Μύκονος: Επαιτεία και κλοπές από ανήλικους «πορτοφολάδες» Ρομά δίπλα σε τουρίστες

Μύκονος: Επαιτεία και κλοπές από ανήλικους «πορτοφολάδες» Ρομά δίπλα σε τουρίστες

Στο στόχαστρο έχουν βάλει την «ελίτ» των τουριστών στη Μύκονο ανήλικοι Ρομά και ψάχνουν ευκαιρίες να τους «ξαφρίσουν» - Πώς ενεργούν μαζί με τους συνεργούς τους για να αποσπάσουν μικροαντικείμενα - Δείτε φωτογραφίες

mykonos_roma_art
Στην… πλούσια Μύκονο άπλωσαν τα… πλοκάμια τους αρκετοί Ρομά, όπως φαίνεται στα φωτογραφικά ντοκουμέντα που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, οι ανήλικοι πλησιάζουν ανυποψίαστους τουρίστες και τους απασχολούν με το πρόσχημα της πώλησης… βραχιολιών ή λουλουδιών. Άλλοι συνεργοί τους τότε αρπάζουν μικροαντικείμενα από τα θύματά τους.



Κλείσιμο
mykonos_roma4
mykonos_roma7


Όπως περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες των κλοπών που έχουν καταγγελθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας του νησιού, οι ανήλικοι αρπάζουν τσαντάκια και πορτοφόλια, με την τακτική τους να είναι ευρέως γνωστή ως «δράση των πορτοφολάδων», ή αλλιώς, όπως είναι ευρέως γνωστό το λεγόμενο pickpocketing.

Σε άλλες φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα το protothema.gr, βλέπετε μητέρες που κρατούν τα μωρά στην αγκαλιά τους, τα οποία δεν κλαίνε ποτέ καθώς κοιμούνται διαρκώς. Οι συγκεκριμένες γυναίκες βρίσκονται έξω από δημοφιλή καταστήματα, εκκλησίες και εισόδους αρκετών παραλιών και ζητούν χρήματα από τους περαστικους.

mykonos_roma3
mykonos_roma5
mykonos_roma6


Τα παραπάνω φυσικά έχουν δημιουργήσει εκνευρισμό και μεγάλη δυσαρέσκεια στους τουρίστες της… ελίτ που επισκέπτονται το νησί των ανέμων σχεδόν κάθε χρόνο.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Η έκρηξη κρουσμάτων έφερε «lockdown» για τους ανεμβολίαστους - Ποια μέτρα θα ισχύσουν από 13 Σεπτεμβρίου

Σαρλίζ Θερόν: Το sex symbol που δεν διστάζει να τσαλακώνεται - Διακοπές μόνη στο Αιγαίο

Φιλιππίνες: Τραγικό τέλος για 31χρονο ψαροτουφεκά που «παγιδεύτηκε» από μεγάλο ψάρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης