Ληστές με όπλο και μαχαίρι ρημάζουν περίπτερα και βενζινάδικα - Δείτε βίντεο

Ληστές με όπλο και μαχαίρι ρημάζουν περίπτερα και βενζινάδικα - Δείτε βίντεο

Οι κατηγορούμενοι, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, μετέβαιναν από κοινού, χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα που είχαν προηγουμένως αφαιρέσει, στα εν λόγω καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει προηγουμένως

listeies
Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 31-8-2021 σε Βύρωνα και Ηλιούπολη στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 28χρονος αλλοδαπός και 30χρονος ημεδαπός, μέλη συμμορίας που διέπραττε ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων, μίνι μάρκετ και περίπτερα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Ληστεία


Ληστεία


Όπως προέκυψε από την από κοινού έρευνα των ανωτέρω Υπηρεσιών, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τα μέσα του μήνα Αυγούστου του τρέχοντος έτους είχαν συγκροτήσει συμμορία, διαπράττοντας συστηματικά ληστείες σε βάρος υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων και περιπτέρων σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Κλείσιμο
Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, μετέβαιναν από κοινού, χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα που είχαν προηγουμένως αφαιρέσει, στα εν λόγω καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει προηγουμένως.

Αρχικά, ο ημεδαπός εισέρχονταν σε αυτά προσποιούμενος τον πελάτη, κατοπτεύοντας το χώρο και την κατάλληλη στιγμή εξέρχονταν κάνοντας σήμα στον αλλοδαπό να αναλάβει δράση.

Στη συνέχεια, ο αλλοδαπός έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του, εισέβαλε στο χώρο αιφνιδιαστικά και με την απειλή πιστολιού ή μαχαιριού, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους, μη διστάζοντας να ασκήσει σωματική βία και αφαιρούσε τις εισπράξεις του καταστήματος.

Ληστεία


Κατά τη διάρκεια της ληστείας από τον αλλοδαπό, ο ημεδαπός παρείχε άμεση συνδρομή ως «τσιαλιαδόρος», παραμένοντας σε κοντινή απόσταση εξωτερικά του καταστήματος.

Από τις έρευνες στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το όπλο ρέπλικα, το μαχαίρι και μέρος του ρουχισμού που χρησιμοποιούσαν κατά την τέλεση των ληστειών και μικροποσότητα κάνναβης.

Ληστεία


Από την μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάστηκαν 14 ληστείες και μια κλοπή μοτοσυκλέτας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός - Λαγουβάρδος: Διήμερο με βροχές Τετάρτη και Πέμπτη, πιθανότατα ισχυρές στην Εύβοια - Πότε αναμένεται βελτίωση

Φοιτητικά σπίτια στην Αθήνα: Υψηλές οι τιμές φέτος, δείτε τις περιοχές με τη μεγαλύτερη ζήτηση - Στόχος η συγκατοίκηση

Εργασιακό: Άμεση εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας - Τι προβλέπει η εγκύκλιος για 8ωρο και υπερωρίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης