Κορωνοϊός - 45χρονος ασθενής μιλά στο protothema.gr μέσα από το Σωτηρία: Χωρίς εμβόλιο θα ήμουν διασωληνωμένος

Κορωνοϊός - 45χρονος ασθενής μιλά στο protothema.gr μέσα από το Σωτηρία: Χωρίς εμβόλιο θα ήμουν διασωληνωμένος

«Οι γιατροί δίνουν μάχη και όταν λέμε μάχη, εννοώ ''Περλ Χάρμπορ''» - «Ένας ασθενής, τέσσερα χρόνια μικρότερός μου και δεν άντεξε, τον νίκησε ο ιός»

meth-epixeirimatias-65
«Χωρίς εμβόλιο θα ήμουν διασωληνωμένος»... Ο 45χρονος επιχειρηματίας και αδερφός της ηθοποιού, Ευδοκίας Ρουμελιώτη, Γιώργος, αν και εμβολιάστηκε πριν από τρεις μήνες με το μονοδοσικό της Johnson&Johnson, μολύνθηκε από Covid-19 και χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο «Σωτηρία» μετά τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του.

Όπως τόνισαν οι γιατροί, αν δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί, τώρα θα ήταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ. Έπειτα από δέκα περίπου μέρες νοσηλείας, ο επιχειρηματίας μιλά στο protothema.gr για τη δυσάρεστη εμπειρία του, αναμένοντας από μέρα σε μέρα το πράσινο φως των γιατρών για να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι του.

Mαύρο αποτύπωμα από την άρνηση μερίδας του πληθυσμού να εμβολιαστεί καθρεφτίζεται στα επιδημιολογικά δεδομένα, σε μια περίοδο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί και η ινδική μετάλλαξη επελαύνει σαρωτικά. Ασπίδα θωράκισης απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα αποτελούν τα ενέσιμα σκευάσματα για τη νόσο Covid-19 που προφυλάσσουν από τη σοβαρή νόσηση.

O 45χρονος, που περιγράφει τον εφιάλτη του, από τα όσα ζει τις τελευταίες ημέρες στον θάλαμο Covid του Σωτηρία, επισημαίνει τα εξής: «Μου είπαν ότι χωρίς εμβόλιο θα ήμουν ήδη διασωληνωμένος, αφού παρουσίασα βαριά πνευμονία από τη δεύτερη μέρα νόσησης».

«Δίνουν μάχη. Νοσηλευτές, γιατροί, καθαριστές. Τώρα απλά είναι πιο έμπειροι και ενδεχομένως φοβούνται λιγότερο όταν έρχονται σε επαφή με τα περιστατικά. Όταν λέμε μάχη, εννοώ ''Περλ Χάρμπορ''. Δύσκολες συνθήκες, ένταση, αγωνία. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις αυτές τις εικόνες. Το παλεύουν χωρίς να έχουν πολλά μέσα στη διάθεση τους. Φαντάσου τώρα που έξω κάνει 40αρια και μέσα στο νοσοκομείο, λόγω Covid, απαγορεύονται τα κλιματιστικά. Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό λιώνουν μέσα στις στολές τους. Αληθινοί ήρωες», προσθέτει δίνοντας το κλίμα αγωνίας που επικρατεί στους θαλάμους Covid.

roumeliotis-5
Ο επιχειρηματίας, Γιώργος Ρουμελιώτης

Το στοιχείο που προβληματίζει τους ειδικούς, οι νεαρές ηλικίες δηλαδή που μεταφέρονται στις ΜΕΘ, διαφαίνεται και μέσα από τα λόγια του 45χρονου, ο οποίος βιώνει από το «Σωτηρία» την πραγματική συνθήκη.

Τονίζει ότι όλο και πιο νέοι διακομίζονται στην εντατική, έχοντας χτυπηθεί από μεταδοτικές μεταλλάξεις. «Ένας ασθενής, τέσσερα χρόνια μικρότερος μου και δεν άντεξε, τον νίκησε ο ιός».

Το γεγονός ότι νέοι πλήττονται από τη νόσο οφείλεται, όπως έχει διαπιστωθεί, στην έλλειψη εμβολιασμού, με αποτέλεσμα να μένουν αθωράκιστοι, να μολύνονται και να διασπείρουν, στη συνέχεια, τον ιό.


Κλείσιμο
Έχει καταγραφεί, δε, μια αυξητική τάση μετάδοσης από τους νέους εκείνους που επιστρέφουν από τα νησιά, όπου τα κρούσματα είναι πολλά, πριν ακόμη από την κορύφωση των μετακινήσεων των αδειούχων, τον Αύγουστο.

«Πιστεύουν ότι σε δύο μήνες τα πράγματα ίσως ξεφύγουν πάλι. Δεν είναι πολλές οι εισαγωγές, αλλά τα περιστατικά φαίνονται πιο δύσκολα, πιο επιθετικά και σε πιο νέες ηλικίες», επισημαίνει ο 45χρονος μεταφέροντας το κλίμα που εισπράττει μέσα από το νοσοκομείο.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κυριαρχεί η μετάλλαξη Δέλτα – «Αχίλλειος πτέρνα» η διασκέδαση στη μάχη ενάντια στην πανδημία


Ιερά Σύνοδος: Με ποια επιχειρήματα προτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν

NBA: Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στην κορυφή του κόσμου - Οδήγησε τους Μπακς στο πρωτάθλημα, βγήκε και MVP των τελικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης