Μεγάλη φωτιά: Εκκενώνεται το Ολυμπιακό Χωριό - Φλόγες στο Τατόι

Μεγάλη φωτιά: Εκκενώνεται το Ολυμπιακό Χωριό - Φλόγες στο Τατόι

Καίγονται σπίτια σε Βαρυμπόμπη και Αδάμες -  Η πυρκαγιά πέρασε το ρέμα της Χελιδονούς- Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις

spitia-fotia-varimpompi-arthro
Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη, όπου από το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά. Ήδη, στη Βαρυμπόμπη και στον οικισμό Αδάμες, που έχουν εκκενωθεί, σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της πυροσβεστικής. Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ η φωτιά επεκτεινόταν δυτικά του αεροδρομίου στο Τατόι και στο Ολυμπιακό Χωριό, ενώ καλύτερη ήταν η  εικόνα στους Θρακομακεδόνες. Μέσω του 112 οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα εκκένωσης και του Ολυμπιακού Χωριού. Πηγές από την πυροσβεστική σημειώνουν ότι σε όλη την περιοχή υπάρχουν πολλά και διάσπαρτα μέτωπα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν. 

112_olymp


Πολύ νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έδωσε εντολή εκκένωσης της περιοχής με μήνυμα στο 112 και ήδη οι κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή. Παρά τις εντατικές προσπάθειες και το τείχος επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων, οι φλόγες τελικώς πέρασαν το ρεύμα της Χελιδονούς. 


Πυροσβέστες πηγαίνουν πόρτα-πόρτα στη Βαρυμπόμπη και πραγματοποιούν εκκενώσεις. Στις 19.00 γνωστοποιήθηκε ότι με ασφάλεια απομακρύνθηκαν οι περισότεροι πολίτες που είχαν αναφέρει εγκλωβισμό στη Βαρυμπόμπη, ενώ πέρασε ο κίνδυνος και για τους αστυνομικούς που είχαν παγιδευτεί μαζί με πυροσβέστες σε σημείο κοντά στην πυρκαγιά. Επρόκειτο για μία ομάδα ΔΙΑΣ που βρίσκονταν μαζί με πυροσβέστες στο συγκεκριμένο σημείο, όπου όμως εκτονώθηκε η κατάσταση και κατάφεραν να απομακρυνθούν χωρίς κίνδυνο. Επίσης, από τις 14 αναφορές για εγκλωβισμούς παραμένουν ακόμη τρεις σε εκκρεμότητα χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος.

Μέχρι στιγμής, 6 ατομα με αναπνευστικά προβλήματα έχουν διακομισθεί στο Σισμανόγλειο και ένας πυροσβέστης με δύσπνοια στο 251.  Σε εφημερία τεθηκαν τα νοσοκομεία ΚΑΤ, Σισμανόγλειο και Γεννηματάς. Σε κατάσταση μέγιστης επιχειρησιακής ετοιμότητας βρίσκεται το ΕΚΑΒ. Στην περιοχή βρίσκονται μια Κινητή Ιατρική Μονάδα, 1 μηχανή, 1 όχημα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ) και 9 ασθενοφόρα. Σε πλήρη ετοιμότητα και οι υγειονομικές δομές της περιοχής.

Κλείσιμο
Οι φλόγες έχουν φτάσει έως τον πυροσβεστικό σταθμό του Ολυμπιακού Χωριού, μία ανάσα δηλάδη από τον κατοικημένο ιστό της πόλης, για την κατάσβεση των οποίων επιχειρούν εντατικά οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Σε εφαρμογή έχουν τεθεί επίσης όλα τα σχέδια πυροπροστασίας γύρω από τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις.




Πριν από λίγο, στην πλατεία της Βαρυμπόμπης εμφανίστηκαν άλογα, που απελευθερώθηκαν από τους Ιππικούς Ομίλους που λειτουργούν στην περιοχή, καθώς η φωτιά πλησίαζε επικίνδυνα.

Δεκατέσσερις κλήσεις για εγκλωβισμένους στην περιοχή της Βαρυμπόμπης όπου μαίνεται η πυρκαγιά, έχουν γίνει στην Άμεση Δράση όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία και ήδη περιπολικά με τη συνδρομή πυροσβεστικών οχημάτων προσπαθούν να προσεγγίσουν για να απομακρύνουν τους πολίτες.

Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί η περιοχή της Άνω Βαρυμπόμπης, μια κατασκήνωση, ο οικισμός Αδάμες και οι Θρακομακεδόνες. 


Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cda00o8cnebt-se)


Διακοπές κυκλοφορίας

Έπειτα από ανακοίνωση της Τροχαίας πραγματοποιείται διακοπή της κυκλοφορίας στους εξής δρόμους:
-Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την οδό Ερυθραίας
-Ερυθραίας από το ύψος της γέφυρας Βαρυμπόμπης
-Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος πολιτεία-Ταβέρνα Λάμπρος)
-Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας από το ύψος του Αγίου Στεφάνου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά
-Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας από το ύψος της Λυκόβρυσης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης