Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Λαϊκό νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται, ωστόσο κανένας δεν διατρέχει κάποιο σοβαρό κίνδυνο.
Ο άντρας βγήκε στον δρόμο και συγκεκριμένα στην οδό Κουσίδη, το πρωί της Τετάρτης και άρχισε να επιτίθεται στον κόσμο που περνούσε.
Μαχαίρωσε έναν περαστικό στα πλευρά και τα νεφρά κι έναν άλλο στο χέρι. Συνολικά τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από τις μαχαιριές του δράστη.
Tο σπίτι του δράστη
Μία γυναίκα η οποία βρισκόταν σε κομμωτήριο κοντά στο σημείο της επιθέσης αναφέρει για τον 17χρονο τραυματία:
«Ήρθε το παιδί να μας ζητήσει βοήθεια, τον βάλαμε να ξαπλώσει, έτρεχαν τα αίματα και ειδοποιήσαμε το ΕΚΑΒ».
Κλείσιμο
Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τη στιγμή της επίθεσης:
Μετά την πρωτοφανή επίθεση σε αγνώστους στο δρόμο, ο άντρας ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στην οδό Μακρυγιάννη και τηλεφώνησε στην αστυνομία. «Ελάτε, έχω μαχαιρώσει κόσμο, θα αυτοκτονήσω» είπε ο δράστης όταν τηλεφώνησε στην Αστυνομία.
Ο δράστης του φρικτού περιστατικού - Το είχε σκάσει απ' το Δαφνί
Πρόκειται για Ελληνα, 54 ετών, ο οποίος είναι χρήστης ναρκωτικών με ψυχολογικά προβλήματα. Οπως αναφέρεται, στις 12 Δεκεμβρίου του 2020 ο δράστης είχε διαφύγει από το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο στο Δαφνί όπου νοσηλευόταν.
Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εισέβαλαν στο σπίτι και τον βρήκαν να έχει κόψει τις φλέβες του. Του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες για να σταματήσουν την αιμορραγία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.
Με περισσότερες από 15 αναχωρήσεις καθημερινά, ταξιδεύεις γρήγορα και άνετα από τον Πειραιά προς Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Ύδρα, Σπέτσες, Ερμιόνη και Πόρτο Χέλι