Φωτιές - Οδηγίες του Υπουργείου Υγείας: Αποφύγετε την παραμονή στους εξωτερικούς χώρους

Φωτιές - Οδηγίες του Υπουργείου Υγείας: Αποφύγετε την παραμονή στους εξωτερικούς χώρους

Τα άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους αναφέρουν οι οδηγίες του υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια λόγω πυρκαγιάς

5352745
Εξαιτίας του κύματος καύσωνα που έχει εκδηλωθεί στη χώρα και της πρόσφατης εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας (Βαρυμπόμπη, Εύβοια, Μάνη, Κώ, κ.α.) το υπουργείο Υγείας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για την προστασία της δημόσιας υγείας, συνιστά τα ακόλουθα:

Άτομα αυξημένου κινδύνου, άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα, καρδιοπαθείς, παιδιά καθώς και τα άτομα άνω των 65 ετών, θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση-δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

'Ατομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων, συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Επίσης, σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει το χρόνο παραμονής σε εξωτερικούς χώρους, ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Κατά την παραμονή του σε εσωτερικούς χώρους να διατηρούνται πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα κλειστά.


Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Άνοιξε η Εθνική Οδός και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας


Μεγάλες φωτιές σε Μάνη, Μεσσηνία και Εύβοια: Απομακρύνθηκαν κάτοικοι - Μάχη με τις αναζωπυρώσεις


Σκέπασε τον ουρανό της Αθήνας ο καπνός από τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης