Θεσσαλονίκη: Διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία του μπάτλερ το 2013 - Είχε βρεθεί νεκρός στην πισίνα έπαυλης

Θεσσαλονίκη: Διακόπηκε η δίκη για τη δολοφονία του μπάτλερ το 2013 - Είχε βρεθεί νεκρός στην πισίνα έπαυλης

Για τη δολοφονία κατηγορείται γόνος εύπορης οικογένειας -  Το θύμα φέρεται πως αρνήθηκε να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του 36χρονου κατηγορούμενου

στρατοδικειο-μπατλερ
Διακόπηκε η δίκη του 36χρονου γόνου εύπορης οικογένειας που κατηγορείται για τον φόνο οικιακού βοηθού υπηκόου Σρι Λάνκα το 2013. Η υπόθεση είχε προσδιοριστεί να εκδικαστεί σήμερα στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης.

Το άψυχο σώμα του 25χρονου μπάτλερ βρέθηκε στις 17 Φεβρουαρίου του 2013 στην πισίνα της έπαυλης όπου διέμενε ο κατηγορούμενος, ενώ το γεγονός ότι το μισό ήταν βυθισμένο στο νερό προβλημάτισε τις Αρχές, οι οποίες από την πρώτη στιγμή εξέτασαν το ενδεχόμενο της δολοφονίας.

Κάτι που επιβεβαίωσε η ιατροδικαστική έρευνα, σύμφωνα με την οποία, ο θάνατός του επήλθε από στραγγαλισμό. Παράλληλα, έφερε κάποιες αμυχές πίσω από τα αυτιά του.

Οι δικηγόροι του κατηγορούμενου υπέβαλαν αίτημα διακοπής της δίκης λόγω των υποχρεώσεων τους σε πολιτικά δικαστήρια. Το αίτημα έγινε δεκτό από το Στρατοδικείο και η δική διακόπηκε για τις 20 Οκτωβρίου.

Προηγουμένως ο πρόεδρος της έδρας διάβασε τα ονόματα των μαρτύρων. Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε αν αποδέχεται την κατηγορία που του αποδίδεται. «Αρνούμαι την κατηγορία. Δηλώνω αθώος» είπε ο 36χρονος.

Με βούλευμα του στρατιωτικού δικαστικού συμβουλίου, στο Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης,  ο 35χρονος γόνος εύπορης οικογένειας παραπέμφθηκε να δικαστεί για το φόνο οικιακού βοηθού υπηκόου Σρι Λάνκα ο οποίος φέρεται πως αρνήθηκε να υποκύψει στις σεξουαλικές ορέξεις του.

Το πτώμα του θύματος βρέθηκε να επιπλέει στην πισίνα της έπαυλής του στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, το Φεβρουάριο 2013, και ύστερα από μακροχρόνια έρευνα της αστυνομίας, ασκήθηκε ποινική δίωξη για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση».

Το 2018, ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης το οποίο τελικά κρίθηκε αναρμόδιο επειδή διαπιστώθηκε ότι υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία όταν φέρεται πως στραγγάλισε τον 25χρονο μπάτλερ της οικογενείας.

Στις αρχές του 2019 η δικογραφία διαβιβάστηκε στο Στρατοδικείο και ο στρατιωτικός εισαγγελέας άσκησε νέα ποινική δίωξη εις βάρος του για την ίδιο αδίκημα ενώ μετά την απολογία του στη στρατιωτική ανακρίτρια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Κλείσιμο
Πηγή: grtimes

Ειδήσεις σήμερα:

Στον εισαγγελέα o 30χρονος ακροδεξιός που συνελήφθη για την επίθεση κατά μελών της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη

Unicef: Η ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων επιδεινώθηκε σημαντικά λόγω της covid-19

Γιατί «έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp - Πού απέδωσε ο όμιλος το crash των 6 ωρών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης