Athens Flying Week 2021: Στην Τανάγρα το εντυπωσιακό Rafale - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Athens Flying Week 2021: Στην Τανάγρα το εντυπωσιακό Rafale - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας θα  πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στην Τανάγρα - Δείτε όλο το πρόγραμμα 

rafale32
Στην Ελλάδα βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής ένα πολεμικό αεροσκάφος Rafale το οποίο απογειώθηκε από τη Γαλλία δυόμισι ώρες νωρίτερα και έφθασε στη χώρα μας χωρίς στάση για ανεφοδιασμό. Δεν πρόκειται όμως για αεροσκάφος που θα ενταθεί στο ελληνικό «οπλοστάσιο», καθώς κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει πριν το τέλος του έτους, αλλά για ένα μαχητικό που θα συμμετάσχει στη μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας Athens Flying Week 2021 που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου στην 114 πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση της Τανάγρας.

tanagra__1_


Το protothema.gr βρέθηκε σήμερα στην Τανάγρα όπου οι δύο «πρεσβευτές της Γαλλίας», ήτοι το ακροβατικό σμήνος «Patrouille de France» και η Rafale Solo Display team θα δείξουν όχι μόνο τις επιχειρησιακές και πτητικές ικανότητες του νέου πολεμικού το οποίο θα αποκτήσει σύντομα η χώρα μας αλλά παράλληλα οι Γάλλοι πιλότοι θα ανεβάσουν στον ελληνικό ουρανό τα εθνικά χρώματα της Ελλάδας και της Γαλλίας ενώ θα αποτίσουν φόρο τιμής στην ελληνική πολιτιστική κληρονομιά, πετώντας πάνω από την Ακρόπολη.

tanagra__2_


Το αεροσκάφος Rafale θα παρουσιάσει όλες τις ιδιαιτερότητές τους που το καθιστούν ως ένα από τα ικανότερα πολεμικά αεροσκάφη. Μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους που βρέθηκαν στην Τανάγρα ο κυβερνήτης τους Rafale, σμηναγός Ζερόμ Τουλ, τόνισε ότι πρόκειται για ένα αεροσκάφος πολλαπλών δυνατοτήτων καθώς στις επιχειρησιακές ασκήσεις του ΝΑΤΟ χαρακτηρίζεται ως μαχητικό «first in, last out».

tanagra__3_


Κλείσιμο
Κατά τη διάρκεια του Athens Flying Week 2021 το γαλλικό μαχητικό 4ης γενιάς, ένα από τα ικανότερα μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλού ρόλου στον κόσμο, θα παρουσιάσει όλες του τις δυνατότητες, όπως ταχύτητες που ξεκινούν από 100 κόμβους και φθάνουν τα 1.000 χιλιόμετρα ανά ώρα.

tanagra__4_


Σε κάθε περίπτωση την πρώτη ημέρα του Athens Flying Week 2021 το γαλλικό ακροβατικό σμήνος «Patrouille de France» εντυπωσίασε με τις ικανότητές του, ενώ παράλληλα στην Τανάγρα έκαναν επιδείξεις και αεροσκάφη από τη Σαουδική Αραβία.

Δείτε βίντεο

Τανάγρα 1

Τανάγρα 2

Τανάγρα 3


Τανάγρα 4


Τανάγρα 5

Athens Flying Week - Τανάγρα 6


Αυτό το Σαββατοκύριακο στην Τανάγρα η Athens Flying Week - Θα πετάξει και το γαλλικό Rafale

Πιο δυνατή και πιο εντυπωσιακή από ποτέ, επιστρέφει για 9η φορά το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη της Ελλάδας, η Athens Flying Week.

Οι θεατές θα μπορέσουν να δουν από κοντά τις μοναδικές πτητικές δυνατότητες του γαλλικού Rafale Solo Display, να νιώσουν τη συγκίνηση και την γοητεία της πτήσης ενός αυθεντικού Warbird, του ελληνικού Spitfire, να θαυμάσουν τις εντυπωσιακές εναέριες «χορογραφίες» των Patrouille de France και των Saudi Hawks, να εκπλαγούν από τη δύναμη του ελληνικού F-16 Ζευς αλλά και του Δανέζικου F-16 Solo Display με τον κατακόκκινο διάκοσμο, να κλείσουν τα αυτιά τους στο πέρασμα των αμερικανικών F-15.

Όσοι βρεθούν στην Τανάγρα, θα παρακολουθήσουν από απόσταση αναπνοής την άσκηση «COMBAT EVAC» από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, διελεύσεις των πτητικών μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας, του Στρατού Ξηράς και του Πολεμικού Ναυτικού αλλά και τα πυροσβεστικά Canadair CL-415 και PZL.

Tornado
Tornado
Rafale-Solo-Display
Rafale-Solo-Display
Patrouille-de-France
Patrouille-de-France


Ακόμη, θα μπορέσουν να δούν τις μοναδικές διελεύσεις και τους σχηματισμούς που εξασφάλισε η ομάδα της Athens Flying Week για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Στη διοργάνωση συμμετέχει και η Aegean με το Α320 ΝΕΟ αλλά και η 114 Πτέρυγα Μάχης μαζί με την ΕΑΒ που παρέχουν τις εγκαταστάσεις τους στη διοργάνωση.

Mirage-2000
Mirage-2000
F-16-Zeus
F-16-Zeus
F-16-Denmark
F-16-Denmark


Οι επισκέπτες της «Athens Flying Week», θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν με το γαλλικό Rafale, τα Tornado και τα F-15 της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας, τα ιταλικά M-346, το C-130 από το Βέλγιο, τα αυστριακά PC-7 και φυσικά το Eurofighter Typhoon και το Tornado από την Γερμανία.

F-15
F-15
F-4-Phantom
F-4-Phantom
Eurofighter-Typhoon
Eurofighter-Typhoon


Τα εισιτήρια μπορείτε να τα εξασφαλίσετε μέσω της viva.gr και του δικτύου συνεργατών της, από 15 ευρώ για ενήλικες και 7,5 ευρώ για ανηλίκους.

Λόγω των υγειονομικών μέτρων, τα εισιτήρια εκδίδονται μόνο ηλεκτρονικά, ενώ όπως κάθε χρόνο υπάρχει διαθέσιμο λεωφορείο για την μεταφορά των θεατών από και προς την αεροπορική βάση της Τανάγρας.

Δείτε το αναλυτικό πτητικό πρόγραμμα με όλες τις διεθνείς αλλά και τις ελληνικές συμμετοχές για το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου

raf3
rafa2

Ειδήσεις σήμερα:

Εύβοια: Άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας από τον σύζυγό της - Την βρήκαν μέσα σε λίμνη αίματος

Εργασιακό: Τι προβλέπει η εγκύκλιος για 8ωρο, υπερωρίες, απολύσεις και εργασία την Κυριακή

Μίνι lockdown σε Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία - Παρατείνονται τα μέτρα σε Μεσσηνία και Ηράκλειο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης