Υπόθεση εμπρησμού στον Θεολόγο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος

Υπόθεση εμπρησμού στον Θεολόγο: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 14χρονος

Ανάμεσα στους περιοριστικούς όρους, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση του 14χρονου κάθε 1ο και 2ο δεκαπενθήμερο στο αστυνομικό τμήμα κατοικίας του - Τίθεται σε καθεστώς επίβλεψης από κοινωνικό λειτουργό

theologos-main
Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του στην τακτική ανακρίτρια, ο 14χρονος που κατηγορείται για τους εμπρησμούς στην περιοχή του Θεολόγου Μαλεσίνας και που προχώρησε σε αναίρεση των αρχικών δηλώσεών του σύμφωνα με τις οποίες του άρεσε να βλέπει φλόγες.

Αν και ο ίδιος αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή του στους εμπρησμούς, οι εξηγήσεις του δεν έπεισαν τους Δικαστικούς Λειτουργούς που έκριναν ότι υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση από αυτόν των συγκεκριμένων πράξεων.

Για αυτό και του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, η εμφάνισή του κάθε 1ο και 2ο δεκαπενθήμερο στο ΑΤ κατοικίας του, η παρακολούθηση υποστηρικτικού προγράμματος ψυχικής υγείας στο Νοσοκομείο «Αγία Όλγα» και η επίβλεψή του για την εφαρμογή των όρων από Επιμελήτρια Ανηλίκων.

Η απολογία του ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής και ενώ η Εισαγγελέας είχε διατάξει την ψυχιατρική του εξέταση σε Νοσοκομείο των Αθηνών.

Το παιδί κατά την αρχική του προσαγωγή είχε στο πλευρό του τους γονείς του οι οποίοι κατηγορήθηκαν για παραμέληση ανηλίκου, ενώ το τελευταίο 24ωρο είχε μαζί του κοινωνική λειτουργό η οποία τον συνόδευσε και στο ταξίδι του στην πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport οι Δικαστικοί Λειτουργοί επέμεναν ιδιαίτερα σε ερωτήσεις για τη σκιαγράφηση του χαρακτήρα του ανηλίκου, προσθέτοντας φυσικά και ερωτήσεις που αφορούσαν το αν έκανε ή όχι τις πράξεις.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα όσα είπε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος του Κωνστντίνος Ζεκεντές, ο 14χρονος δεν ομολόγησε ποτέ πράξεις εμπρησμού και απάντησε συγκροτημένα σε όλες τις ερωτήσεις αρνούμενος κάθε εμπλοκή με τους εμπρησμούς.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός: Στα 3.625 τα κρούσματα - 30 θάνατοι, 296 οι διασωληνωμένοι

Ερντογάν: Διεκδικεί ρόλο διαμεσολαβητή Ταλιμπάν - Δύσης, συμπλέει με την Αθήνα για το μεταναστευτικό

Αφγανιστάν - Βίντεο: Γονείς δίνουν τα παιδιά τους σε στρατιώτες για να τα περάσουν στο αεροδρόμιο της Καμπούλ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης