Μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος: Απαντάει στους αντιεμβολιαστές με χαμόγελο, επιχειρήματα και… σοκολατάκια

Μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος: Απαντάει στους αντιεμβολιαστές με χαμόγελο, επιχειρήματα και… σοκολατάκια

«Κόκκινο» πανί για τους αντιεμβολιαστές και τους συνωμοσιολόγους, λόγω των εμβολιασμών έξω από τους ναούς. Ποιος είναι ο Ιερώνυμος της Λάρισας, που δεν «μασάει» τα λόγια του

mitropolitislarisas
Αποτελεί «κόκκινο» πανί για τους αντιεμβολιαστές και τους fun της θεωρίας πως δεν υπάρχει Covid-19, της παραπληροφόρησης και των σεναρίων συνωμοσίας. Ο λόγος για τον Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου Ιερώνυμο, που είναι από του ιεράρχες που έχουν πάρει ξεκάθαρα θέση για τη πανδημία και τους εμβολιασμούς, χωρίς να μασάει τα λόγια του και ενίοτε… τρολάροντας τους «πολέμιους» του, που συμπτωματικά δηλώνουν «άνθρωποι» της εκκλησίας. Από τη πρώτη στιγμή ο ίδιος, έχει προτρέψει τους πιστούς της Μητρόπολής του «ν’ ακούν τους γιατρούς και όχι διαφόρους καθοδηγητές» εννοώντας όσους βρίσκονται μπροστά από τις κινητοποιήσεις των αρνητών της λογικής.

Την Κυριακή στη Λάρισα, ομάδα αντιεμβολιαστών επιτέθηκε φραστικά κατά του Ιερώνυμου, λόγω των εμβολιασμών που ξεκίνησαν στον αύλειο χώρο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου, από κινητές μονάδες της 5ης ΥΠΕ. Η πρωτοβουλία ανήκει στον μητροπολίτη Λάρισας, γεγονός που έχει εξοργίσει τους ντόπιους -και όχι- μόνο αντιεμβολιαστές, που του επιτίθενται με σφοδρότητα τόσο με συγκεντρώσεις έξω από ναούς που λειτουργεί, όσο και μέσω κοινωνικών δικτύων.

Μπροστά στον φανατικό παραλογισμό, στις ύβρεις και στις απειλές ο μητροπολίτης Ιερώνυμος επιλέγει να τους απαντήσει με χαμόγελο, ευγένεια και διάθεση διαλόγου, ενίοτε μοιράζοντας τους και… σοκολατάκια. Σε δηλώσεις του ο ίδιος, για να αποδείξει το μέγεθος της άγνοιας των φανατικών αντιεμβολιαστών, έφερε ως παράδειγμα κάποιον που του είπε -όταν έμαθε πως ο μητροπολίτης εμβολιάστηκε- ότι σε περίπτωση που γίνει 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος «τα έξυπνα όπλα θα τον βρουν και θα πεθάνει πρώτος».

Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 3/10/2021 και θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή έξω από εκκλησίες της μητρόπολης Λάρισας και Τυρνάβου. Όταν ανακοινώθηκε η πρωτοβουλία του μητροπολίτη, μικρή ομάδα αντιεμβολιαστών συγκεντρώθηκε έξω από το Επισκοπικό Μέγαρο όπου φώναξε συνθήματα και μοίρασε φυλλάδια κατά των εμβολιασμών έξω από τις εκκλησίες. Η συγκέντρωση «βαπτίστηκε» από τους διοργανωτές ως «πανθεσσαλική-πανελλαδική» παρ’ ότι οι συγκεντρωμένοι δεν ξεπέρασαν τα… 50 άτομα.

Τρολάροντάς τους ο μητροπολίτης Λάρισας τους κέρασε … σοκολατάκια, για «να μην φύγουν πικραμένοι» όπως αναφέρει ανακοίνωση που ακολούθησε σε ιδιαίτερα καυστικό τόνο για Χριστιανούς της περιοχής που «δεν έχουν πατήσει ποτέ το πόδι τους σε ναό».

Ποιος είναι ο μητροπολίτης Λάρισας

Αν και συμπληρώνει μόλις τρία χρόνια στη μητρόπολη Λάρισας και Τυρνάβου, ο μητροπολίτης Ιερώνυμος έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στους κόλπους της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδας, διατυπώνοντας δημόσια και με θάρρος τις απόψεις του για σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία,

Ο 50χρονος ιεράρχης, με καταγωγή από την Ηλεία και τη Μύκονο, είναι απόφοιτος της Νομικής και της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Ιστορία του Δικαίου (Βυζαντινορωμαϊκό Δίκαιο) από το Πανεπιστήμιο του Χρόνινγκεν.

Το 1997 εκάρη μοναχός, το 2000 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος και στη συνέχεια χειροθετήθηκε σε Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε σε διάφορες ενορίες της Λαμίας και της Αθήνας, όπως επίσης και ως γραμματέας στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος, την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και την Εκκλησία της Ελλάδος. Υπήρξε μέλος διαφόρων συμβουλίων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εθελοντής παραγωγός στον ραδιοφωνικό σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εξελέγη μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου στις 5 Οκτωβρίου 2018 από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Κλείσιμο
Έχει συγγράψει και μεταφράσει διάφορα βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου καθώς και άρθρα και μελέτες σε νομικά και θεολογικά περιοδικά.

Με προσωπικές του ενέργειες επανέφερε στη Λάρισα τα οστά του μητροπολίτη Λαρίσης Ιακώβου Σχίζα ο οποίος το 1968 είχε διωχθεί από το τότε δικτατορικό καθεστώς και εξαναγκάστηκε να φύγει από τη Λάρισα. Τα οστά τοποθετήθηκαν μόνιμα στο παλαιό κοιμητήριο της Λάρισας, ώστε μετά θάνατον ο Ιάκωβος να επιστρέψει στην πόλη που διακόνησε ως επίσκοπος, παρά την τότε αντικανονική απομάκρυνσή του.




Ειδήσεις σήμερα

Pandora Papers: «Σεισμός» από τις αποκαλύψεις για τα μυστικά των ισχυρών του πλανήτη

Τα μυστικά της συμφωνίας για τις φρεγάτες: Πώς φτάσαμε στην αγορά των Belh@rra

Το Κίνημα Αλλαγής της άγριας σύγκρουσης: Οι διαφωνίες και οι συγκλίσεις στον δρόμο προς τις εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης