Τα Ιωάννινα «γκρέμισαν τα τείχη» τους για τον Στέφανο Ντούσκο - Δείτε βίντεο από τη θερμή υποδοχή

Τα Ιωάννινα «γκρέμισαν τα τείχη» τους για τον Στέφανο Ντούσκο - Δείτε βίντεο από τη θερμή υποδοχή

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή βράβευσης του χρυσού Ολυμπιονίκη - Μπήκε στην πόλη με μεγάλη αυτοκινητοπομπή και εκατοντάδες κόσμου να τον αποθεώνει στους δρόμους

ntouskos3
Υποδοχή που αρμόζει σε χρυσό Ολυμπιονίκη οργάνωσαν στα Ιωάννινα για τον, Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος ανέβασε την Ελλάδα στο υψηλότερο βάθρο στο Τόκυο.

Τα Ιωάννινα  «γκρέμισαν τα τείχη της» για τον σπουδαίο αθλητή της κωπηλασίας με εκατοντάδες πολίτες να αποθεώνουν την αυτοκινητοπομπή, η οποία τον συνόδευε κατά την είσοδό του στην πόλη της Ηπείρου.

Ο ίδιος, με την ελληνική σημαία στην πλάτη του, καθόταν στο στρατιωτικό τζιπ που οδηγούσε την πομπή, βιώνοντας πρωτόγνωρες στιγμές δόξας και περηφάνιας.

Δείτε βίντεο:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cd96q1kyhc5l-se)



«Στα τελευταία μέτρα έδωσα όλες μου τις δυνάμεις, έδωσα ψυχή» είπε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος και ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων (ΝΟΙ).

Κλείσιμο
Πλήθος κόσμου στην Κεντρική Πλατεία της πόλης δεν σταμάτησε να χειροκρότει τον «χρυσό» αθλητή. Στην εξέδρα τον υποδέχτηκαν κωπηλάτες, Γιαννιώτες Ολυμπιονίκες κατά το παρελθόν, μαζί με τους αθλητές του ΝΟΙ. Ήταν ο Παναγιώτης Μηλιώτης που πήρε 8η θέση στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών, η Αντωνία Σβάιερ 7η θέση στο σκιφ γυναικών, οι Γιώργος Τζιάλας και Γιάννης Τσίλης τετράκωπος άνευ, Ανδρών 4η θέση και η Αλεξάνδρα Τσιάβου, η οποία πήρε χάλκινο μετάλλιο στο Λονδίνο στο διπλό σκιφ γυναικών ελαφρών βαρών.

Ο πατέρας του Στέφανου, Βασίλης Ντούσκος εξέφρασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την συγκίνηση της οικογένειας. «Είμαστε ευτυχισμένοι. Τώρα θα ηρεμήσουμε θα προσπαθήσουμε να χαλαρώσει το είπε με χαμόγελο. Η μητέρα του αθλητή, Μαρία Ντούσκου, είπε πως είναι συγκλονισμένη από την αγάπη του κόσμου. «Ήταν φοβερό το συναίσθημα στην πόλη».

Η πρόεδρος του ΝΟΙ Μάρθα Παλαιοπάνου κατά τον χαιρετισμό της είπε πως ο Στέφανος Ντούσκος δικαιούταν το χρυσό. «Πάλεψε σκληρά επί χρόνια με όλες τις δυνάμεις του, επιμονή και θέληση», τόνισε.


5352154
5352162
5352168
5352175
5352177



ntouskos
ntouskas4
ntouskas3
mtouskas2
ntouskas1

Θερμή υποδοχή και στο Ελ Βενιζέλος

Νωρίτερα, ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, περιχαρής για τον θρίαμβο στον τελικό της κωπηλασίας έπεσε στις αγκαλιές όσων των περίμεναν στο αεροδρόμιο, ενώ και κόσμος που απλά βρίσκονταν εκεί για κάποια πτήση είχε καλά λόγια να πει. Τα φλας άναψαν και το χειροκρότημα ήταν έντονο όπως και για τα κορίτσια της εθνικής ομάδας της Κωπηλασίας (Κυρίδου-Μπούρμπου) που επίσης πέτυχαν σπουδαία πράγματα στην Ιαπωνία με την συμμετοχή τους στον τελικό!

Φυσικά η μητέρα του Στέφανου Ντούσκου ήταν η πρώτη που έσπευσε να τον αγκαλιάσει και να του δώσει ένα μπουκέτο λουλούδια, ενώ στο αεροδρόμιο ήταν και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

5351716


Στις δηλώσεις του ο Χρυσός Ολυμπιονίκης αφιέρωσε το μετάλλιο στην οικογένειά του και σε όλους τους Έλληνες που τον στήριξαν!




Πάντως οι μεγάλες στιγμές για τον Στέφανο Ντούσκο έχουν και συνέχεια αφού το βράδυ της Δευτέρας, τον περιμένουν οι συμπατριώτες του στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων για να τον τιμήσουν που τους έκανε κι αυτούς περήφανους.

5351715
5351708
5351705



Ειδήσεις σήμερα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Σιμόν Μπάιλς σχεδιάζει τελικά να αγωνιστεί στη δοκό ισορροπίας

Τρία σενάρια για την πανδημία το φθινόπωρο

Με συρτάκι και Χουαντορένα η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Μίλτο Τεντόγλου - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης