Ρόδος: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - Σε χαράδρα περιορίστηκε η πυρκαγιά στην Κω

Ρόδος: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου - Σε χαράδρα περιορίστηκε η πυρκαγιά στην Κω

Ανακοινώθηκε  η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε δασικές περιοχές  από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 ώρα το πρωί της Πέμπτης για τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου

ροδος
«Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο στο νησί της Ρόδου και η πυρκαγιά που νωρίτερα είχε εκδηλωθεί στην Κω, βρίσκεται υπό έλεγχο» ανακοίνωσε πριν από λίγο ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο κ. Χατζημάρκος αναφέρει ότι στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, «περισσότερο μας απασχόλησε η αυριανή κατάταξη της Ρόδου στην κατηγορία 5 για τον κίνδυνο πυρκαγιάς».

Όπως είναι γνωστό ανακοινώθηκε νωρίτερα η προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε δασικές περιοχές από τις 2 το μεσημέρι μέχρι τις 6 ώρα το πρωί της Πέμπτης για τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου (Ρόδο, Σύμη, Χάλκη, Τήλο και Καστελλόριζο).

Η απόφαση πάρθηκε επειδή  σήμερα Τετάρτη (4/8) τα νησιά της περιφερειακής ενότητας Ρόδου βρίσκονται στο επίπεδο επικινδυνότητας 5, στο υψηλότερο επίπεδο για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Σε ό,τι αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα στην Κω, με δηλώσεις του που έκανε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς τόνισε ότι η φωτιά έχει περιοριστεί σε μια χαράδρα και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα σβηστεί το πρωί, με την βοήθεια του πυροσβεστικού ελικοπτέρου που βρίσκεται από χθες στο νησί.

Στην περιοχή της φωτιάς θα παραμείνουν όλο το βράδυ πυροσβέστες, εθελοντές και υπάλληλοι του δήμου για να αποτρέψουν τυχόν αναζωπύρωση.


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Άνοιξε η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Μεγάλες φωτιές σε Μάνη, Μεσσηνία και Εύβοια: Απομακρύνθηκαν κάτοικοι - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις

Σκέπασε τον ουρανό της Αθήνας ο καπνός από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης