Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στο Σέιχ Σου - Βίντεο και φωτογραφίες

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά στο Σέιχ Σου - Βίντεο και φωτογραφίες

Για την κατάσβεση της φωτιάς εξακολουθούν να επιχειρούν οκτώ εναέρια μέσα - Στην κυκλοφορία και πάλι η Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης που έκλεισε νωρίτερα

fotia6
Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στο δάσος του Σέιχ Σου στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο ύψος του Αγίου Παύλου, σημαίνοντας συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο ολοένα και ενισχύονται, ενώ ακόμη επιχειρούν 66 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 6 Α/Φ (3 CL, 2 AIR-TRACTOR, BERIEV-200) και 2 Ε/Π.

Στην επιχείρηση, μάλιστα, συνδράμει και το πυροσβεστικό «θηρίο» Beriev-200, το οποίο είναι σχεδιασμένο για επιχειρήσεις με διμελές πλήρωμα, διαθέτει οκτώ δεξαμενές, ενώ είναι ικανό να συγκεντρώνει μέχρι και 12 τόνους νερούς σε 14 δευτερόλεπτα από θάλασσες με κύματα έως 1,2 μέτρα.

Δείτε βίντεο από τη φωτιά:

Φωτιά στο Σέιχ Σου


Σύμφωνα με την απογευματινή ενημέρωση,  η εικόνα της φωτιάς ήταν βελτιωμένη. «Είναι σαφώς βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς, καθώς δεν υπάρχει πλέον φλόγα. Τα εναέρια μέσα θα συνεχίσουν τις ρίψεις προκειμένου να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις ενώ για τον ίδιο λόγο αρκετές δυνάμεις θα παραμείνουν σε επιφυλακή», είχε αναφέρει στο GRTimes.gr ο Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης.

Κλείσιμο
Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Σέιχ σου - GRTimes.gr

Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς στο Σέιχ Σου - GRTimes.gr

Ακόμα, εκτός από το νερό είναι ικανό να πραγματοποιεί ρίψεις με επιβραδυντικό υγρό και να μεταφέρει έως και 64 άτομα.

Το Beriev προωθείται από δύο στροβιλοκινητήρες διπλής ροής, τύπου D-436TP με μέγιστη ώση 15000 kg . Επίσης το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με βοηθητικό ηλεκτροπαραγωγό στοιχείο (APU) τύπου TA12-60. Για καλύτερο έλεγχο των κινητήρων υπάρχει και ψηφιακό σύστημα ελέγχου (FADEC).

Έκλεισε η Περιφερειακή Οδός Θεσσαλονίκης λόγω της φωτιάς

Σε μια προσπάθεια να μην υπάρξουν προβλήματα και εγκλωβισμοί αυτοκινήτων από τη φωτιά, οι αρχές πήραν την απόφαση να κλείσουν την Περιφερειακή Οδό η οποία βρέθηκε πολύ κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα, η Περιφερειακή Οδός κλείνει από τον κόμβο της Μουδανίων από ανατολικά και από τον κόμβο Ευκαρπίας προς δυτικά προς διευκόλυνση και των πυροσβεστικών οχημάτων που κινούνται στην περιοχή.

Thestival.gr φωτιά κοντά στον Ζωολογικό Κήπο της Θεσσαλονίκης

fotiia4
fotia3-1


Οι καπνοί ήταν ορατοί από πολλά σημεία της πόλης, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αποφασίστηκε η εκκένωση του ξενοδοχείου «Φιλίππειο» που βρίσκεται κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς.  Όπως εξήγησε στο GRTimes ο προϊστάμενος της αυτοτελούς διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μπάμπης Στεργιάδης, “η φωτιά ήταν μακριά και δεν απείλησε το ξενοδοχείο, ωστόσο η πυροσβεστική πήρε την απόφαση να το εκκενώσει καθώς στην περιοχή υπήρχε έντονος καπνός”.

200 μέτρα από το ξενοδοχείο "Φιλίππειο"

200 μέτρα από το ξενοδοχείο "Φιλίππειο"


Φωτια στο Σειχ Σου

Ειδήσεις σήμερα

Johnson&Johnson - AstraZeneca: Εξετάζουν τροποποιήσεις στα εμβόλια λόγω των θρομβώσεων

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Άδεια άνευ αποδοχών σε όσους δεν θα εμβολιάζονται

Σε πλειστηριασμό το «Avenue»: Τα χαμένα «τρόπαια» (και οι έρωτες) του Ντένη Παπαγεωργίου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης