Καρδίτσα: Αναζητείται το ψηφιακό αποτύπωμα της υπαλλήλου που σχετίζεται με τους μαϊμού εμβολιασμούς

Καρδίτσα: Αναζητείται το ψηφιακό αποτύπωμα της υπαλλήλου που σχετίζεται με τους μαϊμού εμβολιασμούς

Η διοικητική υπάλληλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα αλλά παραμένει άφαντη – Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 εικονικοί εμβολιασμοί με πλαστά πιστοποιητικά – Ερευνούν το εκτεταμένου κυκλώματος πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού

karditsa_emvolio_maimou_xr
Στο ψηφιακό αποτύπωμα της διοικητικής υπαλλήλου στο εμβολιαστικό κέντρο στον Παλαμά Καρδίτσας προσανατολίζονται από σήμερα οι έρευνες, προκειμένου να αποτυπωθεί το εύρος των πλαστών πιστοποιητικών που η ίδια εισήγαγε στο σύστημα. Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας Λάρισας διέταξε και ποινική έρευνα για την υπόθεση. 

Μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 44 εικονικοί εμβολιασμοί με πλαστά πιστοποιητικά, όπως τόνισε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ η σκυτάλη των ερευνών έχει περάσει πλέον στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Και αυτό γιατί, το λογισμικό σύστημα, στο οποίο καταχωρούνται οι εμβολιασμοί «τα δείχνει όλα», δηλαδή μέσω των κωδικών της επίμαχης χειρίστριας μπορούν να εντοπιστούν:

  • ο ακριβής χρόνος που κλείστηκαν τα ραντεβού,
  • οι ημερομηνίες που φαίνεται πως εκτελέστηκαν οι εμβολιασμοί,
  • ο αριθμός των ραντεβού που η διοικητική υπάλληλος έκλεισε στο εμβολιαστικό κέντρο,
  • αλλά και τα προσωπικά στοιχεία όσων φέρονται να έχουν εμβολιαστεί με βάση τις καταχωρήσεις της διοικητικής υπαλλήλου.


Συγκεκριμένα, το λογισμικό σύστημα διαθέτει εκείνες τις ασφαλιστικές δικλείδες ώστε να «εντοπίσει τυχόν αρρυθμίες, αλλά και επαναλαμβανόμενα μοντέλα συμπεριφορών» του χρήστη του συστήματος τονίζουν πηγές με γνώση των διαδικασιών, ώστε να αρχίσει να ξετυλίγεται ψηφιακά το κουβάρι των αποκαλύψεων για τον ακριβή αριθμό των εικονικών εμβολιασμών.

Οι αρχές ερευνούν το ενδεχόμενο εκτεταμένου κυκλώματος πλαστών πιστοποιητικών


Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι η «πρωταγωνίστρια» της πλεκτάνης, διοικητική υπάλληλος απασχολήθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο για να καλύψει κενά αδειών του Αυγούστου, ενώ οι πλαστές εγγραφές που έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα ανέρχονται στις 44 και αφορούν στον μήνα Αύγουστο, οπότε και η υπάλληλος φρόντισε να εκδώσει τις πλαστές βεβαιώσεις εμβολιασμού χωρίς αρχικά να κινήσει υποψίες. Στο εμβολιαστικό κέντρο του Παλαμά Καρδίτσας, ωστόσο, έχουν μέχρι σήμερα εμβολιαστεί 40.000 πολίτες, όταν η πόλη αριθμεί 6.000 μόνιμους κατοίκους, έχοντας κινητοποιήσει τις διωκτικές Αρχές για το ενδεχόμενο ύπαρξης εκτεταμένου κυκλώματος πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού.

Εξίσου επιβαρυντικό για την διοικητική υπάλληλο – η οποία τέθηκε σε διαθεσιμότητα, αλλά παραμένει άφαντη- είναι το γεγονός ότι τα επιπλέον άτομα που φέρονται ως εμβολιασμένα στον Παλαμά Καρδίτσας τοποθετούνται γεωγραφικά σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, από την οποία η υπάλληλος έλκει την καταγωγή της.



Ειδήσεις σήμερα:

Mad Clip: Αυτή την ώρα η κηδεία του τράπερ

Ισραήλ: Προετοιμαστείτε για 4η δόση - Εμβολιασμός κατά της Covid κάθε 5-6 μήνες

Κηδεία Θεοδωράκη: Συναινεί η οικογένεια στην ταφή του σπουδαίου Έλληνα στον Γαλατά Χανίων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης