Ανατροπή στον πόλεμο των Μαλαματίνα: Αθώα η σύζυγος έκρινε το εφετείο

Για «ασύμμετρο πόλεμο» που έχει δεχθεί από «το τοξικό περιβάλλον» του άντρα της με «πλήθος ανακριβών επιθέσεων» μιλά στο protothema.gr η Κατερίνα Μαλαματίνα - Ο Κώστας Μαλαματίνας αποχώρησε από το δικαστήριο λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης

Η απόλυτη ανατροπή επήλθε στην υπόθεση του πολέμου του πρώην ζεύγους Κώστα και Κατερίνας Μαλαματίνα. Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης υπό την Πρόεδρο κ. Αθανασία Φραγκάλα αποφάσισε χθες την ομόφωνη αθώωση της Κατερίνας Μαλαματίνα για τις κατηγορίες της εξαπάτησης του εν διαστάσει συζύγου της , απάτης και πλαστογραφίας με σκοπό να πάρει στα χέρια της τον αποκλειστικό έλεγχο της ιστορικής οινοποιίας. Κατηγορίες για τις οποίες είχε πρωτόδικα κριθεί ένοχη με ποινή 10ετούς κάθειρξης.

Το Εφετείο έκρινε τελεσίδικα ότι η Κατερίνα Μαλαματίνα δεν εξαπάτησε τον σύζυγο της , όταν τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2013 το διοικητικό συμβούλιο και η Γενική Συνέλευση της εταιρείας « Κ. Μαλαματίνας ΑΕΒΕΕ» αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου , ούτε τελέσθηκε απάτη κατά την ανάληψη 12.000 ευρώ προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ούτε υπήρξε πλαστογραφία στο πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου που βεβαιωνόταν η καταβολή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με την οποία ουσιαστικά καθίστατο μεγαλομέτοχος η ίδια ωθώντας τον Κωνσταντίνο εκτός Διοίκησης. Κάτι για το οποίο, όπως υποστηρίζει η ίδια είχε γίνει κατόπιν συνεννόησης του ζεύγους, ενώ ο Κώστας Μαλαματίνας υποστήριζε και κατάφερε δικαστικά να ανατρέψει αργότερα τις σχετικές κινήσεις που είχαν γίνει στην εταιρεία δικαστικά και τελικώς να ξαναπάρει τον έλεγχο της οινοποιίας.

Ο κ. Κώστας Μαλαματίνας


Η ακροαματική διαδικασία έγινε χθες σε έντονο κλίμα και δικονομικών αντιπαραθέσεων μεταξύ των συνηγόρων του πρώην ζεύγους . Παρόντες στη δίκη ήταν και οι δύο αν και ο Κώστας Μαλαματίνας αποχώρησε λίγο πριν την ανακοίνωση της απόφασης.

Με το άκουσμα της απόφασης τα συναισθήματα χαράς και ανακούφισης περίσσευαν στην πλευρά της Κατερίνας Μαλαματίνα, με την κόρη της, Εστεφανία, που τη συνόδευε να ξεσπάει σε λυγμούς χαράς.
Εστεφανία και Κατερίνα Μαλαματίνα


Μετά την δικαστική απόφαση η Κατερίνα Μαλαματίνα δήλωσε στο protothema.gr ότι «η πολύχρονη, ακατανόητη δικαστική αντιδικία» με τον Κώστα Μαλαματινα την έχει τραυματίσει συναισθηματικά , ψυχικά και σωματικά. Μίλησε για «ασύμμετρο πόλεμο» που έχει δεχθεί από «το τοξικό περιβάλλον» του άντρα της με «πλήθος ανακριβών επιθέσεων».

Σημείωνε δε πως αισθάνεται απόλυτη δικαίωση για την αθωωτική απόφαση. «Δεν τρέφω αρνητικά συναισθήματα για τον σύζυγο μου. Πραγματικά εύχομαι να κάτσει μαζί μου να συζητήσουμε και καλόπιστα να γεφυρώσουμε το χάσμα μας», δήλωσε κάνοντας λόγο για «επιτήδειους που επιδιώκουν αυτό το χάσμα για ίδιον όφελος».

Τέλος, στη δήλωση της ευχαριστεί τους δικηγόρους της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο και Κική Πακιρτζίδου «για τον δίκαιο νομικό αγώνα που έδωσαν για να πείσουν το δικαστήριο για την αθωότητα μου».

Η πολυετής κόντρα του ζεύγους, που φαντάζει βγαλμένη από σενάριο μεξικάνικης τηλενουβέλας, πάντως μετρά ήδη αρκετά θύματα. Πρώτα απ’ όλα, την ίδια την οικογένεια Μαλαματίνα, και έπειτα την ιστορική οινοποιία με τα 125 χρόνια ζωής, η οποία, προκειμένου να διασωθεί, πρέπει να περάσει τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης εν λειτουργία και να την πάρει τελικά ένας νέος επενδυτής, η Μάντης Εμπορική όπως συμφωνήθηκε μεταξύ των πιστωτριών τραπεζών, του Κώστα Μαλαματίνα και του νέου επενδυτή.

Πρόσφατα μάλιστα συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης και αναμένεται πλέον η απόφαση.

Κύκλοι της κας Κατερίνας Μαλαματίνα μάλιστα έλεγαν στο protothema.gr πως εκ μέρους της υπάρχει συναινετική διάθεση για να γεφυρωθούν οι όποιες διαφορές και η εταιρεία να συνεχίσει αταλάντευτη την πορεία της.



Ειδήσεις σήμερα:

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Δύσκολα θα δοθεί παράταση - Με αργούς ρυθμούς συνεχίζεται η υποβολή τους

Μεγαλείο ψυχής από τον πατέρα της επτάχρονης: «Συγχωρώ τον οδηγό - Συγγνώμη που δεν μπορούμε να δωρίσουμε τα όργανα»

Οργισμένοι οι χορηγοί των Ολυμπιακών Αγώνων για την απουσία φιλάθλων από τα γήπεδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr