Διαρκής είναι η σεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Θήβας και την Κυριακή, μετά τη δόνση των 4,3 Ρίχτερ που κατεγράφη λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Συγκεκριμένα, από εκείνη την ώρα μέχρι και τις 14:00 το μεσημέρι, σημειώθηκαν άλλοι 42 μικρότεροι σεισμοί, με την έντασή τους να κυμαίνεται μεταξύ 1,8 ως 3,4 Ρίχτερ.
Στο μεταξύ, καθησυχαστικός φάνηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ερωτηθείς σχετικά τον σεισμό 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 03:00 με επίκεντρο 2 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Θήβας.
Ο κ. Λέκκας δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Προέρχεται από τα ρήγματα της περιοχής. Κάτι παρόμοιο είχαμε και πριν από έξι μήνες, αλλά δεν ανησυχούμε».
Η κατάψυξη ωαρίων αποτελεί μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης αναπαραγωγικής ιατρικής, προσφέροντας στις γυναίκες τη δυνατότητα να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους και να σχεδιάσουν το μέλλον τους με μεγαλύτερη ελευθερία και αυτονομία.