Χατζηδάκης: Ανεμβολίαστοι λίγο πάνω από τους μισούς εργαζομένους σε δομές υγείας

Χατζηδάκης: Ανεμβολίαστοι λίγο πάνω από τους μισούς εργαζομένους σε δομές υγείας

Πότε θα επαναξιολογήσει την κατάσταση η κυβέρνηση – Τι θα γίνει με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού – Τι είπε για την απονομή συντάξεων

xatzidakis-65
Για την πορεία του εμβολιασμού αλλά και της πανδημίας στην χώρα μας μίλησε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3 το πρωί της Πέμπτης, η κυβέρνηση πρόκειται να εξετάσει την εξέλιξη της εμβολιαστικής διαδικασίας αλλά και την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων στην χώρα μας, αλλά και το τι συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης προκειμένου να εκτιμήσει εκ νέου την κατάσταση στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε συγκεκριμένους κλάδους.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε πως λίγο παραπάνω από τους μισούς εργαζόμενους σε δομές υγείας είναι ανεμβολίαστοι, ενώ οι ανάπηροι και οι ηλικιωμένοι είναι εμβολιασμένοι σε μεγάλο ποσοστό άνω του 80%.

Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι μέσα στους επόμενους τρεις με τέσσερις μήνες θα υπάρχει μια διαφορετική εικόνα για την απονομή συντάξεων και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Για την απονομή των συντάξεων ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι στόχος είναι το επόμενο τρίμηνο να αυξηθούν και να ανέρχονται στις 30.000 το μήνα.

Ανέφερε τέλος ότι με την νέα υπηρεσία My EFKA Live, θα μπορούν οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ να εξυπηρετούνται μέσω βιντεοκλήσης και να διεκπεραιώνουν μία σειρά συναλλαγών, όπως η έκδοση πιστοποιητικών.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αρκουμανέας: Τρομακτικός ο ρυθμός μετάδοσης της μετάλλαξης Δέλτα - Νοσούν περισσότερο οι νέοι

Στη Βουλή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός - Το βλέμμα των ειδικών στραμμένο στα νησιά

Στο Φανάρι ο Τσιόδρας - Θα μιλήσει για την πανδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης