Κιλκίς: Λήστεψαν παράτυπους μετανάστες και εκβίαζαν τους συγγενείς τους

Κιλκίς: Λήστεψαν παράτυπους μετανάστες και εκβίαζαν τους συγγενείς τους

Μεταξύ των δραστών και ένας ανήλικος

peripoliko_
Στο μικροσκόπιο της έρευνας των αστυνομικών της Ασφαλείας Παιονίας βρίσκεται η παράνομη δραστηριότητα τεσσάρων αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, που συνελήφθησαν με περιπετειώδη τρόπο το μεσημέρι της Τετάρτης, όταν εντοπίστηκαν να ληστεύουν και να εκβιάζουν μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά την διάρκεια επιχείρησης με την συμμετοχή και ανδρών της Ο.Π.Κ.Ε. οι αλλοδαποί εντοπίστηκαν σε δασική περιοχή του Κιλκίς, όπου είχαν ακινητοποιήσει πέντε αλλοδαπούς που είχαν έρθει παράνομα στη χώρα, τους είχαν αρπάξει 1.700 ευρώ και τρία κινητά με την απειλή μαχαιριών και τους κατακρατούσαν παράνομα, εκβιάζοντάς τους ώστε να επικοινωνήσουν με συγγενείς τους για να πληρώσουν λύτρα ώστε να τους απελευθερώσουν. Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να παραλάβουν μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων 2.500 ευρώ από τους οικείους δύο αλλοδαπών.

Στη θέα των αστυνομικών, οι τέσσερις δράστες τράπηκαν σε φυγή, όμως εκείνοι τους καταδίωξαν και τους πέρασαν χειροπέδες, παρ' όλο που αντιστάθηκαν απωθώντας τους. Στην κατοχή τους και στον χώρο, κατασχέθηκαν δυο μαχαίρια, 150 ευρώ και τέσσερα κινητά, ένα από τα οποία είχαν κλέψει από τα θύματά τους. Οι αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς και τους ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία, παράνομη κατακράτηση και εκβίαση. Η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν τυχόν είχαν κάνει τα ίδια και σε άλλους μετανάστες.



Ειδήσεις σήμερα

Οι Ταλιμπάν επιδεικνύουν σε βίντεο τα γιλέκα αυτοκτονίας τους και τις ικανότητές τους σε πολεμικές τέχνες

Τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία: Βίαιος εξτρεμιστής ο δράστης, είχε επηρεαστεί από την ιδεολογία του ISIS

Όταν ο Μίκης Θεοδωράκης έλεγε στο ΘΕΜΑ: «Θέλω να με θυμούνται ως έναν μοναχικό αντεξουσιαστή»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης