Σεισμός στην Κρήτη: Ισχυρός μετασεισμός 4,8 Ρίχτερ

Σεισμός στην Κρήτη: Ισχυρός μετασεισμός 4,8 Ρίχτερ

Έντονη εξακολουθεί να είναι η μετασεισμική ακολουθία στην περιοχή - Έξι δονήσεις άνω των τεσσάρων Ρίχτερ μέχρι και τις 13:30

kriti-seismostora
Συνεχείς είναι οι μετασεισμικές δονήσεις στην ανατολική Κρήτη, μετά από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ - σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο - στο Αρκαλοχώρι, εκεί όπου ένα άτομο έχασε τη ζωή του.

Πριν από λίγο σημειώθηκε ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ, νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου Κρήτης. Τη σεισμική δόνηση κατέγραψε το Γεωδυναμικό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, στις 14:02 ώρα Ελλάδος. 

Εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Ενιαίου Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι σήμερα το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε  σεισμική δόνηση 4,8 Ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 342 χιλιομέτρων νότια νοτιοανατολικά των Αθηνών, ενώ το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 22 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της πόλης του Ηρακλείου.

Screenshot_2021-09-27_141601
Οι δονήσεις στην περιοχή, σύμφωνα με το χάρτη του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Η πρώτη ισχυρή μετασεισμική δόνηση μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:37 το πρωί της Δευτέρας, ενώ 4,6 Ρίχτερ σημειώθηκαν 24 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά του Ηρακλείου της Κρήτης στις 10:30.

Ακολούθησε μετασεισμός 4,3 Ρίχτερ στις 10:46 και μια σεισμική δόνηση  4,1 Ρίχτερ στις 10:47.

Κλείσιμο
4,5 Ρίχτερ έπληξαν την περιοχή στις 11:21 και 4,1 Ρίχτερ στις 13:23 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μέχρι στιγμής, στο κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί πολλές ζημιές σε κτίρια στα χωριά Ρουσσοχώρια, Αρχοντικό και Πατσίδερος. Στην περιοχή βρίσκονται ήδη δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ έχει κινητοποιηθεί όλος ο κρατικός μηχανισμός.

Όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, κλειστά θα είναι αύριο και μεθαύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Αρκετά είναι τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις οι οποίες είτε έχουν κλείσει είτε έχουν αφήσει το προσωπικό τους να επιστρέψει στα σπίτια τους. Από πλευράς Δήμου και Περιφέρειας έχουν δοθεί οδηγίες για να ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα. Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ανά διαστήματα παρουσιάζουν πρόβλημα σύνδεσης το οποίο όμως διορθώνεται άμεσα. Η κίνηση στους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου είναι αυξημένη.



Ειδήσεις σήμερα:

Μετά τον Μητσοτάκη, στο Παρίσι και Δένδιας με Παναγιωτόπουλο - Ξαφνική κινητικότητα για γαλλικές φρεγάτες

Σεισμός στην Κρήτη: Νεκρός ένας από τους τρεις εγκλωβισμένους στο Αρκαλοχώρι - Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ σπεύδει για απεγκλωβισμούς

Σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη: Πανικόβλητος πετάχτηκε ο κόσμος στους δρόμους - Ζημιές σε σπίτια και μαγαζιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης