Φωτιά στην Ηλεία: Ένα από τα πύρινα μέτωπα πέρασε στην Αρκαδία

Φωτιά στην Ηλεία: Ένα από τα πύρινα μέτωπα πέρασε στην Αρκαδία

Το πύρινο μέτωπο που έκαιγε πυκνό δάσος στην περιοχή Νεμούτα, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο προχώρησε νότια και πέρασε στην περιοχή Λιβαδάκι, σύμφωνα με τον  αντιπεριφερειάρχη Ηλείας

5353571
Στην Αρκαδία πέρασε ένα από τα πύρινα μέτωπα που έκαιγε στην Ηλεία», ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όπως εξήγησε, «πρόκειται για το πύρινο μέτωπο που έκαιγε πυκνό δάσος στην περιοχή Νεμούτα, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο προχώρησε νότια και πέρασε στην περιοχή Λιβαδάκι, της γειτονικής Αρκαδίας».

«Ένα άλλο μέτωπο», συνέχισε ο αντιπεριφερειάρχης, «βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρόκαμπου, αφού πρώτα έγινε "διακλάδωση" της φωτιάς της Νεμούτας, με μία άλλη φωτιά, από την περιοχή της Μιράκας».

«Ως εκ τούτου», προσέθεσε, «οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν γύρω από τις περιοχές Ξηρόκαμπος, Βασιλάκι, Λούβρο και Άσπρα Σπίτια».

Επίσης, είπε ότι «σε εξέλιξη βρίσκεται μία ακόμη φωτιά στις περιοχές, Χελιδόνι, Κρυονέρι και Λάσδικας, όπου και εκεί επιχειρούν πυροσβεστικές δυνάμεις».

Σχετικά με τη φωτιά στην περιοχή Βαρβάσαινα, του δήμου Πύργου, ο Βασίλης Γιαννόπουλος είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι «οι επίγειες δυνάμεις κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, αλλά θα δώσουν μάχη με τις φλόγες καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας».


Ειδήσεις σήμερα:
Κλείσιμο

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στη Δωρίδα – Δραματικό μήνυμα από τον δήμαρχο: «Η φωτιά πάει όπου θέλει, όποτε θέλει»

Φωτιά στην Αττική: Συνεχίζεται η αγωνία - Σε Ιπποκράτειο Πολιτεία και Αφίδνες τα κύρια μέτωπα - Εντολή εκκένωσης για το Καλέντζι

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: «Μάχη» για να σωθεί το Μαντούδι - Εκατοντάδες απεγκλωβισμοί από παραλίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης