Σύλληψη τρομοκράτη του ISIS στην Αθήνα: Ξύρισε τα γένια, πέταξε τις στολές, δούλευε φασόν κι έψαχνε τρόπο να φύγει για την κεντρική Ευρώπη

Σύλληψη τρομοκράτη του ISIS στην Αθήνα: Ξύρισε τα γένια, πέταξε τις στολές, δούλευε φασόν κι έψαχνε τρόπο να φύγει για την κεντρική Ευρώπη

«Φύλλο και φτερό» στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ το κινητό του - Ένα βίντεο, στο οποίο φαίνεται... αρματωμένος να υμνεί το Ισλαμικό Κράτος, κινητοποίησε τις Αρχές - Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για τις επαφές του 34χρονου Ιρακινού στην Αθήνα

antitromokratiki-main
Μαχητής του ISIS που δεν περιοριζόταν μόνο σε κηρύγματα, θεωρούν ελληνικές και ξένες υπηρεσίες οτι είναι ο 34χρονος Ιρακινός που συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας στα Πατήσια. Ο φερόμενος τζιχαντιστής το 2018, ξύρισε τα μούσια, πεταξε τις στολές του Ισλαμικού Κράτους, έθαψε το ένοχο παρελθόν του και μέσω Τουρκίας έφθασε στη χώρα μας.

Μέσω Λέσβου μαζί με τη γυναίκα του και τα τέσσερα παιδιά, ήρθαν στην Αθήνα και εγκαταστάθηκαν στα Πατήσια, ενώ ο ίδιος έπιασε δουλειά σε ένα κατάστημα με φασόν ενός Πακιστανού, που ζει νόμιμα στη χώρα μας. Η Αντιτρομοκρατική που τον εντόπισε και χαρτογράφησε τις κινήσεις και τις επαφές του, διαπίστωσε πως ήταν, όπως χαρακτηριστικά λένε, «ήσυχος», δεν είχε καμία επαφή με εξτρεμιστικές ομάδες και έψαχνε τρόπο να φύγει για την κεντρική Ευρώπη.

Είχε καταθέσει δύο αιτήσεις ασύλου οι οποίες είχαν απορριφθεί, ενω εκκρεμούσε η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου, στο οποίο είχε προσφύγει επικαλούμενος ανθρωπιστικούς λόγους.

Μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας οι αστυνομικοί έκαναν φύλλο και φτερό το διαμέρισμα στα Πατήσια, εξετάζουν τους ανθρώπους με τους οποίους ερχόταν σε επαφή, ενώ έχει σταλεί στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ το κινητό του, προκειμένου να ψαχτεί και να ανασυρθεί ακόμη και υλικό που έχει διαγραφεί απο τη μνήμη του.

Ο 34χρονος πατέρας τεσσάρων παιδιών, μπήκε στο στόχαστρο της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ, όταν πριν ένα μήνα έφθασε κατεπείγον σήμα, που ανέφερε συγκεκριμένες ενέργειες που έκανε ο τζιχαντιστής το 2014 και 2015 και ζητήθηκε ο εντοπισμός και η σύλληψη του.

Έτσι, Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ κινήθηκαν άμεσα, εντόπισαν και συνέλαβαν το μέλος του ΙSIS. Ουσιαστικά, ένα βίντεο στο οποίο φέρεται αρματωμένος να υμνεί το Ισλαμικό Κράτος, ήταν αυτό που ενεργοποίησε τις μυστικές υπηρεσίες και την Αντιτρομοκρατική στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ξένες μυστικές υπηρεσίες είχαν εντοπίσει βίντεο που δείχνουν τον 34χρονο το 2014-2015 στην περιοχή της Συρίας να κρατά καλάσνικοφ και να κάνει κήρυγμα υπέρ του Ισλαμικού Κράτους.

Η αστυνομία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021) συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) 34χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS.

Συγκεκριμένα κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασίας με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.) εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας και συνελήφθη.


Πρωινές ώρες της 05/10/2021 θα οδηγηθεί ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.


Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν για Pandora Papers: H Eπιτροπή μάχεται έντονα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Γέμισε η ΜΕΘ στο «Παπαγεωργίου» - Διακομιδή δασωληνωμένων σε άλλα νοσοκομεία

Ανακοινώσεις την Τετάρτη από τον Πλεύρη για τους εμβολιασμένους - Έρχεται «πλαίσιο κανονικότητας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης