Μάχη με τις φλόγες στον Βαρνάβα Αττικής - Απομακρύνθηκαν κάτοικοι - Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις κατάσβεσης

Μάχη με τις φλόγες στον Βαρνάβα Αττικής - Απομακρύνθηκαν κάτοικοι - Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις κατάσβεσης

Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή και δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών - Στην επιχείρηση και το ρωσικό θηρίο Beriev - Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία - Ενισχύσεις και από Στερεά Ελλάδα - Φωτιά και στην Ελευσίνα, ανάμεσα σε εργοστάσια

varnavas_fwtia_art
Φωτιά ξεκίνησε μετά τις 11 το πρωί του Σαββάτου σε δασική έκταση στον Βαρνάβα Αττικής. 

Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης, που διαρκώς ενισχύεται, έχει οργανωθεί από την πυροσβεστική, με 67 πυροσβέστες, 16 οχήματα, πέντε ομάδες πεζοπόρο τμήμα, το μηχανοκίνητο τμήμα, καθώς και πέντε ελικόπτερα , έξι αεροσκάφη, ενώ στην περιοχή βρίσκεται και το ρωσικό Beriev. Παράλληλα, μεταβαίνουν από την Πυροσβεστική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας 11 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες.  

Μεγάλη φωτιά στον Βαρνάβα 10/07/2021


Λόγω της φωτιάς στον Βαρνάβα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα- Καπανδριτίου από το ύψος της οδού Αθηνών, στη Ρήγα Φεραίου (λεωφόρος Βαρνάβα) από την οδό Μιλτιάδη Μαντά στο ρεύμα προς Βαρνάβα, και στην οδό 25ης Μαρτίου και νήσου Σερίφου στο ρεύμα προς Βαρνάβα. Επίσης στην Ανώνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα στο ρεύμα προς Γραμματικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση,  υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες και πνέουν ισχυροί άνεμοι, με την ανησυχία των κατοίκων να είναι έκδηλη.  Μάλιστα, ορισμένοι έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους. Από την Πυροσβεστική πάντως αναφέρουν πως τα σπίτια δεν κινδυνεύουν, για την ώρα, από τη φωτιά, καθώς ο άνεμος φυσάει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Νωρίτερα, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Στέργιος Τσίρκας δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ότι η φωτιά κιδυνεύει να ξεφύγει αν δεν παρέμβουν γρήγορα τα ενέρια μέσα. 

Κλείσιμο
Αττική οδός προς Μέγαρα φωτιά 10/07/2021








Φωτιά ξεκίνησε και σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Πάτημα Ελευσίνας,  ανάμεσα σε εργοστάσια. Για την κατάσβεση επιχειρούν 56 πυροσβέστες, 21 οχήματα, 2 πεζοπόρα, το μηχανοκίνητο τμήμα, δυο αεροπλάνα κι ένα ελικόπτερο, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες ΟΤΑ. 

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ccpdr6tf2dxt-se)


Λόγω της φωτιάς, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στον Ασπρόπυργο, στη λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής από το ύψος της διασταύρωσής της με τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, καθώς και στο ύψος του εργοστασίου Παπαστράτος.


varnavas_fwtia
varnavas_fwtia2
varnavas_fwtia3
varnavas_fwtia4
eleusina_fwtia
eleusina_fwtia2
eleusina_fwtia3



Ειδήσεις σήμερα

Η ιστορία του παγωτού: Από τα παγωμένα φρούτα του Μεγαλέξανδρου μέχρι το soft ice cream με τον... Έλληνα πατέρα!

Μοντέλο… αεροδρομίου για τη μετάλλαξη Δέλτα: App, barcode και ηλεκτρονικό «face control» σε εστίαση και διασκέδαση

Κατάρρευση πολυκατοικίας στη Φλόριντα: Αυξήθηκαν σε 79 τα θύματα, που ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης