Καιρός - Αυγουστιάτικος καύσωνας: «Δύσκολες οι επόμενες τέσσερις ημέρες με 47άρια», προειδοποιεί ο Λαγουβάρδος - Νέοι χάρτες

'Εβδομη ημέρα ισχυρού καύσωνα: Κορυφώνεται το «κύμα» ζέστης, πού θα φτάσει η θερμοκρασία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Ακραίες οι καιρικές συνθήκες μέχρι και την Πέμπτη, πού οφείλεται το φαινόμενο - Τι να προσέξουν οι πολίτες - Ενδείξεις για νέο «κύμα» καύσωνα από την ερχόμενη εβδομάδα

Κορυφώνεται σήμερα ο παρατεταμένος και έντονος Αυγουστιάτικος  καύσωνας που πλήττει τη χώρα για έβδομη ημέρα.

Από σήμερα, Δευτέρα, η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί. Έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα, οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό, γι’ αυτό συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή. Οι θερμοκρασίες  αναμένεται να φτάσουν τοπικά ακόμα και τους 47 βαθμούς Κελσίου!

Ο ισχυρός καύσωνας που ταλαιπωρεί τη χώρα μας  αναμένεται να κορυφώσει τη δράση του από σήμερα Δευτέρα και μέχρι και την Τετάρτη με τον υδράργυρο να προσεγγίζει και τους 46 βαθμούς Κελσίου τοπικά σε εσωτερικές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. 

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα, όπου το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο παρατεταμένος καύσωνας προβλέπεται να επηρεάσει τη χώρα μέχρι την Παρασκευή 6 Αυγούστου, σε μία από τις πιο έντονες θερμές εισβολές των τελευταίων ετών, που κάνει τους μετεωρολόγους να μιλούν ήδη για «ιστορικό καύσωνα».

Για έναν από τους πιο ισχυρούς καύσωνες των τελευταίων 40 ετών, κάνει λόγο ο Κώστας Λαγουβάρδος  μιλώντας στο protothema.gr.

Ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, αναφέρει ότι οι επόμενες τέσσερις ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, ενώ από την Παρασκευή αναμένεται να έχουμε μικρή πτώση της θερμοκρασίας, όχι όμως σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

«Ο ισχυρός καύσωνας θα συνεχιστεί μέχρι και την Πέμπτη, με τη Δευτέρα (2/8) και την Τρίτη (3/8) να είναι με πολύ μικρή διαφορά, οι χειρότερες ημέρες. Το θερμόμετρο θα δείξει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα αστικά κέντρα θα είναι έντονο το αίσθημα δυσφορίας.

Από την Παρασκευή θα αρχίσει η πτώση στα δυτικά και τα βόρεια, αλλά στη νότια χώρα οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν υψηλές και εκείνη τη μέρα. Ουσιαστικά η θερμοκρασία θα πέσει από το Σάββατο, όμως όχι σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα», διευκρινίζει. 

«Στις Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη, τα πράγματα θα είναι κάπως καλύτερα. Θα υπάρχει ένα ζεστό μελτέμι, όμως αυτό θα κάνει κάπως καλύτερη την κατάσταση. Στο ανατολικό Αιγαίο όμως, οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ υψηλές», τόνισε ο Διευθυντής Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείο Αθηνών.

Η υψηλότερη θερμοκρασία στη χώρα σημειώθηκε προχθές στη Μεσσηνία, εκεί όπου ο υδράργυρος άγγιξε τους 44,6 βαθμούς Κελσίου. Την Κυριακή 01 Αυγούστου σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία το θερμόμετρο έδειξε 44,3 βαθμούς Κελσίου. 

Ο Κώστας Λαγουβάρδος αναφέρθηκε και στις ενδείξεις για ένα νέο «κύμα» καύσωνα από την ερχόμενη εβδομάδα, υπογραμμίζοντας ωστόσο, ότι είναι ακόμη νωρίς για να υπάρξουν δεδομένα στοιχεία. 

Αναλύοντας, μεταξύ άλλων, το φαινόμενο που πλήττει τη χώρα μας και όχι μόνο, αναφέρει ότι η θερμή εισβολή από την Αφρική σε συνδυασμό με τις αντικυκλωνικές συνθήκες πουν σκεπάζουν την νοτιοανατολική Μεσόγειο δημιουργούν το παρατεταμένο «κύμα» ζέστης, υπενθυμίζοντας ότι το 2007 ήταν η  χρονιά που η χώρα είχε βιώσει επίσης, «διπλό» καύσωνα (Ιούνιο - Ιούλιο). 

Οπως εξηγούν οι επιστήμονες του Αστεροσκοπείου, η αιτία του έντονου και παρατεταμένου κύματος καύσωνα εντοπίζεται στην κίνηση του αεροχειμάρρου, ενός ισχυρού ρεύματος αέρα που βρίσκεται σε ύψος περίπου 10 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης με κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Ηδη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με το οποίο προειδοποιεί  πως η  κορύφωση αναμένεται σήμερα, εντούτοις οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι και την Παρασκευή.

 Ταυτόχρονα, ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή ενόψει των πρωτόγνωρων θερμοκρασιών.

Το «κύμα» ζέστης ξεκίνησε την Τρίτη 27 Ιουλίου από τα δυτικά, ενώ την Τετάρτη και την Πέμπτη πολλές περιοχές στη δυτική Ελλάδα (Μεσσηνία, Ηλεία και άλλες) κατέγραψαν θερμοκρασίες άνω των 42 βαθμών Κελσίου. Στην Αττική σε αρκετές περιοχές την Πέμπτη το θερμόμετρο φλέρταρε με τους 39 βαθμούς (Αμπελόκηποι, Λιόσια) ή σε κάποιες έφτασε και τους 40 βαθμούς (Ασπρόπυργος). Ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες επικράτησαν Πέμπτη και Παρασκευή σε όλη τη χώρα.


Υψηλές θερμοκρασίες, λόγω του παρατεταμένου καύσωνα

Η θερμοκρασία σήμερα θα κυμανθεί:

-στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 41-43 βαθμούς,
-στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 44-45,
-στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 43-45 βαθμούς,
-στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 42-43,
-στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 40 βαθμούς,
-στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, σε τοπικό επίπεδο, λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου, οι θερμοκρασίες ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη - Πού θα φτάσει ο υδράργυρος

Στην Αττική αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 42-43 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη επίσης αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

-Παρατεταμένος και πολύ ισχυρός καύσωνας με τιμές περί 44 με 45 βαθμούς Κελσίου έως τα μέσα της εβδομάδος
-Οι άνεμοι στο Αιγαίο τις επόμενες ημέρες στα 4 με 5 και τοπικά στα νότια 5-6 μποφόρ
-Παρότι η θερμική έξαρση παρουσιάζεται Δευτέρα με Τετάρτη στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας  οι επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ θερμές- τουλάχιστον έως και την Παρασκευή- κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μέγιστες θερμοκρασίες της τάξης των 44-46 βαθμών Κελσίου αναμένονται σήμερα Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, ενώ πολύ υψηλός διατηρείται και ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών τουλάχστον το επόμενο διήμερο Δευτέρα με Τρίτη. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες για σήμερα με την πιο λευκή απόχρωση να αντιστοιχεί σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 42 βαθμών Κελσίου.




Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιών - Δείτε χάρτη με τις περιοχές 

Επίσης, ιδιαίτερα δυσμενείς πυρο-μετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στη χώρα μας καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Έτσι η κορύφωση του «κύματος» καύσωνα αναμένεται να συνοδευτεί από κορύφωση της επικινδυνότητας για εκδήλωση και εξάπλωση δασικών πυρκαγιών. Με βάση τον Καναδικό πυρομετεωρολογικό δείκτη που υπολογίζει επιχειρησιακά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr, πολύ υψηλή επικινδυνότητα αναμένεται σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, σε Αττική, Βοιωτία, Νότια Εύβοια, Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Μυτιλήνη, Χίο, Σάμο, Ικαρία, Λευκάδα, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθο, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Μακεδονία, Δυτική Θεσσαλία, και κατά τόπους σε Κεντρική Μακεδονία και Έβρο.




Πρόσκαιρη υποχώρηση του καύσωνα από την Παρασκευή, επικίδυνες καταιγίδες στα βόρεια - Ενδείξεις για νέο «κύμα» καύσωνα από την ερχόμενη Δευτέρα

Από την Πέμπτη και κυρίως την Παρασκευή αναμένεται σταδιακή αλλά πρόσκαιρη υποχώρηση του ισχυρού και παρατεταμένου καύσωνα. Αιτία γι αυτή την εξέλιξη το ψυχρό μέτωπο που σημειώνουμε στον δεύτερο χάρτη μας (μπλε καμπύλη) το οποίο καθώς θα αρχίσει να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά θα μεταφέρει ψυχρότερες αέριες μάζες προς τη χώρα μας ενώ το κατώτερο τμήμα αυτού του ψυχρού μετώπου θα προκαλέσει έντονη αστάθεια από το ύψος της Θεσσαλίας και βορειότερα αυξάνοντας κατά πολύ τις πιθανότητες να ξεσπάσουν βίαιες καταιγίδες στα εκεί γεωγραφικά διαμερίσματα, που σημαίνει είναι δυνατόν να σημειωθούν χαλάζι, έντονοι κεραυνοί ή ακόμη και πλημμυρικά φαινόμενα σε τοπικό επίπεδο. Νοτιότερα θα επικρατήσουν πολύ ισχυροί βοριάδες που σε συνδυασμό με την πολύ ξηρή ατμόσφαιρα θα αυξήσουν ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο πυρκαγιάς τόσο την Παρασκευή αλλά και το Σάββατο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις νέα ισχυρή θερμή εισβολή θα απασχολήσει τη χώρα μας στις αρχές της άλλης εβδομάδας το οποίο όμως δεν θα έχει την ένταση και την διάρκεια αυτού που βιώνουμε ήδη. Έτσι θα φτάσουμε κοντά στον 15Αυγουστο οπότε και στη συνέχεια είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε έντονες αστάθειες που θα φέρουν ενδεχομένως επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με την θερμοκρασία να υποχωρεί σημαντικά.

Δείτε χάρτη με τις σημερινές θερμοκρασίες


Καύσωνας διαρκείας - Ευρωπαϊκός χάρτης κατανομής θερμοκρασιών: Οι μέγιστες θερμοκρασίες για τη Δευτέρα, 02 Αυγούστου - Παρακολουθήστε την τάση του καιρού για τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου - Φωτογραφία: wxcharts


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα 

Αίθριος και πολύ ζεστός καιρός σε όλη τη χώρα. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει ιδιαίτερα υψηλή σε όλη τη χώρα (επίπεδα καύσωνα) και θα σημειώσει επιπλέον μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά.

Οι μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά θα φθάσουν τους 41 με 43, κατά τόπους στη Στερεά, την Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία τους 44 με 45 ενώ στις νησιωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές τους 40 με 42 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα είναι σε αρκετές περιοχές πάνω από 26 με 27 βαθμούς Κελσίου, εντείνοντας το αίσθημα δυσφορίας.



ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρό: Γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι τις βραδινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 41 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία 42 με 43 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά κυρίως της Πελοποννήσου και της Στερεάς.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τις απογευματινές ώρες στο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα νησιά από 26 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου. Στα ηπειρωτικά από 25 έως 42 και κατά τόπους στη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο έως 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά βορείων διευθύνσεων με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 42 και κατά τόπους 44 με 45 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 38 και στην Κρήτη τοπικά έως 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Από βόρεις διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 27 έως 40 με 41 και κατά τόπους 42 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 41 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 26 έως 42 και κατά τόπους 43 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.




Πώς να προστατευθείτε από τον καύσωνα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους πολίτες να πάρουν μέτρα προφύλαξης από τον καύσωνα ειδικά εάν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει τα ανώτερα ανεκτά όρια και σε συνδυασμό με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια, νηνεμία, παρατεταμένοι χαμηλοί άνεμοι μιας κατεύθυνσης κ.λπ.), μπορεί να δημιουργηθούν συνθήκες που δεν είναι ανεκτές από τον ανθρώπινο οργανισμό. Οι παθολογικές καταστάσεις που δημιουργούνται μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές επιπλοκές και να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενή.

Η σημαντικότερη εξέλιξη των διαταραχών του οργανισμού από τις υψηλές θερμοκρασίες είναι η θερμοπληξία, που εμφανίζεται μετά από παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο κυρίως σε περίοδο καύσωνα και εκδηλώνεται με αιφνίδια αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος (>40-41οC), με ερυθρότητα και ξηρότητα του δέρματος, με έντονο αίσθημα δίψας, συγχυτική συμπεριφορά, με σπασμούς του σώματος και τέλος με απώλεια συνείδησης και κωματώδη κατάσταση. Ειδικά τα άτομα που πάσχουν από καρδιαγγειακές παθήσεις και άλλα νοσήματα, όπως σακχαρώδη διαβήτη, νεφρική ανεπάρκεια, πνευμονοπάθειες κ.λπ., ανήκουν στις ιδιαίτερα ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες και πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα τους θερινούς μήνες για την αποφυγή των παραπάνω νοσηρών καταστάσεων.

Οδηγίες προφύλαξης από τις υψηλές θερμοκρασίες

Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο και σκουρόχρωμα γυαλιά. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα.

Αποφυγή, κατά το δυνατό, σωματικής κόπωσης και εργασίας τις θερμές ώρες της ημέρας.

Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών. Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών.

Λήψη ελαφράς, μη λιπαρής, αλατισμένης τροφής, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα. Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών.
Συχνά δροσερά λουτρά, τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων.

Οι ευρισκόμενοι σε φαρμακευτική αγωγή και ιδίως όσοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιισταμινικά, Β’ αναστολείς κ.λπ. φάρμακα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες.
Επίσης, σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να βρίσκονται όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα.
Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις περιοχές του κέντρου που διακρίνονται από υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και αυξημένη κυκλοφορία. Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας είναι προτιμότερο τις θερμές ώρες της ημέρας να παραμένουν στο σπίτι τους.

Οι ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού (βρέφη, παιδιά προσχολικής ηλικίας, υπερήλικες, έγκυες, παχύσαρκοι κ.λπ.) να τηρούν με σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης και να επικοινωνήσουν άμεσα με το γιατρό τους εφόσον εμφανίσουν σύμπτωμα το οποίο ενδεχομένως είναι αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς, κράμπες κ.λπ.

Ειδήσεις σήμερα:

Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο: Στη μάχη από τα ξημερώματα εναέρια μέσα - Εκκενώθηκαν πέντε χωριά

Νίκος Δένδιας: Η Τουρκία πήρε διαζύγιο από τη διεθνή νομιμότητα

Η μαφία του... λουκουμά: «Έτσι με έδειραν και με πυροβόλησαν» - Στο φως η δικογραφία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr