Νυμφαία Κομοτηνής: Σε ύφεση η φωτιά που καίει σε δασική περιοχή

Νυμφαία Κομοτηνής: Σε ύφεση η φωτιά που καίει σε δασική περιοχή

Ενάερια μέσα συμμετέχουν στη μάχη με τις φλόγες

nimfea_fotia_2
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε δασική και ημιδασική έκταση στη Νυμφαία, με αποτέλεσμα να τεθεί επί ποδός όλος ο τοπικός μηχανισμός. Στο σημείο που βρίσκεται μεταξύ Καρυδιάς και Πανδρόσου, έσπευσε το μεσημέρι της κυριακής μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, προσπαθώντας να περιορίσει τις φλόγες προτού πάρουν μεγάλες διαστάσεις. Η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ύφεση, σύμφωνα με πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι νωρίτερα ο Δήμος Κομοτηνής ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως δεν αποκλειόταν το ενδεχόμενο εκκένωσης οικισμών.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχει και ο στρατός. Επίσης συνδράμουν Αντιπεριφέρεια, Δήμος κι εθελοντές, ενώ έχουν ξεκινήσει και ρίψεις με εναέρια μέσα

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο που δημοσιεύει το xronos.gr

Συμβαίνει τώρα: Φωτιά σε δασική έκταση στη Νυμφαια - μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Διαβάστε την ειδησεογραφία της ημέρας στο www.xronos.gr

Posted by Χρόνος Εφημερίδα on Sunday, August 15, 2021


nimfea_fotia_1
nimfea_fotia_2
Κλείσιμο


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά είχε νωρίτερα ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. Η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη: «Σύμφωνα με την Πυροσβεστικη υπηρεσία Κομοτηνής μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς Πάνδροσος Καρυδιά. Σε τηλεφωνική επικοινωνια που είχα με τον υπουργό πολιτικής προστασίας Νίκο Χαρδαλιά ζήτησα την έγκριση και άμεση παρέμβαση με εναέρια κατασβεστικά μέσα η οποία είναι καθοδόν. (2 πετζετέλ από Καβάλα- χρυσούπόλη, ένα canadair Θεσσαλονίκη και ένα ελικόπτερο από Αλεξανδρούπολη) Εξετάζεται προληπτικά η εκκένωση των οικισμών. Θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά. Χρειάζεται ψυχραιμία και όχι μετακινήσεις αυτές τις ώρες».

nimfea_fotia_3
nimfea_fotia_4


Ενημέρωση για την πορεία της πυρκαγιάς και τα μέσα που επιχειρούν σε αυτή έκανε με tweet του το Πυροσβεστικό Σώμα: «Στην #πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Νυμφαίας Κομοτηνής επιχειρούν 66 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 1 Ε/Π και 3 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ».



Ανακοίνωση του Δήμου Κομοτηνής

Ο Δήμος Κομοτηνής σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι η κατάσταση αυτήν την ώρα είναι ελεγχόμενη, ωστόσο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο εκκένωσης των οικισμών. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

«Μεγάλη φωτιά ξέσπασε σήμερα σε δασική έκταση ανάμεσα στους οικισμούς της Πανδρόσου και της Καρυδιάς του Δήμου Κομοτηνής.

Η Δημοτική Αρχή της Κομοτηνής κινητοποίησε αμέσως όλες της τις δυνάμεις. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Νομού μας ζήτησαν άμεσα τη συνδρομή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας. Έχουν ήδη αποσταλεί για την εναέρια κατάσβεση της φωτιάς δύο αεροπλάνα Πετζετέλ από την Καβάλα, ένα Canadair από τη Θεσσαλονίκη και ένα ελικόπτερο από την Αλεξανδρούπολη. Όλα τα μηχανήματα του Δήμου Κομοτηνής (υδροφόρα, φορτωτής, Jcb, γκρέιντερ) βρίσκονται στην περιοχή και συνδράμουν στις προσπάθειες των Πυροσβεστών.

Ο Δήμαρχος Κομοτηνής έχει ζητήσει και τη συνδρομή του Δημάρχου Ιάσμου, ο οποίος απέστειλε προς βοήθεια τρία μηχανήματα έργου (την υδροφόρα του Δήμου του, δύο Jcb και ένα γκρέιντερ) και τέσσερις οδηγούς-χειριστές μηχανημάτων, καθώς και του Δημάρχου Αρριανών, ο οποίος έστειλε το πυροσβεστικό όχημα και την υδροφόρα του Δήμου του. Επιπλέον, στην περιοχή έχουν σπεύσει και ιδιώτες με μηχανήματα έργου, καθώς και εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Κομοτηνής και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του Παραρτήματος Ροδόπης, ενώ η Πρόεδρος της Κοινότητας Πανδρόσου ζήτησε τη συνδρομή και των μηχανημάτων της εταιρείας AVAX που δραστηριοποιείται εκεί.

Προς το παρόν η κατάσταση θεωρείται ελεγχόμενη, αλλά σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο εξετάζεται και το σχέδιο εκκένωσης των οικισμών».

Ειδήσεις σήμερα: 

Καιρός: Δεκαπενταύγουστος με ήλιο αλλά και πολλά... μποφόρ

Οι Ταλιμπάν πήραν και την Τζαλαλάμπαντ χωρίς μάχη - Πλέον μένει μόνο η Καμπούλ

Καναδάς: Γιατί ο Τζάστιν Τριντό ετοιμάζεται να προκηρύξει εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης