Φωτιά στην Άρτα - Εκκενώνεται ο οικισμός του Μύτικα

Φωτιά στην Άρτα - Εκκενώνεται ο οικισμός του Μύτικα

Η φωτιά ξέσπασε σε κάμπο και σε αγροτολιβαδικές εκτάσεις κοντά στο Καλογερικό Άρτας και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω του αέρα που πνέει στην περιοχή

arta_fotia
Εκκενώνεται ο οικισμός του Μύτικα, κοντά στο Καλογερικό Άρτας, καθώς είναι σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε στον κάμπο και σε αγροτολιβαδικές εκτάσεις και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις λόγω του αέρα που πνέει στην περιοχή.

Οχήματα της Πυροσβεστικής – όσο έχουν απομείνει στην περιοχή καθώς έχουν μετακινηθεί ισχυρές δυνάμεις εκτός Ηπείρου - καθώς και υδροφόρες του Δήμου και της Πολιτικής Προστασίας έδωσαν μάχη ώστε η φωτιά να μην εισέλθει στο Καλογερικό.

Με την αλλαγή του αέρα όμως έγινε απειλητική για τον Μύτικα και έτσι μετά από εντολή της Πολιτικής Προστασίας εκκενώνεται ο οικισμός.

Επί τόπου βρίσκεται ο Δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος σε επικοινωνία που είχε το Epiruspost μαζί του ανέφερε ότι είναι μία δύσκολη κατάσταση. H εκκένωση του οικισμού έχει ξεκινήσει με όσες δυσκολίες έχει ένα τέτοιο εγχείρημα.

Στο μέτωπο που βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται και ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς ο οποίος σημείωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους ώστε να περιοριστεί το μέτωπο.

Ειδήσεις σήμερα:

Διαμαρτυρίες και κλάματα για τον Μέσι από τους φίλους της Μπαρτσελόνα έξω από το «Καμπ Νου»

Στο Νο3 της παγκόσμιας κατάταξης ο Τσιτσιπάς ξεπερνώντας τον Ναδάλ!


O πλανήτης φλέγεται - Απίστευτη απεικόνιση της NASA με τις πυρκαγιές από τις ΗΠΑ μέχρι την... Αφρική!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης