Πλεύρης: Κι άλλοι υγειονομικοί εμπλέκονται στην υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Πλεύρης: Κι άλλοι υγειονομικοί εμπλέκονται στην υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Ο υπουργός Υγείας είπε στη Βουλή ότι έχουν εντοπιστεί υγειονομικοί υπάλληλοι που προμηθεύτηκαν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

plevris
Διαστάσεις λαμβάνει το κύκλωμα της έκδοσης παράνομων πιστοποιητικών εμβολιασμού καθώς η έρευνα εντόπισε αρκετούς υγειονομικούς που έσπευσαν στην υπάλληλο του κέντρου Υγείας Παλαμά προκειμένου να προμηθευτούν πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμού αν και ανεμβολίαστοι.

Όπως ενημέρωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης την εθνική αντιπροσωπεία, η ολοκλήρωση της ΕΔΕ έδειξε ότι στην διαδικασία έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμπλέκεται μόνο η υπάλληλος του κέντρου υγείας Παλαμά και πλέον ο προϊστάμενος της Υγειονομικής Περιφέρειας την έθεσε σε αναστολή εργασίας. Πρόσθεσε μάλιστα ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος φέρεται να έδωσε τουλάχιστον 40 πλαστά πιστοποιητικά.

Παράλληλα, είπε πως «Προέκυψε ότι μέσα στις περιπτώσεις παροχής παράνομων πιστοποιητικών υπάρχουν και άλλοι υγειονομικοί από άλλες Υγειονομικές Περιφέρειες. Ζήτησα να πραγματοποιηθεί ΕΔΕ και να τεθούν σε αναστολή εργασίας. Φάνηκε ότι άλλοι υγειονομικοί αναζήτησαν αυτό το παράνομο δίκτυο για να πάρουν πλαστό πιστοποιητικό».

Για το ίδιο θέμα, ο υπουργός ανέφερε ότι το Κέντρο Παλαμά έχει πραγματοποιήσει συνολικά 31.000 εμβολιασμούς και όχι 40.000 ενώ συνέδεσε τον αυξημένο αριθμό με το γεγονός ότι παρεχόταν το εμβόλιο της Pfizer που εμφανίζει μεγάλη ζήτηση.

Πέραν αυτών ο κ. Πλεύρης παρουσιάζοντας και την τροπολογία για τις κυρώσεις που εισάγονται για τους ανεμβολίαστους ιδιώτες ιατρούς αλλά και για την παύση της αναστολής καθηκόντων των υγειονομικών του ΕΣΥ μετά την ολοκλήρωση της πρώτης δόσης εμβολίου (και όχι με την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού κύκλου +14 ημερών) είπε:

«Ως ένδειξη καλής θέλησης και σεβασμού προς τους υγειονομικούς δίνουμε την δυνατότητα στους υγειονομικούς να επιστρέψουν αμέσως μετά την πρώτη δόση. Όμως, δεν θα ανεχθούμε καμία παρέκκλιση. Γι αυτό αυστηροποιούμε το πλαίσιο ώστε εκτός από ποινικές και πειθαρχικές κυρώσεις να μπαίνει και διοικητικό πρόστιμο. Το πρόστημο είναι γι αυτόν που ζητά το πλαστό πιστοποιητικό ή που δηλώνει ψευδώς ότι νόσησε. Όσοι δήλωσαν ψευδή νόσηση να γνωρίζουν ότι η δήλωσή τους θα εξεταστεί» ενώ σε άλλο σημείο πρόσθεσε «το διοικητικό πρόστιμο έχει ύψος 5.000 ευρώ για κάθε περίπτωση. Αν ίσχυε αυτή η διάταξη στην υπάλληλο στον Παλαμά Καρδίτσας θα καταλογιζόταν πρόστιμο 5.000 ευρώ επι περίπου 40 περιστατικά».

Παράλληλα, ο υπουργός έκανε έκκληση προς τους υγειονομικούς που κάνουν χρήση πλαστών βεβαιώσεων να σπεύσουν και να το δηλώσουν: «Οσοι έχουν κάνει χρήση να το πουν τώρα. Θα το βρούμε. Δεν θέλουμε να βγάζουμε σε αναστολή υγειονομικούς. Όμως όσοι έχουν κάνει τέτοιες πράξεις είναι πράξη μέγιστης απαξίας. Δείχνει ροπή προς εγκληματική πράξη» είπε.

Κλείσιμο
Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι υπέγραψε την προκήρυξη για πρόσληψη 500 ιατρών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και όσοι θα στελεχώσουν την ΜΕΘ Παπανικολάου ενώ σημείωσε πως το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί και η προκήρυξη για την πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού.

Τέλος, σχολιάζοντας εμμέσως τον εμβολιασμό του ιατρού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη είπε: «Η υποχρεωτικότητα είχε αποτέλεσμα. Χαιρετίζουμε και όσους ιδιώτες ιατρούς – βουλευτές εμβολιάστηκαν χθες γνωρίζοντας ότι σήμερα θα ερχόταν η τροπολογία»

Ειδήσεις σήμερα:

Τζούλια Νόβα: Το μανιφέστο για τη φανέλα της Σοβιετικής Ένωσης που επέλεξε να φορέσει

Βασιλακόπουλος: «Έχουμε χάσει 3 Ελληνόπουλα, κάθε βδομάδα σχεδόν ένα παιδί νοσηλεύεται σε ΜΕΘ»

Όταν ο Μπελμοντό έσπαγε πιάτα στην Αθήνα (και τον κυνηγούσε ο εισαγγελέας)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης