Επίθεση με βιτριόλι: Διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου η δίκη - Τι είπε ο Κεχαγιόγλου για την Ιωάννα

Επίθεση με βιτριόλι: Διεκόπη για τις 30 Σεπτεμβρίου η δίκη - Τι είπε ο Κεχαγιόγλου για την Ιωάννα

Συγκλόνισε η εικόνα της Ιωάννας - Η κατηγορούμενη ζητά η επίθεση με το βιτριόλι να θεωρηθεί σκοπούμενη βαριά βλάβη και όχι απόπειρα ανθρωποκτονίας - «Εκφράζω τη συμπάθειά μου στην Ιωάννα αλλά δεν συμβιβάζομαι στο υπερασπιστικό μου καθήκον», τόνισε ο Σάκης Κεχαγιόγου

vitrioli_iwanna_diki_art
Στις 30 Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη της υπόθεσης της επίθεσης με βιτριόλι που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από περίπου 1,5 χρόνο, με θύμα την 35χρονη σήμερα Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Νωρίτερα, η Ιωάννα ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα και δήλωσε τα στοιχεία της και αμέσως μετά η διαδικασία διεκόπη.

Το αίτημα είχε υποβάλει ο εισαγγελέας της έδρας, Χαρ. Μαστραντωνάκης, ο οποίος ζήτησε να διακοπεί η διαδικασία για αναδιάταξη της σειράς των μαρτύρων, δεδομένου ότι πριν απ’ όλους θα πρέπει να εξεταστεί το θύμα που στον κατάλογο ήταν πέμπτο στη σειρά.

«Η υπόθεση αυτή λογικά θα διαρκέσει για να αποδειχθεί η αληθειά και αυτή μόνο πρέπει να λάμψει. Να προτάξουμε σήμερα τις υπόλοιπες υποθέσεις ώστε το επόμενο διάστημα να μην έχουμε κάτι να μας εμποδίζει και να ασχοληθούμε με αυτή την υπόθεση» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα και μετά την παρουσία του θύματος, διέκοψε. Έτσι, η κατάθεση της Ιωάννας θα ξεκινήσει απρόσκοπτα κατά την επόμενη συνεδρίαση.

Κατά τη διαδικασία, αναγνώστηκαν τα ονόματα και των 34 μαρτύρων κατηγορίας, ενώ η πολιτική αγωγή πρότεινε ακόμη πέντε μάρτυρες, κυρίως επιστήμονες. Τέλος, η υπεράσπιση ανέφερε ότι σκοπεύει σε μεταγενέστερο στάδιο να προσκομίσει κι αυτή τον κατάλογο των μαρτύρων υπεράσπισης.

Στο μεταξύ ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, της 36χρονης Έφης, Σάκης Κεχαγιόγλου ζήτησε κατά τη διάρκεια της δίκης μετατροπή του κατηγορητηρίου. 

Κλείσιμο
vitrioli_efeteio___2_
vitrioli_efeteio___1_


Όπως ανέφερε σε τοποθέτησή του στο δικαστήριο η 36χρονη ομολογεί την πράξη της πλην όμως ζητά μετατροπή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ακόμη ο κ.Κεχαγιόγλου τόνισε: «Το παραπεμπτικό βούλευμα είναι λανθασμένο. Ως προς τα πραγματικά περαστικά έχει ομολογήσει. Υπάρχει διαφωνία σου νομικό χαρακτηρισμό της πράξης. Παραπέμπεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρόκειται για μια κλασική περίπτωση βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Η νομολογία ομιλεί όλα αυτά τα χρόνια για τέτοιες περιπτώσεις. Η θέση της υπερασπίσεως είναι ότι πρέπει να μετατραπεί η κατηγορία στο κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης».

Μάλιστα ο συνήγορός της κατηγορουμένης εξέφρασε την προσωπική του συμπάθεια στο θύμα αυτής της επιθέσεως.

iwanna_vitrioli_diki3
iwanna_vitrioli_diki5
ypothesi_vitrioli_xr
iwanna_vitrioli_diki6
iwanna_vitrioli_diki2


Όπως τόνισε η προσωπική και ανθρώπινη πλευρά της υπόθεσης δεν έχει σχέση με τα νομικά. «Θεωρώ υποχρέωση μου να εκφράσω στην κ. Παλιοσπύρου τη συμπάθεια μου για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και θα βρίσκεται για πολλά χρόνια. Το τι θα πει η κατηγορούμενη για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, θα το πει στον οικείο δικονομικά χρόνο», ανέφερε.

Να σημειωθεί ότι η κατηγορούμενη δεν παρέστει στο δικαστήριο.

Μάλιστα σύμφωνα με δήλωσή της που αναγνώστηκε στο δικαστήριο, θα εμφανιστεί στο δικαστήριο σε μεταγενέστερο στάδιο της δίκης.

Συγκεκριμένα με την εκφώνηση του ονόματός της, ο δικηγόρος της Σάκης Κεχαγιόγλου ανέφερε στο δικαστήριο ότι ειναι απούσα. Τότε, ο πρόεδρος του δικαστηρίου, ανέγνωσε τη γραπτή δήλωση της κατηγορουμένης από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται.

Στη δήλωσή της η 36χρονη ανέφερε: «Επιθυμώ να εκπροσωπηθώ από τους δικηγόρους μου. Σας δηλώνω ότι θα παρευρεθώ στη συνεχεία της διαδικασίας».

«Εκφράζω τη συμπάθεια μου στην Ιωάννα αλλά δεν συμβιβάζομαι στο υπερασπιστικό μου καθήκον»

«Η εντολέας μου σήμερα επέλεξε να μην παραβρεθεί στο δικαστήριο»,
δήλωσε πριν από λίγο ο δικηγόρος της 36χρονης Έφης, Σάκης Κεχαγιόγλου.

Όπως είπε, εκπροσωπήθηκε από τους συνηγόρους της. Ακόμη ανέφερε: «Στη πορεία θα εμφανιστεί και θα δώσει τις εξηγήσεις που πρέπει να δώσει. Εξέφρασα την άποψη ότι είναι λανθασμένη η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτόνιας και θα πρέπει να την μετατρέψει το δικαστήριο σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, όπως ορίζει η νομολογία. Ελπίζω να επικρατήσει η νομιμότητα και όχι η σκοπιμότητα.

Ζήτησα να μιλήσω στο τραγικό θύμα αυτής της υπόθεσης για να της εκφράσω τη προσωπική μου συμπάθεια και συμπαράσταση. Η συμπάθεια αυτή δεν σημαίνει ότι θα περιορίσω την άσκηση των υπερασπιστικών μου καθηκόντων. Η εντολέας μου έχει ομολογήσει την πράξη. Υπάρχει διαφωνία ως προς τον νομικό χαρακτηρισμό. Όλοι ξέρουμε την έκβαση της δίκης».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι «η Ιωάννα μου είπε ότι δέχεται αυτά που της είπα μέσα στο δικαστήριο. Την άκουσα ψύχραιμη και ότι διαχωρίζει το ανθρώπινο στοιχείο από τον ρόλο μου ως υπερασπιστή. Εκφράζω τον θαυμασμό μου για το ψυχικό της σθένος αλλά δεν θα περιορίσω τα υπερασπιστικά μου καθήκοντα».

Τέλος, σε ερώτηση για τον άν η εντολέας του θα ζητήσει συγγνώμη από την Ιωάννα είπε ότι θα το πει η ίδια στην απολογία της.

Συγκλόνισε η εικόνα της Ιωάννας

Στο μεταξύ, οι εικόνες σήμερα το πρωί στο δικαστήριο συγκλόνισαν. Η γυναίκα που πριν από περίπου ενάμιση χρόνο είδε την εικόνα της να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, εξαιτίας της αδιανόητης επίθεσης της Έφης Κακαραντζούλα, βρήκε το ψυχικό σθένος, να βρεθεί σήμερα στο δικαστήριο και μόνο με την παρουσία της να δείξει σε όλους τι της συνέβη εκείνο το πρωινό της 20ής Μαΐου του 2020.

Υπόθεση βιτριόλι - Στο εφετείο η Ιωάννα


Η Ιωάννα φορούσε ειδική λευκή μάσκα στο πρόσωπό της, λευκό καπέλο και ειδικούς επιδέσμους στα χέρια της. Περπάτησε, από το αυτοκίνητο έως το δικαστήριο, με πολύ μεγάλη δυσκολία, πολύ αργά συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα, ενώ πίσω της βρισκόταν η μητέρα της.

vitrioli_efeteio___3_
iwanna_vitrioli_diki


Η Ιωάννα δεν είπε κάτι στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στο δικαστήριο.

Μάλιστα όταν μπήκε στη δικαστκή αίθουσα, ο δικηγόρος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου την προσέγγισε για να της μιλήσει. Ο κ. Κεχαγιόγλου εξέφρασε τη συμπόνια του στο θύμα, ζητώντας της να να μην τον παρεξηγήσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς θα κάνει απλώς τη δουλειά του, ως υπερασπιστής της κατηγορουμένης.


Ειδήσεις σήμερα

Ποιοι θα πρέπει να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου - Το σχέδιο της επιτροπής

iPhone 13: Ελκυστικό ναι, επαναστατικό όχι

ΗΠΑ-Κίνα: «Άκυρο» στον Μπάιντεν από τον Σι Τζινπίνγκ για δια ζώσης σύνοδο κορυφής - Διαψεύδει ο Αμερικανός πρόεδρος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης