Θεοδωρικάκος - ΔΕΘ: Η ΕΛ.ΑΣ. κέρδισε τις μάχες του Έβρου και κατά της πανδημίας

Θεοδωρικάκος - ΔΕΘ: Η ΕΛ.ΑΣ. κέρδισε τις μάχες του Έβρου και κατά της πανδημίας

 Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, εγκαινίασε το πληροφοριακό κέντρο της αστυνομίας στην 85η ΔΕΘ

5371416_2

Στις δύο «σπουδαίες μάχες» που κέρδισαν, όπως τόνισε, οι Έλληνες αστυνομικοί τα δύο τελευταία χρόνια «για λογαριασμό της πατρίδας μας», από τη μία αυτή του Έβρου και από την άλλη αυτή κατά της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, εγκαινιάζοντας το πληροφοριακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. στην 85η ΔΕΘ.

Σε χαιρετισμό που απηύθυνε, ο κ. Θεοδωρικάκος συνεχάρη τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που «ίδρωσαν, μάτωσαν και ξενύχτησαν», δίνοντας τη μάχη του Έβρου, όταν η χώρα μας «δέχθηκε μία απίστευτη ασύμμετρη απειλή», ενώ εξήρε την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Αναφέρθηκε επισης στους χιλιάδες καθημερινούς ελέγχους που πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ. για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, τονίζοντας όμως ότι «η μάχη αυτή δεν έχει τελειώσει και υπάρχει ακόμη δρόμος μπροστά μας». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «έχουμε ανάγκη να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο το εμβόλιο και για τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., όπου υπάρχει αριθμός ακόμη που δεν έχει εμβολιαστεί, αλλά και για να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι πρέπει να το κάνουν για να πετύχουμε».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισε «συνεχές στοίχημα» της ΕΛ.ΑΣ. «να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι», με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια όλων των πολιτών, ενώ αναφέρθηκε και στην ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του Σώματος που θα απελευθερώσει αστυνομικούς ώστε να ανταποκριθούν στο καθ' εαυτόν έργο τους, που είναι η ασφάλεια. «Θα είμαστε ικανοποιημένοι μόνο όταν κι ο τελευταίος Έλληνας πολίτης, οπουδήποτε στη χώρα, αισθάνεται ασφάλεια», τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ΕΛ.ΑΣ. είναι και θα είναι ακόμη περισσότερο φιλική απέναντι στους πολίτες, τους νέους ανθρώπους και τα παιδιά.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο στρατηγικό και επιχειρησιακό πρόγραμμα της Αστυνομίας για την περίοδο 2021- 2025, βασικοί πυλώνες της οποίας είναι «η εφαρμογή μοντέλων διοίκησης που δημιουργούν εχέγγυα συνέχειας και αναβάθμισης του Σώματος».

Στο πλαίσιο αυτό μίλησε για την «Ψηφιακή ΕΛ.ΑΣ.» και στάθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Σώματος και την περαιτέρω ψηφιοποίηση των προσφερόμενων διοικητικών υπηρεσιών με τους πολίτες. Τόνισε δε ότι η ψηφιοποίηση του συνόλου του αρχείου των εγκληματικών αρχείων ολοκληρώθηκε το 2021 και απέφερε ήδη καρπούς, οδηγώντας στην εξιχνίαση εκατοντάδων παλιότερων υποθέσεων.

Ο κ. Καραμαλάκης στάθηκε επιπλέον στην ίδρυση γραφείων αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας, σε πρώτη φάση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ αναφερόμενος στο «περιβαλλοντικό αποτύπωμα» της ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποίησε ότι αναβαθμίζονται τα τμήματα Προστασίας Περιβάλλοντος της Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης και ενσωματώνονται στομ στόλο της ηλεκτροκίνητα επιβατικά οχήματα, μηχανοκίνητα και ποδήλατα. Όσον αφορά τη συμμετοχή της Αστυνομίας στη φετινή ΔΕΘ, αυτή, όπως είπε, συμπυκνώνεται στην φράση «σύγχρονη αστυνομία, ασφαλείς πολίτες».

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμμένος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, βουλευτές, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. κ.ά. Στο περίπτερο δεσπόζει τεθωρακισμένο όχημα Typhoon της ΕΛ.ΑΣ. (παρόμοιο χρησιμοποιήθηκε πέρσι στον Έβρο), ενώ -μεταξύ άλλων- προβάλλονται δράσεις για την κυκλοφοριακή αγωγή, την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο και την αντιμετώπιση του ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Το σχέδιο Μπάιντεν για την πανδημία - Οι έξι πυλώνες για τον περιορισμό της διασποράς

Φρίκη για μια 17χρονη: Την εξέδιδε 33χρονη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τουλάχιστον ένα χρόνο

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Πού θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης