Ενημέρωση Χαρδαλιά για τις φωτιές: Μάχη σε 51 μέτωπα, με 8 μποφόρ - Δεν απειλεί σπίτια η πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας

Ενημέρωση Χαρδαλιά για τις φωτιές: Μάχη σε 51 μέτωπα, με 8 μποφόρ - Δεν απειλεί σπίτια η πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας

Ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας - Δείτε βίντεο από drone από τη φωτιά στον Βαρνάβα - Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Νημποριό και Καγκαδαίοι στα Στύρα Ευβοίας - Επί τόπου ο Χρυσοχοϊδης

varnava-fwtia334
Σε έκτακτη ενημέρωση προχώρησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για την κατάσταση με τις πυρκαγιές. Όπως τόνισε, η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει 51 πύρινα μέτωπα, ενώ εξέπεμψε το μήνυμα πως οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται σε αυξημένη επιφυλακή

Εστιάζοντας στην ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στα Νέα Στύρα Ευβοίας, ο κ.Χαρδαλιάς έκανε λόγο για μια μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο επεσήμανε πως δεν απειλεί σπίτια.

Προσέθεσε ότι νωρίτερα εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του οικισμού Νημποριό, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά κατευθύνθηκε προς τα νότια, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υπάρξει απομάκρυνση για λόγους ασφαλείας. Mαζί με τον οικισμό Νημποριό, υπήρξε εντολή εκκένωσης και για τον οικισμό Καγκαδαίοι.

 Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης πετάει με ελικόπτερο πάνω από το πύρινο μέτωπο, για να διαπιστώσει την εξέλιξη της πυρκαγιάς.



politikiprostasia


Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Νέα Στύρα συμμετέχουν εννέα εναέρια μέσα, τέσσερα ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη, ενώ στις επίγειες δυνάμεις βρίσκονται 64 πυροσβέστες, 23 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο. 

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους ισχυρούς ανέμους, που φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ και που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης από την Πυροσβεστική.


Βαρνάβας - Φωτιά (3)
Κλείσιμο


Βαρνάβας - Φωτιά (2)


Βαρνάβας - Φωτιά (1)


Μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα 10/07/2021

Όσον αφορά στη φωτιά στον Βαρνάβα, η οποία έφτασε στις αυλές σπιτιών και ανάγκασε στην απομάκρυνση κατοίκων και τη διακοπή κυκλοφορίας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δήλωσε, κατά την ενημέρωση, ότι η εικόνα είναι βελτιωμένη, υπάρχουν ωστόσο πύρινες εστίες. 

Δείτε βίντεο από το drone της ομάδας Ίκαρος, στον Βαρνάβα Αττικής: 



Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα καθώς και 6 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη μαζί με το BERIEV-200. Την πυρκαγιά συντονίζει ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης με τον οποίο βρέθηκαν από το πρωί στο πεδίο και εκείνος παραμένει στο σημείο. 

Λόγω της φωτιάς στον Βαρνάβα,  διακόπηκε νωρίτερα η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα- Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα.


Αττική οδός προς Μέγαρα φωτιά 10/07/2021





Σχετικά με την πυρκαγιά στην Ελευσίνα, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου στα τοπωνύμια Ρουπάκι, Πάτημα και Σοφό πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν από τις 10 και μισή το πρωί διάσπαρτες εστίες σε χαμηλή βλάστηση. Κάποιες από αυτές πλησίαζαν τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις επί της λεωφόρου Δερβενοχωρίων αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την επέκτασή τους.

Σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας από την ΕΛΑΣ στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ , στη Λεωφόρο Δερβενοχωρίων, στη Λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής αλλά και σε άλλους κάθετους δρόμους.

Ειδήσεις σήμερα

Πολλαπλά πύρινα μέτωπα: Συναγερμός στα Στύρα με μήνυμα στο 112 - Στη μάχη και το ρωσικό θηρίο Beriev

Κορωνοϊός: Στα 2.327 τα νέα κρούσματα - 142 οι διασωληνωμένοι, 2 θάνατοι

Συνεχείς μικροί σεισμοί στη Θήβα: «Ασυνήθιστο φαινόμενο» λένε οι σεισμολόγοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης