Εκεί θα ενταφιαστεί ο Μίκης Θεοδωράκης: «Εγκρίνω» είχε γράψει ο συνθέτης το 2009

Εκεί θα ενταφιαστεί ο Μίκης Θεοδωράκης: «Εγκρίνω» είχε γράψει ο συνθέτης το 2009

Στον Γαλατά Χανίων θα γίνει ο ενταφιασμός του Μίκη Θεοδωράκη την Τετάρτη, σύμφωνα με τη δική του επιθυμία - Την έγκριση για τον σχεδιασμό του, όπως αποκάλυψε το Mega είχε δώσει ο μεγάλος Έλληνας πριν από 12 χρόνια

mikis_tafos
Στον Γαλατά Χανίων θα γίνει ο ενταφιασμός του Μίκη Θεοδωράκη την Τετάρτη. Έτσι, θα ικανοποιηθεί η τελευταία επιθυμία του μεγάλου συνθέτη, ο οποίος είχε ζητήσει να ταφεί στη γενέτειρα του πατέρα του, πλάι στον αδελφό του Γιάννη.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο αρχιτέκτονας Μάνος Περάκης είχε σχεδιάσει τον τάφο του Μίκη Θεροδωράκη σύμφωνα με τις δικές του κατευθύνσεις, και όταν είδε τη μακέτα, το 2009, αποκρίθηκε καταφατικά, με τη λέξη «Εγκρίνω» και την υπογραφή του.



«Λοιπόν, κοιτάξτε, ο Μίκης ήθελε πάντα να θαφτεί στον Γαλατά. Μάλιστα, υπάρχει και μια ιδιόχειρη διαθήκη του που την έχω και εγώ, μου την έχει δώσει δηλαδή εμένα. Ξεκίνησε το θέμα του τάφου, όταν ο ίδιος, γελώντας περισσότερο, έλεγε δε χωράει στον τάφο που είναι ο πατέρας του, η μάνα του και ο αδελφός του. Τα έξοδα τα πλήρωσε ο Μίκης. Ένας τάφος λιτός, χωρίς σταυρό και επιβλητικός. Το αντιμετώπιζε με χιούμορ, κάθε φορά που με έβλεπε, έκανε χιούμορ» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Περάκης. 



Στο μεταξύ, σε λαϊκό προσκύνημα στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου τέθηκε από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας η σορός του Μίκη Θεοδωράκη.

tafos_mikitheodoraki1
tafos_mikitheodoraki2
tafos_mikitheodoraki3


Κλείσιμο
Αύριο Τρίτη το λαϊκό προσκύνημα θα συνεχιστεί από τις 10:00 έως τις 19:00, ενώ την Τετάρτη από τις 10:00 μέχρι και τις 14:00, για να ακολουθήσει στις 15:00 η τελετή αποχαιρετισμού, όπου θα εκφωνηθούν επικήδειοι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την Τετάρτη θα βρεθεί στα Χανιά σύσσωμη η οικογένεια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Λαγουβάρδος: Διήμερο με βροχές Τετάρτη και Πέμπτη, πιθανότατα ισχυρές στην Εύβοια - Πότε αναμένεται βελτίωση

Φοιτητικά σπίτια στην Αθήνα: Υψηλές οι τιμές φέτος, δείτε τις περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση - Στόχος η συγκατοίκηση

Εργασιακό: Άμεση εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας - Τι προβλέπει η εγκύκλιος για 8ωρο και υπερωρίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης