«Συναγερμός» για 82 Δήμους με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων - Το σχέδιο «πειθώ» της κυβέρνησης

«Συναγερμός» για 82 Δήμους με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων - Το σχέδιο «πειθώ» της κυβέρνησης

Το πρόγραμμα «Πειθώ» περιλαμβάνει ενημέρωση πόρτα-πόρτα των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί - Αυτοδιοίκηση και Εκκλησία αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην ενημέρωση - Σενάρια για εκ νέου απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής σε μπαρ και καφέ

emvo
Νέο πλάνο με πιο στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση της εμβολιαστικής διαδικασίας και την ενθάρρυνση των πολιτών -και δη των μικρότερων ηλικιών- να εμβολιαστούν άμεσα εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Το πρώτο βήμα έγινε μετά τον «συναγερμό» που σήμανε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου λόγω της εικόνας με την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, παρά την πτωτική τάση προ δύο εβδομάδων.

Η ανακοίνωση από το Νίκο Χαρδαλιά για τη λειτουργία των μπαρ μόνο με καθήμενους από την Πέμπτη δείχνει -ως πρώτο βήμα- ότι Μέγαρο Μαξίμου και αρμόδιοι υπουργοί θα επιχειρήσουν τις επόμενες μέρες να αποκρούσουν το ενδεχόμενο ενός καλοκαιρινού νέου κύματος της πανδημίας. Τα νέα δεδομένα και οι προτεινόμενες άμεσες ενέργειες αναλύθηκαν -σε πρώτη φάση- στην σημερινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός και στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης, οι υφυπουργοί Λευτέρης Οικονόμου και Νίκος Χαρδαλιάς, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας ο πρόεδρος το ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας κα. Κυβερνητικά στελέχη εξηγούν ότι μόλις έφτασαν τα πρώτα στοιχεία της ημέρας στο Μαξίμου για την αύξηση των κρουσμάτων ο πρωθυπουργός επικοινώνησε και τηλεφωνικά με όλους τους αρμόδιους υπουργούς να επιταχύνουν τον βηματισμό των πρωτοβουλιών, ώστε να βελτιωθεί άμεσα η εμβολιαστική εικόνα ειδικά στους 82 Δήμους με τις ακόμη «χαμηλές πτήσεις»- το σχετικό πλάνο έχει άλλωστε προ δύο ημερών αναλάβει να υλοποιήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ο οποίος και θα ξεκινήσει κύκλο περιοδειών σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα.

Στην εκστρατεία πειθούς έχουν κληθεί να συμμετάσχουν άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, προσωπικότητες από διάφορους χώρους, ενώ ο κ. Πέτσας κατά την περιοδεία του σε διάφορες πόλεις της χώρας θα έχει συναντήσεις με όλους όσοι μπορούν να «ηγηθούν» της εκστρατείας υπέρ του εμβολιασμού με στόχο να χτιστεί τείχος ανοσίας μέσα στους δύο καλοκαιρινούς μήνες.

Σενάρια για εκ νέου απαγόρευση κυκλοφορίας και μουσικής σε μπαρ και καφέ

Η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων, τα οποία τριπλασιάστηκαν μέσα σε ελάχιστες ημέρες, έχει προκαλέσει «κόκκινο συναγερμό» στην κυβέρνηση, η οποία, πλέον, εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, προκειμένου να ανακοπεί ή να μετριαστεί ένα πιθανό 4ο κύμα της πανδημίας.

Όπως μετέδωσε το OPEN στο κεντρικό του δελτίο ειδήσεων, οι ειδικοί θα συζητήσουν το πώς θα ανακοπεί η ραγδαία αυξητική τάση που παρουσιάζουν οι νέες ημερήσιες μολύνσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα οριζόντια μέτρα δεν φαίνεται να προκρίνονται. Οι παρεμβάσεις θα είναι στοχευμένες, με τη νυχτερινή διασκέδαση να μπαίνει στο στόχαστρο.

Σύμφωνα με το OPEN, κατά την αυριανή συνεδρίαση των ειδικών, αναμένεται να τεθεί το ενδεχόμενο λήψης μέτρων τοπικού χαρακτήρα.

Ένα από τα σενάρια που ακούστηκαν, είναι η επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και η επαναφορά της απαγόρευσης νυχτερινής κυκλοφορίας.

Σκέψεις υπάρχουν και για απαγόρευση της μουσικής σε μπαρ και καφέ.

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - Βρετανία: Η «Μέρα Ελευθερίας» στις 19 Ιουλίου δεν βάζει τέλος στην πανδημία- Φόβοι για 100.000 ημερήσια κρούσματα

Χαϊδάρι: Η εξαφάνιση ήταν αρπαγή - Στα χέρια Αλβανού που την εξέδιδε, βρέθηκε η 17χρονη Αμάντα

Κρήτη: Αγωνία για τον 16χρονο Νικόλα - Ξεκίνησε η διαδικασία αφύπνισης μετά τη σοβαρή χειρουργική επέμβαση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης