: Η μητέρα μου με έβαλε να πω ότι με κακοποιούσε σεξουαλικά, λέει η κόρη από τη φυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης