Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τα μποφόρ και τις αναζωπυρώσεις - Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο

Φωτιά στα Βίλια: Μάχη με τα μποφόρ και τις αναζωπυρώσεις - Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο

Κάηκαν σπίτια στον οικισμό Προφήτης Ηλίας – Η πυρκαγιά είναι ορατή από το διάστημα

vilia21
Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι αρμόδιες αρχές, μετά τη νέα φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Κάζα στα Βίλια το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στη μάχη ρίχθηκαν και 21 εναέρια μέσα, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν διαρκή αγώνα να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις, εν μέσω ισχυρών ανέμων, με ένταση έως και 8 μποφόρ. Ωστόσο, λίγο μετά τις 7 το απόγευμα το μέτωπο πέρασε σε ύφεση.

Οι φλόγες έκαψαν σπίτια στον Προφήτη Ηλία, που είχε εκκενωθεί προληπτικά ήδη λίγο πριν τις 12:30, μαζί με τα Βίλια, ενώ οι φλόγες έκαιγαν παρθένο δάσος σε μέτωπο τουλάχιστον 1,5 χιλιομέτρου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα συμπεριλαμβανομένων 2 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία, το Μ.Ε.Τ.Π.Ε. και ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής.

Στην αεροπυρόσβεση επιχειρούν περιοδικά 13 Ε/Π συμπεριλαμβανομένων δύο (2) Ε/Π της Αεροπορίας Στρατού και ενός (1) Ε/Π ως συντονιστικό καθώς και οκτώ (8) Α/Φ συμπεριλαμβανομένου του Beriev-200. Συνδρομή παρέχουν η ΕΛ.ΑΣ., ο Ε.Σ., εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις κυρίως για την διαβροχή της περιμέτρου. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Κλείσιμο
Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdr0p8gpmvex-se)


Η πυρκαγιά είναι ορατή από το διάστημα

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου, ο ευρωπαϊκός δορυφόρος Sentinel-2 πέρασε πάνω από τη χώρα μας τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 στις 12:20 και κατέγραψε το νέο μεγάλο μέτωπο δασικής πυρκαγιάς ανατολικά των Βιλίων Αττικής.

Η δορυφορική εικόνα δείχνει με κόκκινο τις ενεργές εστίες, με καφέ τις καμένες εκτάσεις και με πράσινο τις υπόλοιπες περιοχές. Όπως φαίνεται, ο καπνός φτάνει μέχρι τον Σαρωνικό Κόλπο.

meteo_villia_1


Βόρειοι άνεμοι με ριπές έως και 60 χιλιόμετρα την ώρα



Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία απο τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr στα Βίλια Αττικής, οι άνεμοι στην περιοχή όπου ξέσπασε δασική πυρκαγία σήμερα Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021 πνέουν απο βόρειες - βορειοδυτικές διευθύνσεις εντάσεως 4-5 μποφόρ και ριπές που πλησιάζουν τα 60 km/h.

Η περιοχή των Βιλίων καθώς και μεγάλο μέρος του νομού Αττικής βρίσκεται εντός της ζώνης πολύ υψηλού κινδύνου με βάση των Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr. Απο τις απογευματινές ώρες αναμένεται σταδιακή εξασθένιση των ανέμων.
meteo_villia_2
Εικόνα: Μέση ταχύτητα (μπλέ χρώμα) και ριπές (κόκκινη γραμμή) του ανέμου στον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στα Βίλια, Αττικής.





Παράλληλα, η ΕΛΑΣ λόγω της φωτιάς προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ειδικότερα, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:


– Στην εθνική οδό Ελευσίνας – Θηβών, από το ύψος της οδού Αντιστάσεως, στη Μάνδρα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα.

– Στην οδό Αγίου Γεωργίου στον οικισμό από οικισμό Παλαιοχώρι προς οικισμό Αγιο Γεώργιο (προς Θήβα).

– Στον οικισμό Οινόης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα και Βίλια.

– Στην επαρχική οδό Οινόης-Πόρτο Γερμενού και στην επαρχιακή οδό Βιλίων-Αλεποχωρίου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βίλια.

– Στην ανώνυμη οδό (συνέχεια οδού Αγίου Γεωργίου) από επαρχιακή οδό Αλεποχωρίου-Ψάθας-Βιλίων προς οικισμό Άγιο Γεώργιο.

– Στη λεωφόρο Κιθαιρώνος, στο ρεύμα προς Βίλια.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cdqw44p61vh5-se)


vilia_photo
vilia_photo1
vilia_photo2


Ειδήσεις σήμερα:

Έγγραφο-κόλαφος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την ενδοοικογενειακή βία: Πάνω από 2.000 οι συλλήψεις το 2020

Τρίτη δόση με mRNA εμβόλια για ευπαθείς ομάδες από τις αρχές Σεπτεμβρίου

Στα 2.628 τα νέα κρούσματα - 319 οι διασωληνωμένοι, 34 θάνατοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης