Απίστευτο κι όμως... ελληνικό! Ένα πρωτοφανές… οδικό ατύχημα σημειώθηκε στην εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων όταν αστυνομικός χτυπήθηκε από θανάσιμα τραυματισμένη αίγα στην προσπάθειά του, να απομακρύνει κοπάδι αιγοπροβάτων που «βοσκούσε» στην εθνική οδό.
Ο αστυνομικός τραυματίσθηκε ελαφρά όταν έπεσε πάνω του αίγα που -σύμφωνα με μαρτυρίες- εκτινάχτηκε από το απέναντι ρεύμα ενώ είχε παρασυρθεί νωρίτερα από διερχόμενο αυτοκίνητο.
Αστυνομικοί του Τμήματος Τρικάλων κλήθηκαν προχθές το απόγευμα να επέμβουν στην εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων και στο ύψος της Μάνδρας όταν κοπάδι αιγοπροβάτων, άγνωστο πώς, βρέθηκε μέσα στο οδόστρωμα. Έτσι, ξεκίνησαν την προσπάθειά τους να απομακρύνουν πεζοί τα ζώα από τον δρόμο όταν μία αίγα πέρασε στο αντίθετο ρεύμα προς Λάρισα, με αποτέλεσμα να παρασυρθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε 58χρονος Θεσσαλονικιός. Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης το άτυχο ζώο τραυματίστηκε θανάσιμα και παράλληλα εκτινάχτηκε στο απέναντι ρεύμα πέφτοντας πάνω στον αστυνομικό, τον οποίο και τραυμάτισε, την ώρα που αυτός και ο συνάδελφός του προσπαθούσαν να απομακρύνουν το κοπάδι. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων για την παροχή των πρώτων βοηθειών, ενώ από την ΕΛ.ΑΣ. αναζητείται ο κτηνοτρόφος.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας