Λαμία: Οικογένεια συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών - Ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ τα «έσοδα»!

Λαμία: Οικογένεια συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών - Ξεπερνούν τις 20.000 ευρώ τα «έσοδα»!

Χειροπέδες πέρασαν σε πέντε άτομα - Τουλάχιστον σε 500 υπολογίζεται ότι ανέρχονται οι αγοραπωλησίες

lamia234
Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα ο 52χρονος πατέρας, οι τρεις γιοι του ηλικίας 29, 30 και 31 ετών, καθώς και η σύζυγος τους ενό γιου, ηλικίας 27 ετών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για διακίνηση ναρκωτικών και σύσταση εγκληματικής ομάδας, αφού αστυνομικοί εντόπισαν -έπειτα από έρευνες- κοκαΐνη, χάσις και άλλες ναρκωτικές ουσίες που κατασκεύαζαν οι ίδιοι.

Όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, πρόκειται για οικογένεια Ρομά, τα μέλη της οποίας μάλιστα έπαιρναν φυτικά αποσπάσματα ψυχοτρόπων φυτών και τα εμπότιζαν με τις ναρκωτικές ουσίες 5 Fluoro ADB & FUB AMB. Σε οργανωμένη επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας συνελήφθησαν και οι πέντε δράστες, ενώ κατασχέθηκαν πέντε ακόμη οχήματα, καθώς επίσης και ποσότητες ναρκωτικών.



Συγκεκριμένα, τα μέλη της ομάδας εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε διάφορες περιοχές της Λαμίας.

Κλείσιμο
Ύστερα από ενδελεχή αστυνομική έρευνα, και κατά τη διάρκεια όλης της προανακριτικής διαδικασίας, προέκυψε ότι η ομάδα είχε συσταθεί από τον περασμένο Ιανουάριο με σκοπό τη διακίνηση κάνναβης και κοκαΐνης, καθώς και φυτικών αποσπασμάτων ψυχοτρόπων φυτών.

FOTO_4_4_
FOTO_5_3_


Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε συνολικά πέντε οικίες που διατηρούσαν τα μέλη, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν 107 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 94 γραμμάρια φυτικών αποσπασμάτων ψυχοτρόπων φυτών εμποτισμένων με τις προαναφερθείσες ναρκωτικές ουσίες, 126 δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ, 14 κινητά τηλέφωνα, μία κάρτα SIM και δύο στελέχη καρτών SIM, καθώς και πλήθος χάρτινων περιτυλιγμάτων για τη συσκευασία των ναρκωτικών. Επιπλέον, στην οικία ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας αναδιπλούμενος σουγιάς και ένα ξύλινο ρόπαλο.

FOTO_1_8_


Επίσης, στους εξωτερικούς χώρους των οικιών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά πέντε οχήματα. Ειδικότερα, τέσσερα Ι.Χ. οχήματα, καθώς και μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι δράστες ως μέσα για τη διευκόλυνση της παράνομης δραστηριότητάς τους.

FOTO_6_2_


Το παράνομο οικονομικό όφελος που αποκόμισε η ομάδα εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 20.000 ευρώ, ενώ -όπως προέκυψε από την ενδελεχή έρευνα- είχαν πραγματοποιήσει όλο αυτό το χρονικό διάστημα συνολικά τουλάχιστον 500 αγοραπωλησίες.

Οι συλληφθέντες, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών, καθώς και κατά περίπτωση για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας. Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Ειδήσεις σήμερα

Μητσοτάκης: Υποχρεωτικό το εμβόλιο για υγειονομικούς και εργαζόμενους σε γηροκομεία - Κυρώσεις σε όσους αρνηθούν

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα των εμβολίων για τους 15 - 17 ετών

Τσιάρας: Έρχονται αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για σεξουαλικά αδικήματα και ανηλίκους - Κακούργημα και πάλι η αιμομιξία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης