Σεισμός στην Κρήτη: Πάνω από 1.000 πέτρινα κτίσματα κρίνονται ακατάλληλα

Σεισμός στην Κρήτη: Πάνω από 1.000 πέτρινα κτίσματα κρίνονται ακατάλληλα

Ζημιές και σε δίκτυα υποδομών και ύδρευσης - Στην πληγείσα περιοχή 20 μηχανικοί του υπ. Yποδομών και Μεταφορών

seismos_kriti_egklwvismoi_xr
Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στην Κρήτη μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ.

Περισσότερα από 1.000 κυρίως πέτρινα κτίσματα στο Αρκαλοχώρι και τις όμορες περιοχές κρίνονται ακατάλληλα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, μετά από την ισχυρή σεισμική δόνηση που σημειώθηκε, σήμερα, Δευτέρα, στις 9:17 στην ανατολική Κρήτη, στην Άρβη.

Σύμφωνα με το neakriti.gr οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγω για τεράστες φθορές και ρωγμές σε περισσότερα από 1.000 πέτρινα κτίσματα, καθώς επίσης και ζημιές σε δίκτυα υποδομών και ύδρευσης.

Στην πληγείσα περιοχή 20 μηχανικοί του υπ. Yποδομών και Μεταφορών - Δημιουργείται συντονιστικό

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού. Σε εφαρμογή τέθηκε το Σχέδιο «Εγκέλαδος», ένα πρωτόκολλο 20+1 σημείων.

Σύμφωνα με το υπ. Υποδομών και Μεταφορών, αμέσως μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ, που «χτύπησε» την ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου της Κρήτης, με εντολή του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, κ. Γιώργου Καραγιάννη, κλιμάκιο 20 μηχανικών της Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών μετέβη στην περιοχή για να συνδράμει στη σχεδίαση των ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών από τη σεισμική δόνηση.

Το κλιμάκιο των μηχανικών θα ξεκινήσει άμεσα ελέγχους στα κτήρια και στις υποδομές για να γίνει η αποτίμηση των ζημιών. Παράλληλα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μαζί με τον Δήμο Μίνωα – Πεδιάδας θα δημιουργήσει συντονιστικό κέντρο για τη διευκόλυνση των διαδικασιών των αυτοψιών και την καλύτερη ενημέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό.

Κλείσιμο
anakoinwsh

Ακόμη δύο εγκλωβισμένοι στο Αρκαλοχώρι

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται εγκλωβισμένα σε σπίτι ακόμα δυο άτομα στο Αρκαλοχώρι.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης