Καιρός: Θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη έως και οκτώ μποφόρ - Πού θα βρέχει σήμερα

Καιρός: Θυελλώδεις βοριάδες στα πελάγη έως και οκτώ μποφόρ - Πού θα βρέχει σήμερα

Υποχωρεί σταδιακά η θερμοκρασία - Οι σημαντικότερες βροχοπτώσεις αναμένονται στη κεντροδυτική Μακεδονία και την ανατολική Θεσσαλία κατά τη διάρκεια της ημέρας  - Έβρεχε όλη τη  νύχτα στη Λάρισα

kairos-larissa
Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και τοπικά φαινόμενα αναμένονται σήμερα, καθώς στα επτά μποφόρ θα φτάσουν κατά τόπους οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο, ενώ στο Ιόνιο θα είναι μεταβαλλόμενοι έως τέσσερα μποφόρ.

Σήμερα, Τετάρτη, η ημέρα ξεκίνησε με βροχές στην κεντροδυτική Μακεδονία και στα ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, και με πρόσκαιρες καταιγίδες νωρίς το πρωί. Στη Λάρισα, σύμφωνα με μαρτυρίες, έβρεχε, όχι με μεγάλη ένταση, κατά τη διάρκεια όλης της νύχτας. 

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν έως το μεσημέρι σε Μακεδονία και Θεσσαλία οι οποίες στη συνέχεια θα επεκταθούν στα δυτικά και νοτιοδυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και στα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 23-25 βαθμούς στα βόρεια ηπειρωτικά, τους 29-31 στα δυτικά ηπειρωτικά και τους 26-28 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τις νησιωτικές περιοχές.

Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα έξι μποφόρ καθώς και η επικρατούσα διεύθυνσή του.

kairos-meteo-kairostetarti-anemoi
Κλείσιμο


Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό 

-Τοπικές βροχές, όχι όμως σημαντικές κυρίως στα ανατολικά και νότια

-Η θερμοκρασία σήμερα κυμαίνεται σε επίπεδα κατά τέσσερις περίπου βαθμούς κάτω από τα κανονικά επίπεδα

-Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες στα 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ

Σήμερα Τετάρτη στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική και την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Στη δυτική Ελλάδα τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση που θα είναι αισθητή στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Στα βόρεια και τα κεντρικά προβλέπεται μέγιστη θερμοκρασία 23 βαθμών και στα υπόλοιπα 27 με 29 βαθμών Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία από το απόγευμα θα σταματήσουν.
Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

kairossimera-anemoi-tetarti


Τρεις εποχές στη χώρα μέσα στην εβδομάδα 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης στη χώρα αυτή την εβδομάδα θα επικρατήσουν... τρεις εποχές.

«Φθινοπωρινός θα είναι καιρός στα δυτικά τμήματα, με υψηλές ωστόστο θερμοκρασίες. Φθινοπωρινός και χειμωνιάτικος στα βόρεια τμήματα, καθώς θα εκδηλώνονται βροχές και η θερμοκρασία θα υποχωρήσει σημαντικά (μονοψήφιες τιμές), στην ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο μέχρι και την Κρήτη, θα επικρατήσει Φθινοπωρινό καιρικό σκηνικό με κύριο χαρακτηριστικό τους ισχυρούς βοριάδες και τοπικές βροχές. Καλοκαιρινός ο καιρός στο νοτιοατολικό άκρο της χώρας με υψηλές θερμοκρασίες έως και 28  βαθμούς Κελσίου».   

kairos-epoxes

Ειδήσεις σήμερα:

Στέιτ Ντιπάρτμεντ για γαλλικές φρεγάτες: Χαιρετίζουμε τις συνεχείς αμυντικές επενδύσεις της Ελλάδας

Φέτος οι αιτήσεις.... του χρόνου οι ρυθμίσεις με 36 – 72 δόσεις

Ισπανία: Έφτασε στον ωκεανό η λάβα από το ηφαίστειο στη Λα Πάλμα - Συγκλονιστικές εικόνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης