Κακοκαιρία: Η «ψυχρή λίμνη» χτυπά την Θεσσαλία - Νύχτα αγωνίας για πλημμύρες - Ποιες άλλες περιοχές απειλούνται

Σχεδόν 5.000 κεραυνοί καταγράφηκαν στα βόρεια - Έντονα τα φαινόμενα που έπληξαν τις περιοχές της Λάρισας και της Καρδίτσας - Και τη Δευτέρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες, καθώς και στην Αττική κυρίως στα Βόρεια του νομού

Το φαινόμενο της «ψυχρής λίμνης , όπως αποκαλούν οι μετεωρολόγοι τις έντονες καταιγίδες που έπληξαν την κεντρική Ευρώπη, χτυπά από την Κυριακή το μεσημέρι τη χώρα μας. Πλήττει κυρίως περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με βροχές και καταιγίδες.

Χαρακτηριστικές ήταν οι  έντονες βροχοπτώσεις, οι καταιγίδες και τα ισχυρά μποφόρ που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και της Καρδίτσας, τα οποία προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα σε οικίες, κολώνες ηλεκτροδότησης, ενώ αρκετές ήταν και οι κοπές δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους.







Ισχυρό μπουρίνι έπληξε και την περιοχή του Παλαμά στην Καρδίτσα με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρή βροχόπτωση, χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Τα ακραία για την εποχή καιρικά φαινόμενα έπληξαν την περιοχή κατά τις απογευματινές ώρες, δημιουργώντας σοβαρές καταστροφές στην πόλη.





Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένει το κέντρο της πόλης του Παλαμά, καθώς έχουν πέσει κολώνες της ΔΕΗ, δέντρα έχουν σπάσει, ενώ στέγες σπιτιών έχουν παρασυρθεί από τους δυνατούς ανέμους. Τα σοβαρά προβλήματα που προκλήθηκαν επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Γ. Σακελλαρίου.

Εντυπωσιακές είναι και οι εικόνες από την παραλία του δήμου Αγιάς, όπου οι ισχυροί άνεμοι, τα πολλά μποφόρ στη θάλασσα και οι νεφώσεις συμπλήρωσαν το «παζλ» του καιρού που είχε ως αποτέλεσμα την ταραχώδη θάλασσα και τα μεγάλα κύματα στην ακτή.



Είναι χαρακτηριστικό ότι έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, σχεδόν 5.000 κεραυνούς κατέγραψε το σύστημα ανίχνευσης ηλεκτρικών εκκενώσεων ZEUS, ενώ σημαντικά ύψη βροχόπτωσης καταγράφονται από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.



Με ιδιαίτερη σφοδρότητα η κακοκαιρία χτύπησε την Καρδίτσα. Τα έντονα φαινόμενα, δημιούργησαν μεγάλες καταστροφές στην πόλη κυρίως από τους ισχυρούς ανέμους και το χαλάζι που είχε σε κάποιες περιπτώσεις το μέγεθος καρυδιού. Το κέντρο του Παλαμά έμεινε χωρίς ρεύμα καθώς είχαν πέσει νωρίτερα κολώνες του ηλεκτρισμού. Δέντρα έσπασαν , ενώ ακόμη και στέγες σπιτιών παρασύρθηκαν. Στη Λάρισα, τα μεγάλα κύματα απέτρεψαν ακόμα και τους πιο γενναίους κολυμβητές.


Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα, με βροχές και καταιγίδες. Τοπικά ισχυρά φαινόμενα και χαλαζοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Μικρή περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά, κυρίως στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.


Στην Αττική, θα έχει νεφώσεις. Δεν αποκλείεται να σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς Κελσίου.


Ειδήσεις σήμερα

Φολέγανδρος: Ομολόγησε ο 30χρονος τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς

Σανς - Μπακς 119-123: Άλωσαν το Φοίνιξ τα «Ελάφια» - Μια νίκη μακριά από το πρωτάθλημα

Μύκονος: Χαμός ακυρώσεων σε ξενοδοχεία - Αναχωρούν από το νησί της σιωπής

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr