Μίκης Θεοδωράκης: Με λουλούδια στα χέρια αποχαιρετούν τον μεγάλο Έλληνα

Μίκης Θεοδωράκης: Με λουλούδια στα χέρια αποχαιρετούν τον μεγάλο Έλληνα

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα για δεύτερη ημέρα- Η ταφή του θα γίνει με βάση τις επιθυμίες του – Το πρόγραμμα της κηδείας στα Χανιά

mikis-proskinima__15_
Με λουλούδια στα χέρια, περιμένοντας υπομονετικά στην ουρά, πλήθος κόσμου από κάθε γωνιά της χώρας έχει φτάσει στη Μητρόπολη Αθηνών, για να τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη.

Η σορός του εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα για δεύτερη ημέρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου. Εκεί βρίσκονται άνθρωποι κάθε γενιάς, που σε κλίμα συγκίνησης λένε το δικό τους «αντίο» στον μουσικοσυνθέτη.

Σήμερα το λαϊκό προσκύνημα ολοκληρώνεται στις 19:00, ενώ αύριο, Τετάρτη, θα γίνει από τις 10:00 έως τις 14:00. Οι πολίτες περιμένουν τη σειρά τους για να μπουν στο παρεκκλήσι, τηρώντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού και φορώντας μάσκες.


Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου έβαλε τέλος στο «θρίλερ» που είχε δημιουργηθεί για τα σχετικά της κηδείας. Πλέον οι εκτελεστές της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη έχουν το αποκλειστικό και πλήρες δικαίωμα να αποφασίσουν εξ ολοκλήρου για τα διαδικαστικά, έτσι όπως ο ίδιος ο εκλιπών είχε εκφράσει την επιθυμία του σε συμβολαιογραφική πράξη που είχε καταρτίσει τον Ιανουάριο του 2020. Μεταξύ αυτών είναι εκείνοι που θα αποφασίσουν και για το γραφείο τελετών. Το δικαστήριο απαγορεύει στην κόρη του, στον γιο του και τη χήρα του να έχουν οποιαδήποτε ανάμειξη με τη διοργάνωση της κηδείας του εκλιπόντος.

mikis-proskinima__2_
mikis-proskinima__4_



Πώς θα γίνει η ταφή του στο Γαλατά Χανίων

Κλείσιμο
Αύριο, Τετάρτη στις 3 μ.μ., όπως ανακοίνωσε και το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, θα πραγματοποιηθεί η τελετή αποχαιρετισμού του στη Μητρόπολη Αθηνών. Στη συνέχεια, η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στην Κρήτη δια θαλάσσης, όπου θα ταφεί στον Γαλατά μαζί με τους γονείς του και τον αδελφό του.

Την Πέμπτη το πρωί τα Χανιά υποδέχονται τον Μίκη Θεοδωράκη στην τελευταία του κατοικία, όπως εκείνος το επιθυμούσε.

mikis-proskinima__12_
mikis-proskinima__13_
mikis-proskinima__16__2



Η επίσημη διαδικασία για το τελευταίο αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη έχει ως εξής:

- Άφιξη της σορού το στις 7.30 πρωί της Πέμπτης στο λιμάνι της Σούδας

- Αυτοκινητοπομπή μέχρι την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων όπου στη συνέχεια θα συνοδευτεί πεζή στη Μητρόπολη Χανίων όπου θα τεθεί μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι σε λαϊκό προσκύνημα.

- Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή η σορός στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στον Γαλατά όπου θα τελεστεί εξόδιος ακολουθία στις 13.00 το μεσημέρι. Μετά την ολοκλήρωση της ακολουθίας θα συνοδευτεί πεζή η σορός στο κοιμητήριο του Γαλατά για να γίνει η ταφή.

Το πρόγραμμα ανακοινώθηκε επίσημα σήμερα από τον δήμαρχο Χανίων κατόπιν συνεννόησης με τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη και τον πληρεξούσιο πρόεδρο, Γιώργο Αγοραστάκη.

mikis-proskinima__6_
mikis-proskinima__4_
mikis-proskinima__9_
mikis-proskinima__8_
mikis-proskinima__10_
mikis-proskinima__11_




Ειδήσεις σήμερα:

Νέες καταγγελίες: Ασθενείς με κορωνοϊό αρνούνται να κάνουν μετάγγιση με αίμα από εμβολιασμένους

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν δεσμεύθηκαν να επιτρέψουν να «φύγει ελεύθερα» όποιος το επιθυμεί, δήλωσε ο Μπλίνκεν

Πολιτογραφήθηκε ο Χρήστος Στυλιανίδης - Δείτε το προεδρικό διάταγμα







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης