Swatch: Δείτε το επετειακό συλλεκτικό ρολόι για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
To ρολόι περιορισμένης έκδοσης, με την υπογραφή του διάσημου art director Yorgo Tloupas, βγήκε μόνο σε 200 αντίτυπα
Την υπογραφή του διάσημου art director και logotype expert, Yorgo Tloupas έχει το επετειακό συλλεκτικό ρολόι της Swatch για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Με Έλληνα πατέρα, τον γνωστό γλύπτη Φιλόλαο, ο Yorgo Tloupas, υπεύθυνος μεταξύ άλλων για τις εμπορικές καμπάνιες διεθνών Οίκων, όπως η Omega και η Loro Piana, έχει κρατήσει ισχυρούς τους δεσμούς του με τον ελληνικό πολιτισμό, ενώ επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι το σπίτι της οικογένειάς του στην Ελλάδα.
Στο Παρίσι όπου ζει έχει ανοίξει το πρώτο ελληνικό καφέ, Yorgaki, ενώ έχει σχεδιάσει εικαστικές ταυτότητες (visual identities) για μεγάλα brands όπως οι Ricard, Martell, Artcurial, Lacoste και Hôtel de Crillon. Ως Creative Director σε περιοδικά, ήταν επικεφαλής των GQ France, Intersection, BeauxArts, Liberation και πολλών άλλων, ενώ σήμερα συνεργάζεται με το Vanity Fair France.
Στο ρολόι περιορισμένης έκδοσης – βγήκε μόνο σε 200 αντίτυπα, όσα και τα χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση που σχεδίασε για την Swatch, o Yorgo Tloupas συνδυάζει την ιστορική σημαία (με το λευκό σταυρό και τα τέσσερα κυανά τεταρτημόρια) και τη σημερινή (με το λευκό σταυρό στο κυανό τετράγωνο και τις 9 οριζόντιες και εναλλασσόμενες λευκές και κυανές παράλληλες λωρίδες), σε ένα σύνολο παράλληλων λευκών και μπλε γραμμών που αποκαλύπτουν ένα λευκό και μπλε σταυρό.
Για τον Yorgo Tloupas, ο οποίος εκτός των άλλων διδάσκει logo design στις διάσημες Σχολές art direction, interior design και μόδας, Penninghen, IFM, SciencesPo Paris, η σημαία που επέλεξε ως βασικό θέμα για το συλλεκτικό ρολόι της Swatch, είναι το σύμβολο του έθνους και της ελευθερίας και η εικόνα των δύο αιώνων προόδου της σύγχρονης Ελλάδας.
Για άλλη μια χρονιά, το Stelios Philanthropic Foundation στηρίζει έμπρακτα τη νέα επιχειρηματικότητα, επιβραβεύοντας τρεις νεοφυείς επιχειρήσεις με συνολικά €300.000
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Παλιά, η ψυχαγωγία ήταν κάτι απλό. Ένα βιβλίο, μία ταινία, μια κούνια στην αυλή, φίλοι στη γειτονιά. Αυτές οι στιγμές μας έκαναν να νιώθουμε μαζί, να φτιάχνουμε εικόνες και μνήμες όλοι μαζί. Στο μέλλον θα δίνει την απάντηση στο ερώτημα «ποιος είμαι».