Φωτιά στην Ηλεία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Νεμούτα και Βασιλάκι

Φωτιά στην Ηλεία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Νεμούτα και Βασιλάκι

Έφτασαν στην Αρκαδία και επιχειρούν δυνάμεις από την Τσεχία - Επιχειρεί από αέρος και το Beriev - Τέσσερις περιοχές στην Ηλεία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

ileia_fotia
«Αναζωπυρώσεις πύρινων μετώπων σημειώνονται στην Ηλεία και όπως εκτιμάται, σε αυτό βοηθά ο άνεμος που πνέει», ανέφερε, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος για την κατάσταση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή από το πρωί της Δευτέρας.

Οι βασκές ανησυχίες έχουν επικεντρωθεί στη Νεμούτα και το Βασιλάκι (προς Ξηρόκαμπο), στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας, εκεί που ανοίγουν διαρκώς νέες εστίες.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, μπορεί η πυρκαγιά να εντοπίζεται διάσπαρτα, αλλά δεν προκύπτουν, γα την ώρα, προβλήματα στο οικιστικό κομμάτι.



Αναζωπυρώσεις εμφανίζονται και στην περιοχή της Γορτυνίας, στην Αρκαδία, ωστόσο, γενικά, η κατάσταση είναι καλύτερη από τις προηγούμενες ημέρες. Εκεί, επιχειρούν από το πρωί και οι ενισχύσεις από την Τσεχία (34 πυροσβέστες με τρία οχήματα).


Κλείσιμο


Συνολικά, στην περιοχή της Ηλείας και της Αρκαδίας επιχειρούν 291 πυροσβέστες, 12 ομάδες πεζοπόρο, 100 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη - ανάμεσά τους το Beriev - και τρία ελικόπτερα.

Στο μεταξύ, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν, έπειτα από αποφάσεις που υπέγραψε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, οι δημοτικές ενότητες Ολυμπίας, Φολόης, Ωλένης και Πύργου, της περιφερειακής ενότητας Ηλείας, οι οποίες επλήγησαν από τις πυρκαγιές.

Όπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, «η κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας που εισηγήθηκε η Περιφέρεια, έπειτα από σχετικό αίτημα των Δήμων Αρχαίας Ολυμπίας και Πύργου, αποσκοπεί στην αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 4 Αυγούστου».

Ειδήσεις σήμερα:

Στις φλόγες για έβδομη μέρα η Εύβοια: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Γούβες και Αρτεμίσιο - Κάτοικοι έσωσαν τα χωριά

Μπαρτσελόνα: «Θυσία» ο Μέσι - Γιατί δεν τον κράτησαν οι Καταλανοί - Τα σενάρια για το μέλλον του και η Παρί

Πύρινος εφιάλτης: «Είναι η κλιματική αλλαγή, ηλίθιε!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης