Πλάνα μέσα από το ρωσικό αεροσκάφος Beriev B-200 μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, λίγο πριν αυτό επιστρέψει στη Ρωσία, μετά τις επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική, την Εύβοια και την Πελοπόννησο.
Ο πιλότος του Beriev, Παναγιώτης Καπετάνης, ο οποίος επιχειρούσε μέχρι και 16 ώρες την ημέρα, μίλησε για την ημέρα που κάηκε το σπίτι του στη Βαρυμπόμπη.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.