Τουρκία: Απελαύνει τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας - Διάβημα από το ΥΠΕΞ

Τουρκία: Απελαύνει τον πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας - Διάβημα από το ΥΠΕΞ

«Μου δήλωσαν ότι είμαι ανεπιθύμητος και επικίνδυνος για τη χώρα τους» λέει ο Γεώργιος Βαρυθυμιάδης - Κρατείτο στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης - Δεν του επέτρεψαν την είσοδο στην Τουρκία - Η ανάρτηση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας

varithimiadis-arthro
Στην απέλαση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας ΕλλάδοςΓεώργιου Βαρυθυμιάδη, προχώρησαν οι τουρκικές αρχές οι οποίες νωρίτερα του είχαν αρνηθεί την είσοδο στηη χώρα και τον κρατούσαν προσωρινά στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Μάλιστα, ο κ. Βαρυθυμιάδης μιλώντας στον status fm 107,7, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «μου δήλωσαν ότι είμαι ανεπιθύμητος και επικίνδυνος για τη χώρα τους».

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Βαρυθυμιάδης

Γιώργος Βαρυθυμιάδης - Πρόεδρος Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος


Σε επικοινωνία που είχε νωρίτερα το thestival.gr μαζί του, σημείωσε: «Με έχουν στα κρατητήρια του αεροδρομίου. Δεν μου έχουν εξηγήσει τον λόγο, δεν ξέρω τι έχει γίνει», ενώ στην πιο πρόσφατη επικοινωνία που είχε η ιστοσελίδα μαζί του, ο ίδιος ανέφερε:  «Αυτή τη στιγμή με έχουν ακόμα στο κρατητήριο. Με ενημέρωσαν ότι σε λίγο θα με αφήσουν. Θα με απελάσουν από τη χώρα. Αν προλάβω την πτήση των 19:00 τότε στις 20:30 θα είμαι στην Αθήνα. Δεν φοβάμαι για μένα αλλά ανησυχώ μήπως δεν δικαιωθεί η θυσία των προγόνων μας».

Σύμφωνα με ανάρτηση της ίδιας της Ομοσπονδίας στο Facebook, ο κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στη γειτονική χώρα για να  παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος και δεν του επετράπη η είσοδος στη χώρα, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής τα οποία συνέχισαν κανονικά το ταξίδι τους. 

Διάβημα από το ΥΠΕΞ

Διάβημα για τις εν λόγω ενέργειες των τουρκικών αρχών εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στο οποίο αναφέρει: «Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας».

Δένδιας: «Καταχρηστική η κράτηση του Γ. Βαρυθυμιάδη»

Ο υπουργός Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Twitter σημειώνει: «H Πρεσβεία της Ελλάδος στην Άγκυρα, σύμφωνα με τις οδηγίες μου, πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό ΥΠΕΞ, για την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας Γ. Βαρυθυμιάδη»
Κλείσιμο

Χρηστίδης: Η κράτηση του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας είναι επιθετική κίνηση

Σε σχόλιό του για τη σύλληψη του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, καταδικάζει «την απαράδεκτη τουρκική κίνηση εναντίον του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Γ. Βαρυθυμιάδη» και προσθέτει: «Η κράτησή του είναι επιθετική κίνηση, στην οποία πρέπει άμεσα να απαντήσει η ελληνική κυβέρνηση»

Η ανάρτηση της Ομοσπονδίας

«Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα προκειμένου να παραστεί, ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντος!

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθησαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι, μεταξύ αυτών και η Πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α. Μαρία Αντωνιάδου.

Γίνονται κινήσεις προκειμένου να βρεθεί λύση στο απαράδεκτο και προσβλητικό πρόβλημα που δημιούργησαν οι Τουρκικές Αρχές»
, γράφει η Ομοσπονδία στην ανάρτησή της. 

Δείτε την ανάρτηση:

📣 ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ❗️ Ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γεώργιος Βαρυθυμιάδης, κρατείται στο αεροδρόμιο...

Posted by Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος Panpontian Federation of Greece on Friday, August 13, 2021

Ειδήσεις σήμερα: 

Γαλάτσι: Συνεχίζεται το θρίλερ με το πιτμπουλ - Στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης - «Αυτοάμυνα» επιμένει η ΕΛ.ΑΣ

Αμπελόκηποι: Κατήγγειλε τον πρώην σύντροφό της για βιασμό στο σπίτι όπου έμενε με το παιδί της!

Φωτιά στη Μάνδρα - Επιχειρούν επτά εναέρια μέσα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης