Προσλήψεις αναπληρωτών: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της α' φάσης - Οι μετέπειτα διαδικασίες

Προσλήψεις αναπληρωτών: Πότε ανακοινώνονται τα αποτελέσματα της α' φάσης - Οι μετέπειτα διαδικασίες

Πέρυσι, η πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών είχε ανακοινωθεί στις 25 Αυγούστου, ενώ το 2019 φτάσαμε στις 5 Σεπτεμβρίου

anaplirotes-proslipseis
Θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων  για τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών για το νέο σχολικό έτος, ενώ ήδη βρίσκεται σε λειτουργία η  εφαρμογή https://anaplirotes.gov.gr/ της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, μέσω της οποίας θα υπογραφούν οι ψηφιακές συμβάσεις με το υπουργείο Παιδείας  και θα γίνει η ανάληψη υπηρεσίας των  αναπληρωτών.

Πέρυσι, η πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών είχε ανακοινωθεί στις 25 Αυγούστου, ενώ το 2019 φτάσαμε στις 5 Σεπτεμβρίου.

Η αγωνία για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τελειώνει σήμερα Τετάρτη ή το αργότερο την Πέμπτη 26 Αυγούστου, καθώς αναμένεται η ανακοίνωση της Α' φάσης προσλήψεων αναπληρωτών του 2021,  που έρχονται μετά από μια μεγάλη φάση διορισμών στη Γενική Εκπαίδευση.

Όσον αφορά στις φετινές προσλήψεις, σύμφωνα με τον ΠΑΣΑΔ(Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Δασκάλων), οι προσλήψεις  θα κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

«Η εκτίμηση μας είναι πως οι προσλήψεις στη γενική για ΠΕ70 θα κινηθούν κοντά στις 2000 με αυξητική τάση. Όσον αφορά την ειδική αγωγή, εκτιμούμε πως οι προσλήψεις ΣΜΕΑΕ(Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης) θα βρίσκονται στα περσινά επίπεδα κοντά στις 350. Στην παράλληλη στήριξη, θεωρούμε πως ο αριθμός θα κυμανθεί κοντά στο 3000, πάλι με αυξητική τάση. Η α’ φάση προσλήψεων πιθανόν θα γίνει στις 25/8 ή το αργότερο μεθαύριο 26/8».

Το εκτιμώμενο κομμένο 30% των κενών αναγκαστικά θα πάει στη δεύτερη φάση, που θα ακολουθήσει λίγες μέρες μετά και που πιθανόν θα περιλαμβάνει και τα ΖΕΠ(Ζώνες εκπαιδευτικής προτεραιότητας).

Η Α' φάση προσλήψεων εκτιμάται πως θα καλύψει το 70% των δοθέντων από τις διευθύνσεις κενών.
Ο εκπαιδευτικός Αντώνης Γ. Αγραπίδης δημοσίευσε σε ανάρτησή του στο Facebook τα δέκα απλά βήματα που πρέπει να γίνουν μετά την πρόσληψη.


Αναλυτικά οι οδηγίες

1. Ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρόσληψης αναπληρωτών

2️. Η κάθε Δ/νση εισάγει στον ΟΠΣΥΔ(Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο) τις διαθέσιμες σχολικές μονάδες για να δηλωθούν από τους αναπληρωτές (Αυτό το βήμα γίνεται την ίδια ημέρα με την ανακοίνωση των προσλήψεων)

3️. Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν, συνδέονται στον ΟΠΣΥΔ για να υποβάλλουν δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων (Αυτό το βήμα γίνεται την αμέσως επόμενη ημέρα των προσλήψεων)

4️. Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν ενημερώνονται με γραπτό μήνυμα (sms) για τη σχολική μονάδα που τοποθετήθηκαν (Αυτό το βήμα γίνεται εντός τριων εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία πρόσληψής τους)

5️. Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν, παρουσιάζονται στη σχολική μονάδα που τοποθετήθηκαν ώστε να αναλάβουν υπηρεσία (Η ημερομηνία ανάληψης υπηρεσίας θα αναφέρεται στο ΦΕΚ πρόσληψης αναπληρωτών – βήμα 1)

6️. Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν καταθέτουν στη σχολική μονάδα τα απαραίτητα δικαιολογητικά (παρ.8, άρθρο 6, 104627/ΓΔ5/7.8.2020)

7️. Ο διευθυντής της σχολικής μονάδας δηλώνει στο Myschool την ανάληψη υπηρεσίας των προσλαμβανόμενων αναπληρωτών της μονάδας του

8️. Η ανάληψη υπηρεσίας των αναπληρωτών συνάπτεται ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής «Αναπληρωτές». Σε εξαιρετική περίπτωση ανωτέρας βίας ή τεχνικών προβλημάτων, συνάπτεται χειρόγραφη σύμβαση εργασίας.

9️. Οι αναπληρωτές μετά τη σύναψη ψηφιακής σύμβασης εργασίας, εισέρχονται στην εφαρμογή «Αναπληρωτές» χρησιμοποιώντας ως στοιχεία ταυτοποίησης αυτά της  Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων - ΓΓΠΣΔΔ (taxisnet). Καταχωρίζουν τα στοιχεία που τους ζητούνται και αποδέχονται ψηφιακά τη σύμβαση εργασίας

10. Οι αναπληρωτές μπορούν μέσα από την εφαρμογή να λάβουν αντίγραφο της σύμβασης εργασίας σε ψηφιακή μορφή (pdf)
📌10 ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ 1️⃣👉 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων πρόσληψης...

Posted by Αγραπίδης Γ. Αντώνης on Tuesday, August 24, 2021

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: Η έκρηξη κρουσμάτων έφερε «lockdown» για τους ανεμβολίαστους - Ποια μέτρα θα ισχύσουν από 13 Σεπτεμβρίου

Βίλα Παύλου Ψωμιάδη στη Μύκονο: Ο «χρυσός βράχος» που αγοράστηκε 3 εκατ. ευρώ και τώρα πωλείται 25!

Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν διέταξαν τις εργαζόμενες γυναίκες να καθίσουν σπίτι
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης