Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα συνομιλίες από τις προετοιμασίες των ακροδεξιών

Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα συνομιλίες από τις προετοιμασίες των ακροδεξιών

Τα Εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης συνδέουν τα περιστατικά σε Ηλιούπολη και Σταυρόύπολη, καταγγέλοντας τη δράση ακροδεξιών - Δείτε τις συνομιλίες που παρουσίασαν, μέσω από εφαρμογές κινητών, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα

stavroupoli
Την επίθεση εναντίον μελών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ το μεσημέρι της Κυριακής στην πλατεία Ελευθερίας στην Ηλιούπολη με τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου συνέδεσαν και κατήγγειλαν τα εργατικά σωματεία, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, μέλη των ΔΣ των σωματείων έδωσαν στη δημοσιότητα περαιτέρω στοιχεία για την ταυτότητα των φερόμενων ως ακροδεξιών δραστών της κυριακάτικης επίθεσης, καθώς και συνομιλίες και αναρτήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άτομα, που, όπως κατήγγειλαν, έλαβαν μέρος στις επιθέσεις.

Κοκονάς: Μέσα στο σχολείο υπήρχαν ακροδεξιοί θύλακες


Στην αρχική του τοποθέτηση ο Κυριάκος Τσιαούσης, μέλος του ΔΣ του ΕΚΘ και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕΠΕ τόνισε πως «σκοπός της σημερινής πρωτοβουλίας είναι να αποδείξουμε πως οι επιθέσεις αυτές συνδέονται μεταξύ τους σε ένα οργανωμένο σχέδιο δράσης που ξετυλίγεται ειδικά τις τελευταίες μέρες με έναν μόνο σκοπό, να σπείρουν τον φόβο και τον τρόμο στην νεολαία της πόλης».

Ο κ. Τσιαούσης κατήγγειλε πως «σε όλες τις περιπτώσεις, τα χτυπήματα έγιναν κατόπιν συντονισμού που λάμβανε χώρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ημερομηνίες και ώρες, συμμετοχή κόσμου και εξοπλισμός όλα ήταν κανονισμένα και οργανωμένα. Τίποτα δεν έγινε κατά τύχη ή εκ παραδρομής. Προσχεδιασμένα χτυπούσαν, προσχεδιασμένα υποχωρούσαν».

Κλείσιμο
Αργότερα, δημοσιοποίησαν συνομιλίες από το Viber, καθώς και σχόλια σε αναρτήσεις στο Facebook και στο Instagram που, σύμφωνα με τους ίδιους, προέρχονται από άτομα που έλαβαν μέρος στις επιθέσεις τόσο κατά μελών της ΚΝΕ όσο και στα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου από την περασμένη Τρίτη έως και την Παρασκευή.

ksylo1
ksylo2


Συγκεκριμένα, στιγμιότυπα οθόνης από συνομιλίες στο Instagram, σε απάντηση ιστορίας φέρεται να αναφέρουν «σήμερα θα έχετε θάνατο», ενώ αντίστοιχες συνομιλίες σε ομαδικές στο Viber, τα άτομα φέρεται να καλούν σε συγκέντρωση λίγη ώρα πριν το συλλαλητήριο στην πλατεία Τερψιθέας την Τετάρτη με σκοπό να επιτεθούν στους διαδηλωτές, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν τα σωματεία. Χαρακτηριστικά, αναφέρουν «σήμερα 17:30 φασαρία στη Σταυρούπολη».

ksylo3
ksylo4


Επιπρόσθετα, άλλα σχόλια σε δημοσιεύσεις καλούν σε συμμετοχή στα επεισόδια έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης άτομα που δεν προέρχονται από το σχολικό περιβάλλον. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως «καλύτερα να είστε 8 στο σχολείο μας και όχι στον Εύοσμο», τονίζοντας πως «θα πέσει ξύλο και θα χρειαστούμε βοήθεια».

kstylo7
ksylo6
ksylo8


Άλλες συνομιλίες στο Instagram, σύμφωνα με στοιχεία από τα σωματεία, αναφέρουν πως τα άτομα χτύπησαν μαθητή εντός του σχολείου όταν αντιλήφθηκαν πως ήταν μέρος της ΚΝΕ. Για τον λόγο αυτό, παραθέτουν και μια φωτογραφία με σταγόνες αίματος στο πάτωμα σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «σαπίσαμε στο ξύλο μαθητή που καταλάβαμε ότι ήταν μέλος της ΚΝΕ», προσθέτοντας πως τον έδειραν εντός του σχολικού συγκροτήματος.

Ακόμα, σημείωσαν πως «όλες τους οι επιθέσεις και αυτές της προηγούμενης εβδομάδας και η χθεσινή σε μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ήταν ταχύτατες, καταδρομικού χαρακτήρα, με δολοφονικά εργαλεία» και άφησαν αιχμές για τη στάση της κυβέρνησης αλλά και της αστυνομίας, καταγγέλοντας πως «ενώ αυτή ήξερε για ώρα ότι ομάδα 50 ατόμων με μαχαίρια, λοστούς, φωτοβολίδες είχε συγκεντρωθεί στο δημαρχείο Σταυρούπολης και κατευθυνόταν προς την πλατεία Τερψιθέας όπου ήταν ορισμένο το συλλαλητήριο την άφησε ανενόχλητη. Η στάση της αστυνομίας είναι εγκληματική».

Επιπλέον, τα σωματεία και συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Ομοσποδίας Γονέων, Θανάσης Κοκονάς σημείωσε πως επρόκειτο για μια κατάσταση που υπήρχε εδώ και καιρό στο σχολείο. «Δεν ήταν ούτε μεμονωμένο περιστατικό αλλά ούτε και ξύπνησε ένα πρωί και συνέβη», σημείωσε χαρακτηριστικά καταγγέλοντας, μάλιστα, πώς από καιρό εντός του σχολείου, υπήρχαν θύλακες που έτρεχαν τις διαδικασίες, με την ανοχή είτε και με την καθοδήγηση ατόμων από μέσα.

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Πετράκης, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων Φροντιστηρίων-Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων τόνισε πως «αυτές τις μέρες είναι σε πλήρη εξέλιξη ένα καλά μελετημένο, που βασίζεται στην προετοιμασία χρόνων, σχέδιο», κάνοντας λόγο για απραξία της κυβέρνησης αλλά και της αστυνομίας για να σταματήσει τέτοιες επιθέσεις.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τσιαούσης τόνισε πως έχουν εκκινήσει οι νομικές διαδικασίες δια μέσω των δικηγόρων για να ερευνηθούν αυτές οι επιθέσεις, καθώς και τα άτομα που φέρονται να υποκίνησαν είτε να συμμετείχαν στα επεισόδια.

Πηγή: Voria

Ειδήσεις σήμερα:

Κομισιόν για Pandora Papers: H Eπιτροπή μάχεται έντονα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Γέμισε η ΜΕΘ στο «Παπαγεωργίου» - Διακομιδή δασωληνωμένων σε άλλα νοσοκομεία

Ανακοινώσεις την Τετάρτη από τον Πλεύρη για τους εμβολιασμένους - Έρχεται «πλαίσιο κανονικότητας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης