Σε δημόσια διαβούλευση το νέο πλαίσιο προσχολικής αγωγής παιδιών 0-4 ετών - Άνοιξε η πλατφόρμα

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο πλαίσιο προσχολικής αγωγής παιδιών 0-4 ετών - Άνοιξε η πλατφόρμα

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά, που πρόκειται να συζητηθεί σε δημόσια βάση, πλαίσιο προσχολικής αγωγής και καλεί πολίτες, φορείς, ερευνητικά ή εκπαιδευτικά ιδρύματα, ΜΚΟ και οποιονδήποτε άλλο οργανισμό ή νομικό πρόσωπο, να καταθέσει τα σχόλιά του

ergastiria
Το πρωί της Δευτέρας άνοιξε η πλατφόρμα paidi.gov.gr με στόχο να διεξαχθεί δημόσια ανοικτή διαβούλευση για το νέο πλαίσιο προσχολικής αγωγής παιδιών 0-4 ετών.

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά, που πρόκειται να συζητηθεί σε δημόσια βάση, πλαίσιο προσχολικής αγωγής και καλεί πολίτες, φορείς, ερευνητικά ή εκπαιδευτικά ιδρύματα, ΜΚΟ και οποιονδήποτε άλλο οργανισμό ή νομικό πρόσωπο, να καταθέσει τα σχόλιά του.

Το νέο πλαίσιο εστιάζει στην κοινωνική, ψυχολογική, νοητική και συναισθηματική καλλιέργεια των παιδιών ηλικίας 0-4, αλλά και στον εντοπισμό μαθησιακών δυσκολιών ή άλλων διαταραχών.

Στόχος είναι η εισαγωγή καινοτόμων παιδοκεντρικών μοντέλων τα οποία ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της νέας εποχής. Κεντρικοί άξονες είναι, η ανάπτυξη, καθοδήγηση και βελτίωση των ικανοτήτων, καθώς και η επιτάχυνση της ενσωμάτωσης των παιδιών στην κοινωνία.

Αποτελεί μία καίρια παρέμβαση, ρυθμιστικού χαρακτήρα, για το ημερήσιο πρόγραμμα προσχολικής αγωγής των δημοτικών, δημόσιων και ιδιωτικών σταθμών. Είναι επίσης, η πρώτη φορά, που μπαίνουν στο επίκεντρο οι ανάγκες των παιδιών και όχι αποκλειστικά το κτιριολογικό και η στελέχωση των δομών.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισημαίνει όσον αφορά το νέο πλαίσιο :

«Αυτό που επιδιώκουμε, είναι για πρώτη φορά, το πρόγραμμα των δημοτικών, δημόσιων και ιδιωτικών κέντρων προσχολικής αγωγής για παιδιά ηλικίας 0-4 ετών, να έχει ένα ενιαίο και ρυθμισμένο πλαίσιο ανάπτυξης δεξιοτήτων. Στόχος μας είναι η ισότητα στην ευκαιρία για κάθε παιδί στη χώρα μας. Σε μία ανοικτή και δίκαιη κοινωνία, η προσχολική αγωγή, θα προσφέρει σε όλα τα παιδιά, την ευκαιρία να ξεκινούν τη ζωή τους από την ίδια βάση χωρίς κανένα να μένει πίσω. Δημιουργούμε για πρώτη φορά τις συνθήκες, ώστε κάθε παιδί, να έχει τη δυνατότητα και το κατάλληλο περιβάλλον να αναπτύσσει στο μέγιστο τις ικανότητες και τις δεξιότητές του. Καλώ κάθε πολίτη και ενδιαφερόμενο φορέα να καταθέσει τις απόψεις του και να συμβάλει στην μεγάλη αυτή αλλαγή».

Ειδήσεις σήμερα

Στα 801 τα νέα κρούσματα, 173 οι διασωληνωμένοι, 6 θάνατοι

Κορωνοϊός - «Συναγερμός» από τον Σωτήρη Τσιόδρα: Αυξητική τάση κρουσμάτων σε Αττική, Κρήτη, νότιο Αιγαίο

Κλοπή στην Εθνική Πινακοθήκη: Η «γυναίκα αίνιγμα» προτίθεται να έρθει στην Αθήνα για να καταθέσει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης