Αρκαδία: «Έχω απορία να μάθω από τι έφυγε ο Ηλίας», λέει ο αδερφός του 15χρονου που πέθανε μετά τον εμβολιασμό του

Αρκαδία: «Έχω απορία να μάθω από τι έφυγε ο Ηλίας», λέει ο αδερφός του 15χρονου που πέθανε μετά τον εμβολιασμό του

«Πριν τον εμβολιασμό είχε επισκεφτεί και παιδίατρο, προκειμένου να κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις... περιμένω να μάθω από τι πέθανε» - Τι λέει στο protothema.gr ο αδερφός του άτυχου 15χρονου

ekav87
Μάχη για την δικαίωση της ψυχής του 15χρονου Ηλία από τα Μαντέϊκα Αρκαδίας, που έχασε την ζωή του λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό του με την πρώτη δόση της Pfizer, σκοπεύει να δώσει σύσσωμη οι οικογένεια του, που περιμένει με αγωνία τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο 31χρονος αδελφός του Νίκος, ο Λούης όπως τον έλεγαν χαϊδευτικά, πριν εμβολιαστεί το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής είχε επισκεφτεί και παιδίατρο, προκειμένου να κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις:

«Ο Ηλίας έκανε το εμβόλιο το πρωί της Παρασκευής σε εμβολιαστικό κέντρο στην Τρίπολη. Πριν όμως πάρουμε την απόφαση να εμβολιαστεί, οι γονείς μου τον είχαν πάει στον παιδίατρο τρεις μέρες νωρίτερα, προκειμένου να κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις, ώστε να είμαστε σίγουροι. Μίλησα χθες με τον παιδίατρο και μου είπε πως το μόνο που του έκανε ήταν πως τον αφουγκράστηκε με το στηθοσκόπιο και τίποτε άλλο. Δεν του έδωσε να κάνει καμία εξέταση, ούτε εξέταση αίματος τίποτα. Του έδωσε απλά ένα χαρτί πως ήταν εντάξει και του είπε μάλιστα πως μπορεί να κάνει άνετα το εμβόλιο και πως θα το έκανε και στα παιδιά του».

Οι γονείς και τα αδέλφια του 15χρονου μαθητή ΕΠΑΛ έχουν βυθιστεί στο πένθος και το μοναδικό που περιμένουν αυτή την στιγμή είναι μόνο τις απαντήσεις που θα λύσουν το μυστήριο με τον αιφνίδιο θάνατο του:

«Μας είπαν πως το τελικό πόρισμα για την αιτία θανάτου του παιδιού μας θα βγει σε δυο μήνες, που θα ολοκληρωθούν όλες οι εξετάσεις. Κάτι βέβαια που μας είπαν πως και καλά βρέθηκε υγρό στους πνεύμονες του δεν μας άρεσε γιατί το παιδί δεν είχε παραπονεθεί ποτέ για κάτι. Θα περιμένουμε όμως για να είμαστε σίγουροι πριν κάνουμε την οποιαδήποτε κίνηση. Έχω απορία να μάθω από τι έφυγε ο αδελφός μου, πρέπει να μάθουμε όλοι. Δυστυχώς όμως φοβάμαι πως αν έφυγε από κάποια παρενέργεια του εμβολίου δεν θα το μάθουμε ποτέ, θα το καλύψουν. Δεν θα αφήσουμε όμως έτσι το θέμα, θα κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση. Ο Λούης μπορεί να ήταν το παιδί και το αδελφάκι τους καθενός. Αν φταίει κάτι, φυσικά και θα κινηθούμε νομικά, για να σωθούν τα υπόλοιπα παιδιά», λέει ο Νίκος και προσθέτει:

«Έχουμε στεναχωρηθεί όλοι χάσαμε το βλαστάρι μας. Ο Λούης ήταν η παρέα του πατέρα μου, μαζί σηκωνόντουσαν το πρωί, έκαναν διάφορες δουλειές, πήγαιναν στα ζωντανά μαζί. Για μένα την μεγαλύτερη ευθύνη την φέρει ο παιδίατρος που δεν του έκανε καμία εξέταση. Γιατί και κάτι να είχε το παιδί εκείνος θα το έβρισκε και δεν θα το στέλναμε για εμβόλιο. Το έστειλε για εμβόλιο χωρίς να το εξετάσει. Δεν ξέρω το παιδί μπορεί να το χάσαμε από καμία παρενέργεια του εμβολίου ή να έπαθε ανακοπή καρδιάς δεν ξέρω».

Από την μέρα του εμβολιασμού μέχρι το βράδυ της Κυριακή ο 15χρονος Ηλίας δεν παραπονέθηκε για κάτι, καθώς έδειχνε πως ήταν μια χαρά:

«Το Σαββατοκύριακο μετά το εμβόλιο ο μικρός δεν παραπονέθηκε για κάτι. Ήταν καλά έτσι μου είπαν οι γονείς μου. Την Κυριακή είχε κάνει μάλιστα και self test για να πάει την επόμενη μέρα στο σχολείο, είχε ετοιμάσει την τσάντα του, τα ρούχα του. Το πρωί της Δευτέρας όμως όταν πήγε η αδελφή μου να τον ξυπνήσει τον βρήκε δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις του. Κρίμα τα νιάτα του, πάει το αδελφάκι μου. Δεν ζητάμε τίποτα πέρα από το να δικαιωθεί ο αδελφός μου κι αν φταίει κάποιος ή κάτι να τιμωρηθεί. Δεν γίνεται ένα μικρό παιδί να έφυγε μια κι έξω από την ζωή. Κάτι συνέβη κάτι τον πείραξε».

Σχετικά με τα όσα αναφέρονται πως οι αστυνομικοί και οι διασώστες του ΕΚΑΒ προέτρεψαν του γονείς του 15χρονου να μην αποκαλύψουν την αλήθεια, πως το παιδί είχε εμβολιαστεί ο 31χρονος αναφέρει:

«Οι γονείς μου το είχαν κάνει το εμβόλιο και δεν είχαν παρουσιάσει τίποτα. Κρίμα έφυγε ένα παιδί που το αγαπούσε όλο το χωριό. Βοηθούσε τους πάντες, έτρεχε όπου τον ζητούσαν. Του άρεσε να προσφέρει ό,τι μπορούσε. Δεν χάλαγε σε κανέναν χατίρι.

Το παιδί δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας. Κανένας δεν μας είπε τίποτα. Εγώ πήγα τον πατέρα μου μαζί με την ξαδέλφη μου στο αστυνομικό τμήμα για κατάθεση και κανένας δεν μας είπε να μην πούμε για το εμβόλιο. Δεν ξέρω τι λένε. Εγώ ζήτησα να δω τον αδελφό μου για τελευταία φορά και ευτυχώς με άφησαν. Όλοι γνώριζαν στο χωριό πως το παιδί είχε κάνει το εμβόλιο δεν είχαμε να κρύψουμε κάτι».

Ειδήσεις σήμερα:

Θλίψη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: Πέθανε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς

AUKUS: Στρατηγική συμμαχία ΗΠΑ-Αυστραλίας και Ηνωμένου Βασιλείου ενάντια στην Κίνα - Οι αντιδράσεις από Πεκίνο και Παρίσι

Τρίτη δόση: Πόσοι την έλαβαν το πρώτο 48ωρο - Τι ακολουθεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης