Μπαράζ κλοπών από συμμορίες ανηλίκων στο Μεσολόγγι

Μπαράζ κλοπών από συμμορίες ανηλίκων στο Μεσολόγγι

Σπείρες ανήλικων παιδιών «μπουκάρουν» σε σπίτια και καταστήματα και κλέβουν ό,τι βρίσκουν

peripoliko_APEMPE_04_01_2021
Εφιάλτες έχουν προκαλέσει στο Μεσολόγγι και το Κρυονέρι Αιτωλοακαρνανίας οι σπείρες ανήλικων παιδιών που «μπουκάρουν» σε σπίτια και καταστήματα και κλέβουν ό,τι βρίσκουν! Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μόλις ένα 24ωρο, οι αστυνομικοί της εξιχνίασαν επτά διαφορετικές υποθέσεις και σχημάτισαν ισάριθμες δικογραφίες!

Η πιο πρόσφατη περίπτωση που εξιχνιάστηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών ερευνών Αιτωλίας, αφορά την διάρρηξη που έγινε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Μεσολόγγι. Γι’ αυτήν, συνελήφθη στα όρια του αυτοφώρου ένας 16χρονος ο οποίος είχε κλέψει από το εσωτερικό του καταστήματος 100 ευρώ και φιάλες με διάφορα οινοπνευματώδη ποτά!

Στη συνέχεια, εξιχνιάστηκε μια κλοπή από ένα εξοχικό σπίτι στο Κρυονέρι την περασμένη Δευτέρα από τέσσερις νεαρούς, δύο από τους οποίους είναι ηλικίας 16 χρόνων. Οι δράστες είχαν απασχολήσει την ένοικο και είχαν «βουτήξει» 2.500 ευρώ, δύο ρολόγια, ρούχα και παπούτσια! Μάλιστα, όταν ο ένας από τους δράστες υποβλήθηκε σε έλεγχο αστυνομικούς της Ασφάλειας, βρέθηκε στην κατοχή του ένα κινητό που είχε κλέψει από μια γυναίκα στην Πάτρα στις 25 Σεπτεμβρίου! Σε βάρος των μελών της ομάδας σχηματίστηκαν δυο ξεχωριστές δικογραφίες για κλοπές που υποβλήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.

Δικογραφία για κλοπή σχηματίστηκε σε βάρος ενός 14χρονου, ο οποίος είχε παραβιάσει στις 12 Αυγούστου του 2019 την πόρτα ενός οχήματος που ήταν σταθμευμένο στο Μεσολόγγι και είχε αρπάξει από το εσωτερικό του ένα κινητό και πέντε πακέτα τσιγάρων.

Άλλοι δύο ανήλικοι ηλικίας 14 και 15 χρόνων, κατηγορούνται ότι στις 18 Οκτωβρίου του 2019 παραβίασαν ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στο Μεσολόγγι και έκλεψαν από το εσωτερικό του ένα κινητό τηλέφωνο, ένα ρολόι, 30 ευρώ και την πρόσοψη του cd– player.

Για παρόμοια κλοπή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανήλικων ηλικίας 11, 14 και 15 χρόνων, οι οποίοι είχαν διαρρήξει στις 9 Φεβρουαρίου φέτος ένα Ι.Χ. φορτηγό που ήταν σταθμευμένο στο Μεσολόγγι και είχαν κλέψει τις μπαταρίες του.

Τέλος, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος ενός 18χρονου, ο οποίος μαζί με άγνωστους συνεργούς του διέρρηξαν στις 10 Μαΐου του 2019 ένα νηπιαγωγείο στο Μεσολόγγι και άρπαξαν μια κεντρική μονάδα υπολογιστή και συσκευές εικόνας και ήχου.

Ειδήσεις σήμερα

Pandora Papers: «Σεισμός» από τις αποκαλύψεις για τα μυστικά των ισχυρών του πλανήτη

Τα μυστικά της συμφωνίας για τις φρεγάτες: Πώς φτάσαμε στην αγορά των Belh@rra

Το Κίνημα Αλλαγής της άγριας σύγκρουσης: Οι διαφωνίες και οι συγκλίσεις στον δρόμο προς τις εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης